Havaintoja HSL-alueelta - helmikuu 2017

Suomeksi-versio onkin samalla kansainvälinen versio, eli vaikkapa englanniksi paikannimet ovat samat kuin suomeksi --

Tähän tarkennuksena, että lähes kaikilla vierailla kielillä (ml. englanti) paikannimet ovat kyseisen paikan enemmistökielen mukaisia. Tästä syystä esimerkiksi junissa Karjaa on englanninkielisessä kuulutuksessa "Karis". Poikkeuksina tähän on skandinaaviset kielet (jotka käyttänevät aina ruotsinkielistä paikannimeä) ja suomen sukulaiskielet (käyttävät aina suomenkielistä).
 
Ei siinä mitään kansainvälisyyttä harta, kuhan on LIJ laitteen aiheuttamia bugeja ;)
Käsittääkseni kilpitekstin "via" suomenkielisessäkin rimpsussa on ihan tarkoituksellinen. Mutta "st." sitten voikin olla LIJ-järjestelmän oikkuja. Kansainvälisyyttä ei varmaan "via:nkaan" kohdalla haeta, se vain on sopivan lyhyt tuonne rajalliseen tilaan.
 
Tästä syystä esimerkiksi junissa Karjaa on englanninkielisessä kuulutuksessa "Karis".
Jatketaan off-topicin puolella sen verran, että Matkahuollon kotisivujen englanninkielisellä osastolla ei menetellä samalla tavoin. Verkkokaupan englanninkielisen pysäkkiluettelon Karjaat ovat Karjaita eivätkä Kariseja. Samoin kunnan nimi Raasepori näkyy engl. kielen versiossa nimenomaan suomalaisen version mukaisena. En osaa sanoa, toimiiko MH tässä kielilain vastaisesti vaiko vain suosituksista piittaamatta.
 
Käsittääkseni kilpitekstin "via" suomenkielisessäkin rimpsussa on ihan tarkoituksellinen. Mutta "st." sitten voikin olla LIJ-järjestelmän oikkuja. Kansainvälisyyttä ei varmaan "via:nkaan" kohdalla haeta, se vain on sopivan lyhyt tuonne rajalliseen tilaan.

Juurikin näin.

Helsinki 13.2

HelB 619 / h43
 
14.2.2017

HelB:n kolmas Linkker #1613 liikkui tänään h23:lla. Samalla linjalla oli toinenkin Linkker, HelB #1612. #1613:ssa on katolla uudenlainen virroittimen suojus. Se on paljon asiallisemman näköinen verrattuna aiemmin Espoossa liikkuneiden konversiobussien suojuksiin.
 
Transdev Linkker 3008 näkyy huomenna keskiviikkona 15.2 linjajalla 55

Onko tietoa että monelta? Sillä kyseinen linja on kotilinjani.

---------- Viestit yhdistetty klo 17:19 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 17:13 ----------

14.2.2017

PL 838/ h56 (Scania Lahti Scala L94UB)

TDF 567/ h55 (Irisbus Crossway LE/ Tämä auto korvaa todennäiköisesti autoa 1262. Sillä sen takana oikealla puolella oleva iskari on rikki eli auto oli ns. "Low Rider" kun näin sen aamulla. Tai sitten on LIJ-laitteiden takia kyseisellä linjalla.)
 
15.2.2017

Tänään keskiviikkona h55:llä kulki todellakin TDF #3008 aivan kuten foorumin jäsen Tenava eilisessä viestissä ennakoi. Linkker-koulutuksen saaneiden kuljettajien vähyyden vuoksi sähköbussi ajoi vain osan päivästä - bussissa kuullun mukaan vain neljä kierrosta.
 
Takaisin
Ylös