olin itse ko. linjalla kalajärvelle asti Elieliltä lähdetään 95 % täyttöasteella, martinlaaksoa kohden manskulla mennään täynnä. Varsinkin viikonlopun N-vuorot, joka viikko täynnä. Vdl ja teliauton kuorma.
Toinen on linjat 134,136 siellä on tietyillä ruuhka lähdöillä portukkaa. saa seisoa.
ylempänä oleva teksti on vain kirjoittajan turhanpäiväinen postaus.
Kyllä on, esim. Pasilan poikittaislinjoilla, 14/18/39:llä ja jokerilinjoilla. On suunnitteluvirhe laittaa linjalle kalustoa, joka menee tukkoon. HSL:n standardibussissa on avuttoman kapeat käytävät joilla ei mahdu liikkumaan jos siellä on yhtään porukkaa kyydissä. Jos linjalla on tiheästi vilkkaita pysäkkejä, käytävällä on aina vilinää vaikka kaikille sinänsä olisikin istumapaikat.
On myös suunnitteluvirhe yrittää epätoivoisesti tarjota istumapaikkoja ruuhka-aikaan kun seisomapaikat ovat ihan riittävän hyvä ratkaisu hetkellisiin kysyntäpiikkeihin. Täysin vastuutonta ja ammattitaidotonta suunnittelua suosia istumapaikkoja kun samalla panoksella voisi laajentaa liikennöintiaikoja ja linjastoa.
Kirjoitinkin:
Eli jossain voi olla näin, mutta niin ei tarvitse olla missään.Tuo linjahan on kiertelevä linja, joka tarjoaa peruspalvelun Niipperin alueelle tunnin välein ja kiertää ja kaartaa, jotta saadaan yhteen vaunuun mahdollisimman paljon matkustajia.
---------- Viestit yhdistetty klo 13:11 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 12:48 ----------
Näillähän on kyse siitä, että on keskitetty paljon liikennettä samaan korridoriin.
Aikaisemmin Kulosaaren sillalta tuli sentään neljä eri korridoria, kun oli lisäksi Sturenkadulle ja Helsinginkadulle (sekä tässä yhteydessä epärelevantit) Kauppatorille kulkevat bussit, mutta nekin on poistettu ja kaikki liikenne kulkee joko a) Hakaniemen kautta rautatieasemalle tai b) Teollisuuskadun ja Pasilan aseman kautta Meilahteen. (Pasilaan ja Meilahteen kulkee Vanhankaupunginlahden pohjoispuolelta kulkeva bussi, joka kuitenkin on käyttökelvoton matka-ajan takia niin pitkille matkoille kuin esimerkiksi Myllypuro - Meilahti.)
Kantakaupungin sisällä on puolestaan niin, että poikittaisliikenne on päätetty hoitaa pääasiassa bussein raitiovaunujen sijaan. Esimerkiksi Munkkiniemen ja Pasilan välillä ei tule jatkossakaan menemään raitiovaunua, mutta välillä kulkee bussiralli, jossa menee peräti 22 bussia tunnissa. Jos liikenne hoidetaan tällä logiikalla, totta kai kulkuvälineet saadaan menemään tukkoon.
Linjalla 550 on puolestaan niin, että kaikki muut Kehä I -tason yhteydet on jollain tavalla viallisia. Joko ne kulkee liian harvoin, on liian hitaita tai epävarmoja tai on enemmän tai vähemmän jonkinlaisia pätkälinjoja. Lähinnä linja 54 on toinen varteenotettava Kehä I -tason poikittaislinja. Kun muuta tarjontaa ei ole, ei ole ihmekään että ainut linja menee tukkoon. Lisäksi on syntynyt negatiivinen kierre niin että vuoroväli tihenee ainoalla linjalla koko ajan, mikä tekee siitä houkuttelevamman.
Tajusin itse siinä vaiheesta hyvin linjan 550 problematiikan, kun katselin vyöhykkeen Reittioppaasta eri matkoja, jotka ei kulje vyöhykkeen A kautta. No sehän ehdottaa suurimmassa osassa ehdotuksia linjan 550 käyttöä, jos jompikumpi määränpää vaan on Kehä I tasalla. Hyvin huomattava osa matkoista siis on sellaisia, että on nopeinta käyttää linjaa 550, vaikka se ei olekaan ainut poikittaislinja.
Viimeisin muokkaaja Minä vain; 06.01.2019 kello 13:17.
Tuleeko muuten Nobinan Hakunilan linjoille elokuussa huomattava kalustomuutos? 🙂
Ai tarjoaa Niipperiin peruspalvelun tunnin välein, no viikonloppuisin kyllä mutta arkisin 30 min välein.
Ja on useinkin aamuisin melkein tuulilasikuorma jo Espoon puolella ennen Vantaata.
---------- Viestit yhdistetty klo 20:09 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:03 ----------
Onneksi! Ja saadaanpahan myös laadukasta kalustoa noiden koirankoppien tilalle. Myös 437 alkaa liikennöidä ruuhkan ulkopuolella heti kun siihen löytyy resurssit, tämä myös vähentää ruuhkaa juna-asemien ja Niipperin välillä.
Tiedätkö muuten, tuleeko myös linjalle 435 telit? Se on erityisesti aamuisin hyvin kuormitettu, välillä ihan tuulilasikuormalla tai jopa [Täynnä] kilvillä. Sopimukseen ainakin tulee elokuussa 13 teliä lisää, kun 321, 345 ja 435 liitetään kohteeseen 228 mutta pätkien määrä ei lisäänny, tämä voisi tarkoittaa linjalle 435 telejä.
Mielenkiintoinen sähköbusseja valmistava yritys Kiinasta:
http://bydeurope.com/vehicles/ebus/index.php
BYDin tuote on Suomessa jo näyttäytynytkin: Esimerkkikuva Espoosta. BYD on myynyt sähköbussejaan mm. Ruotsiin viime aikoina, lisäksi merkki on tuttu myös esimerkiksi Lontoossa. Ruotsin Nobina tuo Bussmagasinetin mukaan maahan BYDinsä itse, ei maahantuojan välityksellä.
Onko kellään muuten tietoa Korsisaaren, 224:sen kuljettajien kohtalosta minne he siirtyvät töihin elokuussa? siirtyvätköhän suurin osa*224:sen mukana Pohjolan liikenteelle vai siirtyvätkö he Korsisaaren muihin toimipisteisiin ajamaan (mm. Nurmijärvi, Tuusula yms.)?
Tämä pätee vain siihen asti kuin kaltoin kohdelluksi tulleet tai niin kokeneet kuljettajat nostavat asiasta julkisen älämölön. Niin tapahtui jo ensimmäisen kilpailutuksen jälkeen, jolloin STA:n tj Urpo Vihervaara totesi, että emme ole sosiaalitoimisto. Toivottavasti kaikille löytyy työtä tällä kertaa ja vastaavasti työntekijöitä liikennöitsijöille.