Näytetään tulokset 1-2/2

Viestiketju: Metro Kivenlahteen - uusi bussilinjasto

 1. #1

  Liittynyt
  23.11.2015
  Sijainti
  Myyrmäki, Vantaa
  Viestejä
  711

  oletus Metro Kivenlahteen - uusi bussilinjasto

  HSL:llä on käynnissä jälleen viime talvien tapaan pari-kolme linjastouudistustyötä ja yksi näistä on liityntälinjasto länsimetron jatkeelle https://hslmetrokivenlahteen.blogspot.com/

  Blogia on päivitetty jo pari kuukautta, mutta aluksi vain liikumiskyselyistä ja asukastyöpajoista. Viime viikolla on tullut ensimmäinen varsinainen asiapäivitys, jossa käsitellään suoria bussilinjoja Helsingin keskustaan ja muualle kantakaupunkiin. Blogipäivityksessä ilmoitetaan, että nykyiset 4 A-linjaa olisi perustettu tasaamaan Metron kuormitusta Tapiolan länsipuolella, mutta itse muistelisin että ne olivat myös tarkoitettu vähentämään matka-ajan kasvua liityntäliikenteen vaikutuksista pahiten kärsineille alueille.

  Blogissa kerrotaan että nykyiset suorat linjat palvelevat suurimmaksi osaksi alueita, jotka ovat alle 800m päässä metron jatkeen asemista, eli suorista linjoista ainoastaan Saunalahteen kulkevalla 164A/VA:lla olisi tuleivaisuudessa käyttöä. Muita alueita, joille suorasta linjasta olisi hyötyä on blogin mukaan kerrostaloalue Olari. Itseä ihmetyttää ettei Haukilahti ole päässyt listalle, vaikka siellä on kerrostaloja ja se jää sivuun metron reitistä, mutta ilmeisesti suunnitelmatyö ei koske mahdollisia vain Matinkylän itäpuolella kulkevia linjoja.

  Runkolinjan 510 jatkamista Espoonlahteen ehdotetaan myös tapana luoda suorempia yhteyksiä muualle Helsingin kantakaupunkiin, vaikka luulisi, että noin tiheään kulkevan linjan, jolla on jo nykyisellään ketjuuntumisongelmia, jatkaminen noin pitkälle olisi myrrkyä linjastosuunnittelijalle.
  Viimeisin muokkaaja Makke93; 03.10.2020 kello 23:23.

 2. #2

  Liittynyt
  22.08.2009
  Viestejä
  691

  oletus Vs: Metro Kivenlahteen - uusi bussilinjasto

  Blogiin on ilmestynyt uusia postauksia:

  https://hslmetrokivenlahteen.blogspo...ssilinjat.html

  https://hslmetrokivenlahteen.blogspo...-noykkion.html

  Suorien linjojen ehdotetaan palvelevan Olaria ja Saunalahtea, mikä ei ole suuri yllätys, kun kyseessä on ne kerrostaloalueet, jotka jäävät metrosta paitsi myös Kivenlahden jatkeen jälkeen, ja joista syöttöliikenne menee jollekin ennen Tapiolaa sijaitsevalle asemalle. HSL ei ole ottanut kantaa Haukilahden suoraan linjaan, vaikka se olisi ilmeinen kolmas kohde. Olarin linja jatkuisi luontevasti Latokaskeen samaan tapaan kuin aiempi 195 ja nykyinen ruuhkalinja 125K. Saunalahden linjan HSL ehdottaa ajavan Länsiväylälle yhtä liittymää nykyistä aikaisemmin, kun sen ei enää tarvitse palvella Kivenlahtea.

  Kommenteissa ehdotetaan, että linjoihin 160 ja 195 takaisin palaaminen olisi hyvä malli, mutta lienee niin, että tämä ei käy, koska Matinkylän metroasemalle pitää mennä jokaiselta alueelta linja sen sijaan että joiltakin alueilta yhteys olisi vain Piispansillan pysäkeille.

  Liityntälinjoihin ei ehdoteta suuria muutoksia. Espoonlahden ja Kauklahden välillä HSL ehdottaa mahdollisesti palaamista takaisin malliin, jossa on primaarinen ja sekundaarinen linja sen sijaan että yksi linja hoitaa kaikki tarpeet, kuten 165 nykyisin tekee. Primaarisen linjan vuoroväli ruuhkassa olisi 15, sekundaarisen 30 minuuttia. Kattilalaaksoon tulisi sama tilanne kun länsimetron aloittaessa oli, eli sen läpi menee vain 542, sillä tällä kertaa se menee jollekin metroasemalle, kun se menee Kivenlahden asemalle. Lisäksi ehdotetaan joitain pienempiä muutoksia.

Vastaavia viestiketjuja

 1. HSL: Kivistön uusi bussilinjasto kohentaa yhteyksiä Tammistoon
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 04.05.2020, 12:00
 2. HSL: Raitiolinjasto ja Koillis-Helsingin bussilinjasto uudistuvat
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 29.01.2017, 22:19
 3. TJ: Seudun uusi bussilinjasto voimaan 30.6.2014
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 06.02.2014, 12:40
 4. HSL: Kantakaupungin bussilinjasto uudistuu 13.8.
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 07.08.2012, 13:50

Tämän viestiketjun aihemerkinnät

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •