Uudet bussit, vuodenvaihde 2019/2020

Ruskeasuon Scanialla näkyi seisovan NOF #1183, Scania Citywide LE Suburban. Ulkoasu oli hyvin samantyylinen kuin vaikkapa sarjassa 1119 - 1142. Istuimet näyttäisivät olevan korkeilla selkänojilla.
 
Scania Suburbanin teliversio on ilmeisesti osoittautunut niin luotettavaksi ja toimivaksi että muiden valmistajien telit ovat viime aikoina jääneet pitkälle Scanian taakse. Ei siinä mitään, onhan ne mukavia autoja kaikinpuolin. ;)

---------- Viestit yhdistetty klo 15:45 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 15:37 ----------

Ovatko muuten Helbin kaikki uudet bussit Suburbaneja (sekä telit että 2-akselisia)? ite oon viime aikoina hieman ihmetellyt minkä takia Helb ja Nobina ovat viime aikoina hankkineet 2-akselisiksi autoiksi VDL:iä vaikka telit ovat olleet Suburbaneja. Jotenkin se tuntuu loogisemmalta, kun liikennöitsijä tilaa sekä telit että pätkät samalta valmistajalta, mut ilmeisesti se ei ole enää niin yleistä.
 
Onpa tyhmää muuttaa Helb:n vanha tapa numeroida vuosien mukaan. Se oli näppärää, kun näki heti minkä ikäinen auto on.
 
HelBin uusia volvoja numeroilla 7,9, 11 ja 13 bongattu tänään kehä 1:llä

Olivatko kaksi- vai kolmeakselisia ja runko- vai sinisessä maalissa?

Aikasemmassa ketjussahan oli puhetta, että 550:n poikkeusreittiä varten olisi tulossa Volvoja Helb:lle. Olisiko osa näistä nyt niitä?

Nyt vuodenvaihteessa HelBin numerointi muuttuu uuden omistajan tavoille.

Minkäslainen on KA:n numerointikäytäntö?

2020 autojen numerointi 1:stä alkaenhan noudattaa tavallaan vielä vuosien mukaan numerointia, jos aloittaa alusta 20 vuoden jälkeen ja numeroi sitten taas uutta kalustoa vuoden mukaan 0, 100, 200... sarjoihin. 20 vuodessa kalusto on uudistunut joka tapauksessa kun tilaajalla on 16 vuoden yläraja.
 
Mielenkiintoista että autossa on pölykapselit, vaikka niiden aika on Pohjolan liikenteellä ohi.
 
Takaisin
Ylös