Lainaus Alunperin kirjoittanut Max Näytä viesti
Ovatko pysäkkien nimet HSL:n vai itse kunkin kaupungin/kunnan vastuulla? Kirjoittelin jo kerran vuosi-pari sitten HSL:lle muutamasta lähialueen järjettömästä pysäkkinimestä, mutta ilman mitään vastakaikua. Olisiko sittenkin oikea osoite Vantaan kaupunki?

Tässä näitä nimiä:
V7001/7002 Pyökkitie - sijaitsee Koivukyläntiellä Pyökkikujan risteyksessä. Pyökkitie alkaa kyseisen kujan toisesta päästä. Kuja oli aikanaan nimeltään Pyökkitie, mutta kadunnimen muutoksesta on jo kymmenisen vuotta aikaa. Ehdottaisin pysäkille nimeksi Vanha Koivukylä, kun ei sillä nimellä kutsuttavalle alueelle ole enää jäänyt muita pysäkkejä.

V7022/7924 Koivutie - pysäkkipari on ennen Kehäradan rakentamista (noin vuoteen 2012 asti) sijainnut Koivutiellä, mutta tällä hetkellä sen ja Koivutien välissä on ylipääsemätön ratavalli. Ja itse asiassa tämän pysäkin linjat kääntyvät Leinelän kierrettyään Leinelän Puistotien sillalle, jossa on pysäkki, eikä tuo Koivutie-pysäkki liene oikeasti juuri kenellekään tarpeellinen. Ehdottaisin poistamaan kokonaan

V6127/6128 Valtion virastotalo - Virastotalo suljettiin n v 2018, eikä siitä ei ole kesän 2020 purkutöiden jälkeen ollut jälkeäkään. Uudet kerrostalot nousevat kilvan sen paikalle.
Heitetäänpä jatkoksi vielä V7432 Maapallo. Pysäkin nimi perustuu kuulemma paikalla ennen olleessa pysäkkikatoksessa sijainneeseen taideteokseen. Sijaitsee toki maapallolla edelleen. Mutta ihan sen vieressä on esimerkiksi Koivukylän sosiaali- ja terveysasema, joka voisi pysäkin nimenä olla merkittävästi hyödyllisempi.