Uudet bussit, syksy 2019

Onko nuo SLE-electricit tulossa takaovettomina kuten kuvassa? Eikös SLE:t ole olleet yleensä A2-kalustoa?

Harmi että HSL jatkaa virroittimen asennusta bussiin, vaikka sen asetaminen laturiin on todettu vähemmän vika-alttiikksi. Toisaalta kun nuo kulkee rautatientorille, niin ei sinne ruveta asentamaan uutta lataustolppaa erikseen näille, mutta toivon mukaan Leppävaaran sähköbusseissa siirrytään laturivirroittimeen kuten Turussa on. Muutenkin tosin voisi ruveta vähitellen muuntamaan olemasssa olevaa infraa niille sopivaksi, kun sitä on vielä verrattain vähän, ettei tule tilannetta että joudutaan jäämään huonommin toimivaan ratkaisuun.
 
Viimeksi muokattu:
Vs: Akkusähköbussi

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005992491.html

Pohjolan Liikenne tilaa kiinalaiselta Yutongilta sähköbusseja Leppävaaran ja Keravan liityntäliikenteeseen.
Tästä on myös kirjoitus Pohjolan Liikenteen verkkosivuilla: Pohjolan Liikenteen sähköbussiuutinen. Yutongeja tulee siis kolmisenkymmentä ja ilmeisesti jossain vaiheessa lisäksi pienehkö määrä jonkin muun merkkisiä sähköbusseja. Tanskan Roskildeen Yutongeja on muuten tilattu 20 kappaletta, niillä aiotaan hoitaa paikkakunnan liikennettä kuluvan vuoden huhtikuusta alkaen. Bussmagasinetin uutinen.
 
Vs: Akkusähköbussi

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005992491.html

Pohjolan Liikenne tilaa kiinalaiselta Yutongilta sähköbusseja Leppävaaran ja Keravan liityntäliikenteeseen.

Onko tietoa tuleeko nämä kaksi vai kolmiovisena? Ainakin valmistajan sivujen mukaan kolmiovisessa on vain 30 paikkaa http://yutongeurobus.se/products/e12-222/ ja kaksiovisessakaan ei ole kuin kolme lisää http://yutongeurobus.se/products/model-e12-2/.

HS:an artikkelissa on muuten myös vastattu kysymykseen varikkojärjestelyistä, eli Espoon autoja ajetaan Ilmalasta ja Keravalle on tulossa uusi varikko.
 
Viimeksi muokattu:
Hesarin artikkelin mukaan VDL toimittaa nuo viisi autoa.
LinkedInistä löytyy tieto, että kyseiset autot ovat malliltaan Citea SLE-129 Electric.

Ja saman LinkedIn-julkaisun mukaan PL:lle tulee HSL-liikenteeseen ensi elokuuksi myös 10 uutta VDL Citea LLE-127:ää.

PL:n uudet telit Keravan kohteeseen tulevat sitten varmaankin joltakin muulta valmistajalta, koska niistä VDL ei kerro.
 
Olenko ainut kenestä tuo Yutong muistuttaa MAN:in ja Scanian yhdistelmää? Kaasu-Mannin muoto ja Scania Citywiden valot.
Samoja ajatuksia muotoilu toi minullekin. Mutta on tuossa (ihan luonnollisesti) jonkin verran samaa tyyliä kuin joissakin muissa Kiinan busseissa, ensimmäisinä ehkä tulevat mieleen Golden Dragon, ja sitten Ebusco 2. Ebusco sinänsä on eurooppalaista suunnittelua, mutta sen merkkiset bussit on kuitenkin tehty Kiinassa. Esimerkkikuvien bussit ovat tietenkin nyt jo jonkin ikäisiä ja siksikin hieman vanhahtavan näköisiä verrattuna vaikkapa uusimpiin Scanioihin.
 
Takaisin
Ylös