On siellä Konalassa autoliikkeetkin purkaneet ja rakentaneet uutta. Ainakin se iso Ford-liike siinä Lidlin vieressä.
Tarkoitin aiempaa kommenttiani, jossa nimeomaan korostin matkoja Espoon reunalle esim. Lakistoon
ASiakaspalautteen perusteella suunniteltu vaihdollinen linja säilytettiin vaihdottamana. Tämä on useasti mahdollista.
HSL-liikenne on täysin käyttökelpoista kun ei aseteta liiallisia laatuvaatimuksia. Kuljen matkat joukkoliikenteellä. Eikä se minun mielestäni ole liian hankalaa, hidasta tai kallista.
Niin, 60 minuutin vuorovälillä, kun liitynnällä olisi ollut 30 minuutin vuoroväli pysäkiltä Lahnus alkaen. Lisäksi liitynnässä olisi Koirankorpeen päässyt vaihtamalla Kehäradan junasta, kun nyt sinne pääsee 345-bussista vaihtamalla, mikä vaatii pitkän marginaalin ja/tai on suuri riski myöhästyä harvoin kulkevasta bussista. Asiakas ei ole aina oikeassa, vaan tässä tapauksessa asiakas on väärässä. Toki asiakaspalautteet kannattaa nopeasti lukaista siinä mielessä, että olisiko jotain tärkeää jäänyt huomaamatta, mutta keskimääräinen joukkoliikenteen käyttäjä on valitettavasti niin kujalla ettei palautetta juurikaan kannata kuunnella järjestelmän rakentamisessa. Tässä tyypillinen esimerkki:
Anonyymi 7. syyskuuta 2019 klo 22.58
Linja 332 säilyköön vähintään nykyisellään. Koskaan ei ole bussi tyhjä kyseisellä linjalla, eli tarvetta ja käyttöä on.
Viimeisin muokkaaja Minä vain; 07.09.2019 kello 23:45.
332 ja Askiston yhteydet ovat tosin malliesimerkki siitä miten suorat yhteydet poistuvat vaikka vuorovälit eivät tihene. Nykyisin on 7 lähtöä huipputuntina Askistosta ja Askistoon. Luonnoksessa sinne menee enää vain 335 ruuhkassa 20min välein ja päivällä 2 lähtöä tunnissa kuten nytkin. Eikä linjalla ole edes järkevää vaihtopaikkaa Vihdintien runkolinjaan, vaan pitää toivoa, että 335 tulee olemaan tahdistettuna yhtä usein kulkevaan 345:een.
20 minuutin vuoroväli ruuhkassa ja 30 minuuttia muina aikoina on Askiston kaltaiselle pien- ja omakotitaloalueelle aivan riittävä. 335:n tahdistus linjaan 345 ei tule onnistumaan kuin kerran tunnissa koska 335:n vuorovälit ovat jatkossa 20/30 ja 345:n vuorovälit 30/60. Tulevaisuudessa Askiston pussinperä-ongelma poistuu kun Kehä III:n eritasoliittymä rakennetaan ja linjan 345 reitin voi siirtää kulkemaan kehä III:n ja Askistontien kautta https://vayla.fi/keha3-askisto#.XXR3wLNuJYE
Viimeisin muokkaaja aki; 08.09.2019 kello 06:36.
Olen jo muutaman vuoden käyttänyt linjaa. 345. Nykyisellään se täyttyy tasaisesti kaikkina aikoina, kun ajetaan tunnin välein. toisaalta joukkoliikennekin on osa laajempaa kaupunkisuunnittelua ja yhteiskunnallista kokonaisuutta. 345 vie vammaisten hoitajat ja vammaiset perille. Kun kokonaisuutta ajatellaan niin silloin harvemmin kulkeva vaihdoton linja on parempi. 345:llä on erityispiirre, joka otettiin palautteen perusteella huomioon. Se että lähdetään asiakaspalautteita aliarvoimaan, vie kyllä pohjan pois kaikelta joukkoliikenteen kehittämiseltä.
