Paras liikennöitsijä?

Mikä on paras bussiyhtiö pääkaupunkiseudulla?

  • Connex

    Äänet: 17 14.5%
  • Concordia bus

    Äänet: 9 7.7%
  • Eteläsuomen Linjaliikenne

    Äänet: 5 4.3%
  • Helb

    Äänet: 21 17.9%
  • Tammenludin Liikenne

    Äänet: 4 3.4%
  • Lähilinjat

    Äänet: 5 4.3%
  • WestendinLinja

    Äänet: 11 9.4%
  • Pohjolan Liikenne

    Äänet: 31 26.5%
  • Åbergin Linja

    Äänet: 14 12.0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    117
  • Äänestys päättyy: .
Liittynyt
22 Syyskuu 2006
Viestit
613
Mikä on teidän mielestänne kaikinpuoli paras bussiyhtiö pääkaupunkiseudulla?Arvelisin,että ne jotka ovat töissä esim:Helbi:llä äänestävät luonnollisesti Helb:iä.Perään voisi liittää myös miksi?
 
Pohjolan liikenne: Kalusto pääosin uutta ja autot yleensä erittäin siistejä. Kuljettajat pukeutuvat asianmukaisesti ja ovat pääosin hyvin käyttäytyviä ja asiakaspalveluhenkisiä.

Jos sitten laittaisi kaikki yhtiöt paremmuusjärjestykseen, niin minun listani näyttäisi seuraavalta:

1. Pohjolan liikenne
2. Concordia bus
3. Westendin linja
4. Etelä-Suomen linjaliikenne
5. Connex
6. Tammelundin liikenne
7. HelB

Åbergin linjasta ja Lähilinjoista minulla on sen verran vähän kokemusta etten osaa niitä tähän listaan sijoittaa.
 
Arvelisin,että ne jotka ovat töissä esim:Helbi:llä äänestävät luonnollisesti Helb:iä.Perään voisi liittää myös miksi?
Toisaalta, ennakko-oletus ei taida olla sittenkään näin. Esimerkkiyritys käy hyvin malliesimerkkinä tästä. Ne, jotka edelleen saavat palkkansa tai ovat olleet öissä ko firmalla, eivät välttämättä arvosta työnantajaansa lainkaan. Myös julkisuudessakin esiin tulleet (tilapäiset?) ongelmat saattavat helposti vaikuttaa valintakriteereihin.
 
Onnex on Connex.
Ainiin miksi?
No paras tähän mennessä.
Pitkälti samaa mieltä, talon hommista on paistanut kyllä tietynlainen vankka osaaminen - eri aikoina ehkä eri laajuudessa.
Kyllä minulle kelpaavat kaikki muutkin firmat; mikään ei ole huono.
 
Onnex on Connex.

En muista numeroa,mutta olisiko ollut 383?Luki tuulilasin alla Onnex :lol: .
Minun listani olisi tällainen:
1.Connex
2.Concordiabus
3.Lähilinjat
4.Westendin linja (niinkauan kun nro. 24 on liikenteessä.Sen jälkeen nro 8)
5. Lähilinjat
6.Helb (koska monipuolinen kalusto)
7.Eteläsuomen Linjaliikenne (puolituristit mukavia)
8.Åberginlinjalla en ole matkustanut joten en voi tietää.Täytyy joskus kokeilla.
 
Ehkä äänestys olisi mielekkäämpi, jos äänestettävät jaettaisiin kahteen ryhmään: isot ja pienet operaattorit.

Suoritteisiin nähden Connex pärjää omissa mielikuvissa (ja kokemuksen perusteella) parhaiten. Vaikka jokaisella firmalla parantamisen varaa onkin, niin juuri suoritetasoon nähden tämä liikennöitsijä pärjää parhaiten.

