Kalustopoistoja 2021

Kyllä. Niitten ajaminen on paljon parempaa. Itse oon vaan ajanut kerran tolla 1202:lla ja se oli aika jännä kokemus.

Ajoin näillä 1201 ja 1202 vakiona 24 2015 vuoden alusta aina viime kesään asti. Hyviä autoja ne oli, joskin toki erilaisia kuin normaali volvot, mutta sopivat hyvin 24:n kaltaiselle linjalle. Vikojahan niissä oli ja 1202 hybridijärjestelmä ei tainnut toimia viimeisen parin vuoden aikana ollenkaan. Mutta kyllä ne parempia oli kuin VDL:t 😄
 
Nobinoilla 783, 862, 870, 874 ja 877 on ajoneuvoliikennerekisterissä luovutusilmoitus. Tämän vuoden puolella ne ovat olleet vain seisomassa, joten siksi laitan viestin vielä viime vuoden ketjuun.
 
Viimeksi elo - syyskuussa HSL-liikenteessä olleilla Nobinoilla 833, 836, 849, 853 ja 855 on ajoneuvoliikennerekisterissä luovutusilmoitus.
 
Onko muuten kellään tietoa missä Helbin etanoli-Citywidet eli ne ns. "viinakärryt" nykyään pyörii? kävin nimittäin läpi jokaisen KA-konserniin kuuluvan liikennöitsijän kalustoluettelot enkä löytänyt kyseisiä autoja yhdenkään liikennöitsijän luettelosta. En ymmärrä muutenkaan miksi Helbin oli pakko poistaa ne vasta 8 vuoden ikäisinä, omasta mielestä ne olisivat sopineet mainiosti siihen Ojangon väliaikaiseen sopimukseen. Oliko etanolin saatavuudessa jotain puutteita tai miksei Helb halunnut enää pitää niitä liikenteessä. Ihmettelen myös MANien kohdalla miksi Helbin oli pakko luopua koko merkistä eikä halunnut säästää muutaman yksilö ajoon edes vara-autoiksi (vaikka muutaman teli-MANia), kun kyseinen merkki oli niin harvinainen Suomen bussimarkkinoilla (ymmärrän toki että niissä oli paljon vikoja mutta silti). Nyt Helbin MANien poistuttua Suomen rekisterissä ei ole enää yhtään MAN-merkkisiä linja-autoja... :tongue:
 
Onko muuten kellään tietoa missä Helbin etanoli-Citywidet eli ne ns. "viinakärryt" nykyään pyörii?
Ne eivät taida enää liikkua missään, eivät ainakaan Suomessa. Tämän foorumin erään jäsenen nettikuvastossa on esillä vuoden 2021 marraskuussa otettu kuva, jossa nuo etanolikäyttöiset Scaniat seisovat muiden käytöstä poistettujen autojen joukossa Koiviston Auton varikolla, käsittääkseni Lahden Metsäpietilässä.
 
Takaisin
Ylös