Kommenttini "joukkoliikenteessä työskentelevät valitsevat puolensa" liittyi liikennesuunnitteluun ja kaupunkisuunnitteluun.
Tässä tarkoitin jákoa siihen yhteiskunnallisesti aktiiveihin sekä heihin jotka väittely- ja leimaamismielessä heittelevät tänne kommentteja. Tästä esimerkkinä se että on eri painoarvo puheenvuoroilla. Jos äänestämistä ja kansanvaltaa aliarvioiva esittää voimakkaita näkemyksiä täällä, niin sen päätarkoitus ei suinkaan ole kehittää kaupunkia tai joukkoliikennettä.
Siten joukkoliikenteestä leipänsä saavan kannattaa arvostaa kommentteja, jotka perustuvat johonkin tutkittuun aineistoon. Kommenttini ei siis mitenkään liittynyt siihen, millä tavalla bussinkuljettaja liikkuu vapaa-aikana.
---------- Viestit yhdistetty klo 20:25 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:24 ----------
Ylhäällä perustelin että kommenttini ei liity millään tavalla oman auton käyttöön.
Rihtniemi totesi sen antamassaan haastattelussa. Tiemaksuja varten valmistellaan lainsäädäntöä.
---------- Viestit yhdistetty klo 21:10 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 21:05 ----------
https://www.hsl.fi/tiemaksut
Siinä sopivaa iltaopiskelua keskustelun pohjaksi. Tuo on nyt sitä tutkittua tietoa, jonka puolelle toivoin äskettäin joukkoliikenteen ammattilaisten asettuvan.
---------- Viestit yhdistetty klo 21:12 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 21:10 ----------
Ponnahdusikkuna syttyy, kun tuolla sivulla käy. Kannattaa vastata siihen. Yksi vaikuttamismuoto äänestämisen lisäksi.
USA:ssa taitaa edelleen olla yleistä, että kausilippu on voimassa yhden kalenterikuukauden. Se tulee myyntiin tiettynä päivänä edellisen kuun aikana, ja sitten jonotetaan... Tosin nyt, kun älykortit ovat sielläkin yleistyneet, voi olla, että lippujärjestelmä on kehittynyt joustavampaan suuntaan (toisin kuin meillä näyttäisi virkamiesten tahto olevan).
"Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
– Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa
On vielä Berliinissä kuukausikortti, mutta myös paljon muitakin lippuvaihtoehtoja https://www.bvg.de/images/content/ti...arten_2020.pdf
En tiedä kehen erityisesti viittaat viestissäsi vai oliko se vain yleinen olettamus ja oma mielipiteesi, mutta faktahan on se ettet voi millään varmuudella sanoa onko asia todella noin. Puhu, keskustele, huomioi ja argumentoi tässä viestiketjussa aiheesta ”HSL luopumassa vapaamittaisista kausilipuista”, äläkä jostain hiton ruuhkamaksuista - sille on oma ketjunsa.
Eli ei kuulu tähän viestiketjuun ! Kommenttejasi ei voi kukaan arvostaa, saatika ottaa vakavasti jos ne tulevat väärään viestiketjuun ja ovat samaa tasoa mitä ollaan muissa keskusteluissa nähty.
Ylläolevassa on sitten sallittua.?
---------- Viestit yhdistetty klo 18:57 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 18:56 ----------
Eikö sitten tämä mene henkilökohtaisuuksiin ?
---------- Viestit yhdistetty klo 18:59 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 18:57 ----------
Fani päättää siitä mitä Fani kirjoittaa, Salomaa päättää siitä mitä Salomaa kirjoittaa.
Tämä riitely täällä on aivan naurettavaa...
Oheisessa esitetään voimakkaita arvioita HSL:stä. Kokosin pikatyöryhmän siksi arvioimaan tekstiä.Yleisellä tasolla: valtuutetut voivat vaikuttaa omien puolueidensa/kuntiensa HSL:n hallituksessa istuvien edustajiensa kautta.
HSL ei pyri olemaan ylimielinen, mutta sitä ei voi kiistää, että HSL pyrkii olemaan Suomen johtava joukkoliikenteen asiantuntijaviranomainen. Jäsenkunnat ovat tiiviisti mukana kaikissa HSL:n suunnitelmissa, ja esimerkiksi kaikki linjastosuunnitelmat tehdään tiiviissä yhteistyössä asianomaisten kuntien kanssa.
