Näytetään tulokset 1-4/4

Viestiketju: Joukkoliikennepysäkki

 1. #1
  Salomaa avatar
  Liittynyt
  24.10.2007
  Viestejä
  2234

  oletus Joukkoliikennepysäkki

  Monenlaisia pysäkkejä näkee HSL-alueella ja mitään yhtenäistä linjaa ei ole esimerkiksi siitä, missä kohtaa pysäkkiä pysäkin nimi voidaan lukea. Pysäkkikatoksessa esim Kehällä "Kurkisuontie" ei näy tulosuunnan sivulla vaan ainoastaan ajoradan puolelle. Kun ajatellaan vaikkapa "Kemisti"-pysäkkiparia, jonne saavutaan joka suunnasta ja metron kulkuaukostakin takaviistosta. Joten mielestäni pysäkin nimi olisi parhainta olla pysäkkikatoksen joka sivulla. Värikin saisi olla musta, koska taustaväri on oranssi.

  paljon muutakin pohdittavaa liittyy pysäkeillä esitettävään informaatioon, mutta aloitetaan tästä.

 2. #2
  Tunnistettu jäsen b10m55 avatar
  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Itä-Helsinki
  Viestejä
  165

  oletus Vs: Joukkoliikennepysäkki

  Bussi- ja ratikkapysäkeillä pysäkin nimi ja numero näkyvät melko huonosti. Tarkoitan siis varsinaista pysäkkimerkkiä ja niitä pysähdyspaikkoja, joissa ei ole katosta.

  Juna- ja metroasemilla nimi näkyy useaan kertaan suurella tekstillä ja valaistuna. Bussi- ja ratikkapysäkeillä sen sijaan nimi ja numero ovat valaisemattomassa liuskassa hyvin pienellä tekstillä. Sitä on hyvin vaikea nähdä vaikkapa bussin ikkunasta. Tilanne huonontui entisestään uusimmassa HSL-pysäkkimallissa, jossa sekä nimi että numero on sijoitettu samaan keltapohjaiseen liuskaan. Onneksi nykyään käytössä oleva seuraavan pysäkin näyttö liikennevälineissä helpottaa hiukan oikean poistumispysäkin löytymistä.

 3. #3
  Salomaa avatar
  Liittynyt
  24.10.2007
  Viestejä
  2234

  oletus Vs: Joukkoliikennepysäkki

  Valkoinen teksti vihreällä pohjalla näkyi ihan hyvin mutta vaikea on käsittää miksi valkoista tekstiä tungetaan oranssin päälle. Ajaessani 550:lla Westendin suuntaa havaitsen että toisilla pysäkeillä nimen voi lukea myös tulosuunnassa mutta toisilla ainoastaan ajoradan puolelta. En tiedä miksi tämä epäyhtenäisyys.

  Pysäkkinäyttö bussin sisällä on hieno juttu, silloin kun toimii. Osassa autoissa järjestelmää ei vielä ole ja joskus näyttö voi toimia muutaman pysäkin viiveellä, jolloin tietenkin menettää merkityksensä.

 4. #4
  LimoSWN avatar
  Liittynyt
  02.10.2008
  Sijainti
  Espoo,78
  Viestejä
  1237

  oletus Vs: Joukkoliikennepysäkki

  HSL:n ja kuntien kanssa tätä asiaa yritetään ilmeisesti korjata. Sillä, että kaikki pysäkit olisivat yhdennäköisiä, ja esteettömiä.

  https://www.hsl.fi/tyyliopas/pysakit-ja-asemat
  ylempänä oleva teksti on vain kirjoittajan turhanpäiväinen postaus.

Tämän viestiketjun aihemerkinnät

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •