Sain sähköpostia:


"HSL-tunnus korvaa Oma HSL-tunnuksen, Oma Reittiopas -palvelun tunnukset poistuvat käytöstä

HSL ottaa maanantaina 18.5.2015 käyttöön HSL-tunnuksen, jolla voi kirjautua useaan HSL:n sähköiseen palveluun ilman erillistä rekisteröitymistä. Aluksi voit käyttää HSL-tunnuksella kahta suosituinta HSL:n palvelua: HSL.fi:tä ja Reittiopas.fi:tä.

Oma HSL-tunnuksestasi tulee automaattisesti HSL-tunnus, jolloin voit kirjautua samalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla kuin ennenkin.

Oma HSL -palvelun nimi poistuu, mutta sen toiminnot ovat edelleen käytössäsi. Erillisen Oma HSL -sivun sijaan ne löytyvät omasta valikostasi, kun kirjaudut sisään HSL.fi:ssä tai Reittiopas.fi:ssä. Arvonnat ovat nyt osa laajempaa asiakasedut-kokonaisuutta. Rekisteröityneenä käyttäjänä pääset myös kommentoimaan palvelun sisältöjä, kuten linjastosuunnitelmia.

HSL-tunnuksella pääset käyttämään myös Reittiopas.fi-palvelua. Oma Reittiopas -palvelun tunnuksesi poistuu käytöstä 30.11.2015, mutta voit siirtää tallentamasi tiedot − omat reitit, pysäkit ja poikkeusinfon − toimimaan myös HSL-tunnuksella. Pääset siirtämään tietosi, kun kirjaudut sisään Reittiopas.fi-palveluun HSL-tunnuksellasi.

Uudistuksen myötä myös käyttöehtomme ja tietosuojaselosteemme muuttuvat 18.5.2015. Tietosuojaselosteessa kerromme, miksi keräämme tietojasi ja mihin niitä käytetään."

Mulla on samanniminen tunnus ja salasana hsl.fi ja omatlahdot.fi-sivuilla. Koitin nyt mennä oma.reittiopas.fi -sivuille ja jouduin ikuiseen luuppiin -- selain hyppii hsl.sesam.com ja oma.reittioas.fi -sivujen välillä varmaan maailman tappiin. Lieneekö syynä se, että mulla on sama tunnus ja salasana molemmissa järjestelmissä, vai mikä meni pieleen...

Jokohan suomalaisten verovaroin ylläpidetyn HSL:n verkkosivujen kommentointia voi pian suorittaa ilman, että jopa rekisteröitynyt käyttäjä lomakkeen lähettämällä hyväksyy jonkin ulkomaalaisen Mollomin yksityisyyskäytännöt, josta ei ole edes suomennosta saatavilla?

pekka