(tänään linjalla oli varsin hyvätasoinen vaunu, Nobinan 1122, todella korkeaa matkustusmukavuutta)
Hyvät matkustajat - varokaa rakoa viestin ja allekirjoituksen välissä
Täyttyminen on merkityksetöntä. Vaikka bussilinjan vaunut olisivat kuinka täysiä tahansa, on silti mahdollista, että toinen joukkoliikennejärjestelmä houkuttelee enemmän matkustajia. Kehitysvammaisten kulku voi sen sijaan olla validi argumentti, mutta meneekö niitä todella tuolla bussilla ja niin etteivät ne jatka mihinkään sen pysäkeiltä muilla kulkuneuvoilla?
Itselläni on tasan yksi käyttökokemus kyseisestä linjasta oman pyörätuolissa kulkevan vammaiseni kanssa. Vaihto kehäradalta 345:een sisälsi reippaan yli kilometrin ulkoilun Pohjois-Haagan ihastuttavassa ympäristössä (paluumatkalla kävelin Rajatorpasta Myyrmäen asemalle, mutta se taisi olla 2 km) ja epävarmuuden siitä, onko autossa tilaa pyörätuolille ensinkään. Juuri ja juuri mahduttiin, eikä kyse ollut muista vammaisista, vaan Luukkiin retkelle matkustavista perheistä. Molempiin ongelmiin auttaisi kovasti, jos linja kulkisi esim. Myyrmäen aseman kautta ja vähän useammin. Olisi ollut melko tylsää jäädä tunniksi Vihdintien varteen.
Jokainen tietenkin argumentoi siltä kantilta joka itsestä tuntuu tärkeältä. Kyllä siellä matkustaa Rinnekodin erityisasukkaita mutta varmaan paljon enemmän Rinnekodin työntekijöitä ja Luukin ulkoilualueelle matkaavia. Mielestäni 345:n ajattaminen Elielille saakka tiuhaan kulkevan 300:n rinnalla on älytöntä. Ehdotin aiemmin linjan 321 säilyttämistä Vanhakartanon ja Pohjois-Haagan aseman välillä. Olisiko samanlainen kompromissi mahdollista myös 345:n kohdalla?
En tiedä 345:n matkustajamääristä mutta jos kuormitus on pienempi kuin muilla, nin kaluston vaihto pienempään palvelisi varmaan parhaisten. Eli jos klo 12:00-15:00 välillä liikkuu vain satunnaisia matkustajia, vammaisia tai ei, niin joku pikkubussi joka ajaa Elielinaukiolle asti ajaisi varmaan paremmin kohderyhmän asiaa kuin koko linjan katkaisu puolessa välissä matkaa.
t. Rainer
Itse olen sitä mieltä, että jos HSL:n uusi runkoverkkoon perustuva strateginen joukkoliikennemalli on se, jota suunnitelmissa noudatetaan, tulisi sitä noudattaa jokaisella asuinalueella. Joukkoliikenneverkko ei ole yhtenäinen, jos suurin osa suorista pitkistä seutulinjoista lakkautetaan ja muutama jää jäljelle. Eli käytännössä HSL-alueelle jäisi muutama pieni asuinalue, joiden joukkoliikenne on suunniteltu strategian vastaisesti ja loput alueet täysin eri suunnitteluperiaatteella. Jos siis runkomallinen joukkoliikenne vedetään väkisin läpi, niin vedetään sitten koko HSL-alueelle, eikä joillekin satunnaisille asuinalueille.
Ainoa ongelma on että runkolinjasuunnitelma on niin helkkarin huono, runkolinjoissa on selviä puutteita. Pitäisi odottaa siihen asti kunnes edes osa pikaraitiotieistä ovat valmiit. Bussit esim Turuntiellä eivät pysy runkolinjojen edellyttämässä aikataulussa ja vuorovälit venyy.
t. Rainer