Lisäksi HSL:n asiakasvuorovaikutukseen panostetaan jatkuvasti enemmän, ja asiakaslähtöinen kehittäminen on strategiassa keskeisessä osassa. Esimerkiksi linjastouudistuksia tai vyöhykeuudistusta tehdessä olisi ollut aivan kestämätöntä, ettei otettaisi asukkaita mukaan. Kaikki eivät tietenkään tietoa saa, ja tätä HSL pyrkii torjumaan muun muassa HSL.fi:n ja sovelluksen yhä paremmalla tietojen kohdistamisella.
Esimerkiksi Helsingin kaupungin toimialat ovat tehneet hyvää työtä asukasvuorovaikutuksessa, ja HSL pyrkii samaan. KYMPin kanssa HSL tekee myös yhteistyötä runsaasti, viimeisimpänä Hämeentien uudistustyömaahan liittyen.
Tämä ei kyllä pidä paikkaansa. Virkamiehiä HSL:n asiantuntijoista on kuusi: toimitusjohtaja ja viisi osastonjohtajaa. Sen lisäksi tarkastajat ovat virkamiehiä. Muut ovat töissä työsopimuksella, ja väkeä on Pasilan-pääkonttorilla vajaat 250. Se, että asiat etenevät joskus hitaasti, ei todennäköisesti johdu väen liian suuresta määrästä. Jos jokainen kunta vastaisi esim. omasta joukkoliikenteestään tai jos HKL ja YTV olisivat omat organisaationsa, on vaikea uskoa, että väkeä olisi yhteensä joukkoliikennehommissa yhtään nykyistä vähempää tai että laatu paranisi millään tavoin.
HSL valmistelee, hallitus päättää – tämä toimintaperiaate pätee myös HSL:ssä. Poliittinen ohjaus ei HSL:stä puutu, ja on olemassa useita muitakin päätöksiä, joissa hallitus on päättänyt HSL:n esitystä vastaan – viimeisimpänä tämä kausilippuasia. Hallitus saa HSL:n valmistelusta tietoa myös iltakouluissa, joissa valmisteltavia asioita käydään läpi.
Jos hallitus vaikuttaa kumileimasimelta, silloin kyse on usein myös siitä, että valmistelun aikana on löydetty riittävät kompromissit tilanteen hoitamiseen. Totta kai on selvää, että kun hallituksessa edustajat edustavat sekä kuntaansa että puoluettaan, jakolinjoja on enemmän. Ei myöskään voida väittää, että virkamiehet menisivät HSL:ssä hallituksen taakse – kyllä HSL itse valmistelee esitykset ja on niistä vastuusta, ja jos niitä eivät poliitikot hyväksy, silloin niitä muutetaan.
Mikään tiedossa oleva seikka ei tue sitä väitettä, että ratikoiden irrottaminen erilleen HSL:stä auttaisi joukkoliikenteen suosion kasvattamisessa tai sen kustannustehokkuudessa. Tai palvelutason parantamisessa. Tällöin olisimme hyvin äkkiä tilanteessa, jossa ratikoilla on oma rinnakkainen lippujärjestelmänsä ja siitä annettava informaatio olisi muusta liikenteestä poikkeavaa. Etenkään nykyisessä tilanteessa, jossa kymmenen vuoden säteellä ratikkaliikenne kasvaa merkittävästi ja tarjoaa myös entistä parempia vaihtoyhteyksiä muihin liikennemuotoihin ja kulkee myös paikoin kunnanrajojen yli, tämä ei olisi todennäköisesti hyvä ratkaisu.
Yhteenvetona todetaan että monihan näistä asioista on tietenkin mielipidekysymyksiä tai tulkintakysymyksiä, mutta kyllä tuossa vähän on mutkia oiottu suoraksi. Totta kai välillä HSL:n ja jäsenkuntien välillä on toisinaan kahnauksia, mikä on varmasti väistämätöntä. Helsingin seudun joukkoliikenne on ulkoistettu kunnilta kuntayhtymälle, ja tietenkin se on vain yksi mahdollinen tapa hoitaa asia. Taajama kuitenkin levittyy kuntarajojen yli, jolloin jokin ylikunnallinen ratkaisu on joka tapauksessa viisas. Ei ole uskottavaa, että monikaan seudun asukas oikeasti haluaa takaisin maailmaan, jossa HKL ja YTV hoitavat päällekkäisiä tehtäviä, puhumattakaan sitten ajasta ennen seutulippua tai ajasta ennen yhtenäistä lippujärjestelmää.
Viimeisin muokkaaja Salomaa; 06.05.2020 kello 19:05.