Käytöstä poistuneet varikot

Lepuski-sivulla mielenkiintoinen juttu alueen bussihistoriasta. Tämän pdf:n lopussa kartta alueen talleista http://www.lepuski.fi/images/PDFt/Leppavaaran_bussiliikenne.pdf
Ja Matkustajain Auto aikoinaan teki varikon Kauklahteen nykyisen Hans Westerlundintien varteen, tämä talli on kait vieläkin olemassa. Jostain olen joskus lukenut, että Vallilan raitsikkahallissa olisi joskus ammoisina aikoina ollut myös busseja. Åke Wicksrtömillä oli varikko Espoon Morbyssä, meni jokunen vuosi sitten rivitalotontiksi.
 
Jostain olen joskus lukenut, että Vallilan raitsikkahallissa olisi joskus ammoisina aikoina ollut myös busseja.
Pitää paikkansa. Ennenkuin Ruskeasuon nk. Ruhan varikkoa oli olemassa, liikennelaitoksen bussit olivat lähinnä Koskelassa ja Vallilassa. Ruhan tullessa aktiiviseksi vuonna 1961 Vallila lakkasi olemasta linja-autovarikko. Koskelakin tuli käyttöön "vasta" 1950-luvun alkuvuosina.

Lisäksi on hyvä muistaa, että linjan 14(A) johdinautot oli sijoitettu Töölön varikolle, joka oli toiminut sitä ennen ja myös trollikoiden jälkeen nimenomaan raitiovaunuvarikkona. Vuonna 1979 valmistunut SWS-johdinauto oli sijoitettu kuitenkin Ruskeasuolle. Töölön trollikkavarikolle oli ajojohtoyhteys, Ruhaan ei. SWS:n hallireitit ajettiin apudieselin voimin. SWS:n aikana Töölönkään hallille ei enää ollut johdinautojen ilmajohtoyhteyttä. Töölön johdinautopilttuut on palautettu jo vuosikymmeniä sitten raitiovaunujen säilytystilaksi.
 
Ja Matkustajain Auto aikoinaan teki varikon Kauklahteen nykyisen Hans Westerlundintien varteen, tämä talli on kait vieläkin olemassa.

Punaista tiilestä tehty se. Espoo tosiaan linjasi uudelleen Kurttilantien, jonka yhteydessä tuosta tuli Hans Westerlundintie.
Vastapäätä Kungsgårdsskolania on tuo. Nykyää autokorjaamo ja Omistaja saabisti. Pihalla 2-6 Saab 900, 9000 tai 96 (näitä siellä on näkynyt)
 
Mitä käytöstä poistuneita varikkoja HSL-seudulta löytyy? Itsellä ainakin merkillä seuraavat:

Nykyisen Kehä I:n ja Tuusulanväylän solmussa, Sysimiehentien varrella jokin entinen suurikin varikko, HML?

Nykyisen Tuusulanväylän ja Yhdyskunnantien risteyksessä, Kuusmiehenkaaren bussipysäkkiä vastapäätä oleva nykyään kaupungin käytössä oleva jokin tontti - siellä on nykyäänkin joku sinivalkoinen bussi - Oy Liikenne Ab?

Sainkin selville, että kyseisen bussin rekisteriote on RFM-431, ja on ollut/on Etelän Bussit -yhtiön omistuksessa, aiemmin Taksikuljetus. Bussi on vuoden 1991 Mercedes-Benz OH1625L Lahti 401.

Lisätietoja Etelän Busseista tai kyseisestä autosta otetaan mielellään vastaan!:p
 
Sainkin selville, että kyseisen bussin rekisteriote on RFM-431, ja on ollut/on Etelän Bussit -yhtiön omistuksessa, aiemmin Taksikuljetus. Bussi on vuoden 1991 Mercedes-Benz OH1625L Lahti 401.

Lisätietoja Etelän Busseista tai kyseisestä autosta otetaan mielellään vastaan!:p

Kyseessä on tämä yksilö, jolla on ajettu ainakin elokuussa 2008 linjaa 834 Myyrmäki-Klaukkala. Jossain vaiheessa tuo linja taisi kulkea myös numerolla 934.
 
Lainaus:

Tuo Someron Linjan Lauttasaaren varikko näkyy ilmakuvassa jossakin kirjassa, muistaakseni Lauttasaari-Seuran julkaisemassa. Lisäksi heillä oli varikko jossain Kauklahden takamailla. Ennen Lauttasaarta yksi varikko heillä oli Vihdintien länsipuolella Vihdintien ja Viertotien Aukion kulmauksessa. Siinä talossa toimi heidän jälkeensä ainakin Autorex, joka oli Renaultin maahantuoja ennen Volvo-Autoa. Paikalla on nykyisin asuintalo. Myös Veikkolassa oli aikoinaan Someron Linjan pienempi varikko. (Veikkolakin kuuluu nykyisin HSL-alueeseen.)

Kommentti ja kysymys:

Ainakin Matkailijain Auto Oy:n toiminnan aikoihin 1951-1952, omistaja A. Sacklén rakennuttu linja-autovarikon osoitteeseen Kurttilanmalmi 8. Yrityksen osti myöhemmin juuri tuo Someron Linja Oy / Auto-Arvela Oy v.1966.
Eli onhan mahdollista, että tuo Kauklahden Kurttilan varikko toimi vielä samanaikaisesti Lauttasaaren varikon kanssa. Tästä minulla ei ole kyllä varmaa tietoa.

Varikko on vielä olemassa, tosin pian se tullaan purkamaan.

Onkohan kenelläkään kuvia 1940-1960-luvuilla rakennetuista varikoista tai osaako joku neuvoa, mistä nitä voisi etsiä?
 
Takaisin
Ylös