Pienet ovat sitten aivan oma lukunsa. Niistä on hyvin vähän kokemuksia, jos ollenkaan. Mitenkähän äänestyksen tulokset jakautuisivat, jos esim Åberg olis 300 auton firma ja mukana esim Helsingin sisäisessä liikenteessä? No jossittelua kaikki vain.
 
Pienet ovat sitten aivan oma lukunsa. Niistä on hyvin vähän kokemuksia, jos ollenkaan. Mitenkähän äänestyksen tulokset jakautuisivat, jos esim Åberg olis 300 auton firma ja mukana esim Helsingin sisäisessä liikenteessä? No jossittelua kaikki vain.

Pienistä on kokemusta lähinnä Tammerlundin liikenteestä. Vaikka kuljettajien pukeutuminen ei aina olekaan samaa tasoa muiden firmojen kanssa, niin kaluston luotettavuus ja aikataulussa pysyminen on jäänyt parhaiten mieleen. Varmaankin ne kaksi tärkeintä asiaa mitä normaalilla matkustajalla ovat? Päästä perille ajallaan.

Connexista kokemukset perustuvat lähinnä 519A:han. Ei ollut kerta eikä kaksi kun piti turvautua omaan autoon että ehti töihin ajoissa, kun 5.00 lähtö Vuosaaresta jäi ajamatta, tai oli rankasti myöhässä.
 
Kuljen työmatkallani ensin Connexin bussilla ja sitten loppuosuuden yleensä HelB:n bussilla. Täytyy kyllä sanoa, että yhtiöiden välillä on selvä ero palvelun laadussa ja kaluston kunnossa, vaikka Connexillakin alkavat jo ajetut kilometrit painaa monia autoja. HelB:n bussin ratissa on liian usein joku "laitosjäärä", jolta ei irtoa edes katsekontaktia matkustajien suuntaan. Connexin kuskit tervehtivät usein matkustajia ja ajotyylikin valtaosalla kuljettajista on miellyttävä.

Olen pannut merkille, että käyttämilläni (ja bongaamillani) Connexin linjoilla vara-autot ovat erittäin harvinainen näky, mistä voisi päätellä kaluston olevan varsin luotettavaa ja hyväkuntoista. Aamun ensimmäisetkin bussit ovat aina tulleet ajoissa eikä päiväsaikaankaan vuoroja ole jäänyt välistä, mitä nyt välillä on oltu myöhässä ruuhkien takia.
 
Pohjolan liikenne. Kalusto omaa luokkaansa ja on yleensä palvelualttiiden kuljettajien käsissä. Connexin kehumista taas en ymmärrä yhtään, täysin päinvastaisia kokemuksia...
 
Samaa mieltä, Pohjola on kyllä ainakin omalla kohdalla hoitanut asiat erittäin hyvin. Nykyaikainen kalusto, palvelualttiit ja osaavat kuljettajat, pääsääntöisesti. Westendin Linjalla myös useinmiten tervehdykseeen vastataan, mutta ei palvelussa yllä pohjolan tasolle.
 
Minun mielestä paras on kyllä Lähilinjat. Kalusto on aika vanhaa mutta ne on kumminkin hyvässä kunnossa ja hyvin huollettuja. Palvelu sen sijaan on sitä sun tätä, eli osa kuljettajista ei ota matkustajia kyytiin (esim. ajetaan pysäkkien ohi vaikka olisi kyytiin tulijoita) ja suurin osa kuljettajista taas on ihan mukavia ja yleensä aika ystävällisiä. Sääli vain että firma lopettaa jo toimintansa vuodenvaihteessa.
 
No voihan.Kenelle Lähilinjojen entiset autot ja reitit menevät?
 
Viimeksi muokattu:
Koko keskustelu onkin syytä käydä uudestaan kunhan kysymyksenasettelu on tehty täsmällisemmin. Meissä jlf.fi -kävijöissä on sen verran paljon asennetta, että muuten ei saa läheskään luotettavaa tulosta :smile:

Eli en suostu äänestämään, vielä...
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös