Näytetään tulokset 1-6/6

Viestiketju: Miksei Raide-Jokeri Tapiolaan...?

 1. #1

  Liittynyt
  20.07.2017
  Viestejä
  3

  oletus Miksei Raide-Jokeri Tapiolaan...?

  Onko täällä ketään muuta, jonka mielestä nykyinen suunnitelma olla tuomatta Raide-Jokeria Tapiolaan ja sen tulevan bussiterminaalin lähelle ei ole hyvä?

  Iso osa Espoon bussilinjoista tulee päätymään tuohon bussiterminaaliin, joten tuntuisi järkevältä että jos se jokeri kuitenkin on lähistöllä niin että se tuotaisiin sinne. Nyt tulee käymään niin että moni joutuu menemään turhan lyhyen metropätkän (pitkine kävelyineen) Tapiolasta Otaniemeen jotta pääsee ratikalle.

  Mun mielestä tuolta osin sen kannattaisi mennä nykyisen 550:n reittiä ja Westendistä sitten mahdollisesti Keilaniemeen.  Toinen asia joka ihmetyttää on sen lyhyt pysäkkiväli (750m) ja sen seurauksena oleva pieni 25km/h matkanopeus (pienempi ku 550 bussilla!). Vertailun vuoksi Berliinin Ringbahn ja Tokion Yamanote line on 35-40km/h matkanopeus ja pysäkkiväli 1200-1500m välimaastossa.

 2. #2

  Liittynyt
  05.11.2007
  Sijainti
  Ulkomailla
  Viestejä
  238

  oletus Vs: Miksei Raide-Jokeri Tapiolaan...?

  Joo, olen samaa mieltä. Olisi pitänyt pusertaa vaihtoehto joka olisi mennyt Tapiolan ytimeen lopuksi.

  Toisaalta, jäähän tuohon Jokerin varrelle muita ostareita..

 3. #3

  Liittynyt
  15.01.2014
  Viestejä
  328

  oletus Vs: Miksei Raide-Jokeri Tapiolaan...?

  Eiköhän se olisi Tapiolaan ajettu jos olisi mahtunut, eiköhän siellä NIMBYILLÄ ihan tarpeeksi että kuitenkin aika isoilla säteillä varustettu?

  (pitkine kävelyineen)
  mihin sä perustat tän väitteen?

 4. #4
  Max
  Max ei ole kirjautuneena

  Liittynyt
  26.08.2008
  Viestejä
  1198

  oletus Vs: Miksei Raide-Jokeri Tapiolaan...?

  Tokiosta en tiedä, mutta Berliini Ringbahnilla olen ajellut, ja sehän on ihan meidän lähijuniamme muistuttava raskasraidelinja. Raide-Jokerin linjalle sellaista ei saisi eikä ole haluttukaan.

 5. #5
  Makke93 avatar
  Liittynyt
  23.11.2015
  Sijainti
  Myyrmäki, Vantaa
  Viestejä
  1197

  oletus Vs: Miksei Raide-Jokeri Tapiolaan...?

  Ei Yamanotella ja RingBahnilla muuta yhteistä ole Jokerin kanssa kuin kehämäisyys. Kummatkin on raskasraiteita, vaikkakin Yamanotella on käytössä Tallinnan ratikasta tuttu 1067mm raideleveys, mutta vaunut ovat 2,95m leveitä ja operointinopeus 90km/h.

  Kaupunkiliikenne.net sivun Jokeri-artikkelissa tosiaan väitetään, että Raide-Jokerin matka-aika on laskettu saksalaiseen tyyliin suurimpana mahdollisena matka-aikana ja että todellinen matka-aika on lyhyempi. Jokeria hidastaa tosiaan Laajalahden läpiajo verrattuna bussiversioon, joka kiitää kehää pitkin. Ymmärtääkseni Jokerin ei ole tarkoituskaan olla linja jolla pääsee nopeiten Otaniemestä Oulunkylään, vaan sen tarkoitus on kasvattaa linjan kapasiteettia bussia suuremman tarpeen takia. Bussillahan nimenomaan kuljetaan lyhyitä matkoja. Suuremmalla pysäkkivälillä saavutettavuus kärsisi ja matkustajatyyppi vaihtuisi, jolloin ei enää tiedetä tarvitaanko ratikan kapasiteettia.

  Linjaus muutettiin pois Tapiolasta, koska bussiversion käyttäjäkunta Leppävaarasta etelään on suureksi osaksi Niemeen ja Maarin Laurean pisteelle menijöitä. Vaihto Otaniemessä saattaa olla sen verran vaivalloista, että nopeampaa on varmaan ottaa 113 Tapiolasta Jokerin varrelle, vaikkakin Otaniemen pysäkki näyttäisi suunnitelmissa olevan heti metroaseman sisäänkäynnin ulkopuolella. Metrolaitureilta yloskävely vie silti aikansa.

  Raitiotiessä on tosiaan se etu, että jos tarvetta on niin linja on helppo haarottaa Laajalahdesta Tapiolaan tai vaikka tehdä silmukka Westendinaseman kautta, joka on nyt jäänyt hieman syrjään. Sitä en tiedä kuinka paljon ratikkaa on Tapiolassa vastuttettu, vähän vaikea uskoa että on.

 6. #6

  Liittynyt
  26.09.2006
  Sijainti
  Helsinki, Punavuori
  Viestejä
  3808

  oletus Vs: Miksei Raide-Jokeri Tapiolaan...?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Makke93 Näytä viesti
  Ymmärtääkseni Jokerin ei ole tarkoituskaan olla linja jolla pääsee nopeiten Otaniemestä Oulunkylään, vaan sen tarkoitus on kasvattaa linjan kapasiteettia bussia suuremman tarpeen takia.
  Länsimetron valmistumisen jälkeen selvästi nopein reitti pääradan junista Otaniemeen, Keilaniemeen tai Tapiolaan on keskustassa vaihto. Martinlaakson suunnan junistakin taitaa vaihto keskustassa olla suunnilleen yhtä nopea. Raide-Jokerin keskimääräinen matka voikin olla lyhyempi kuin nyt bussi-jokerilla.
  "Vain se, joka käsittelee ajatuksiaan kevyesti, on niiden herra. Ja vain ajatustensa herra ei ole niiden orja." — Lin Yutang

Vastaavia viestiketjuja

 1. Raide-Jokeri
  kirjoittanut kemkim foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 1482
  Viimeisin viesti: 17.11.2021, 09:01
 2. Milloin Raide-Jokeri valmis? Anna äänesi!
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 09.06.2016, 18:25
 3. HSL: Raide-Jokeri luo edellytyksiä poikittaisen joukkoliikenteen kasvulle
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 03.05.2016, 09:40
 4. Äänestys 8/14: Milloin Raide-Jokeri valmis?
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 2
  Viimeisin viesti: 29.08.2014, 16:49
 5. Raide-Jokeri kannattava nykyisillä matkustajamäärillä?
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 14
  Viimeisin viesti: 28.09.2006, 11:08

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •