Havaintoja HSL-alueelta - lokakuu 2021

Mikähän kuvio mahtaa olla kun Myllypurontietä ajellessani edessä körötteli NF923 linjalla 92 menossa kohti Alakiventietä noin kahdeksan aikaa illalla
 
25.10

VTT #V77/57

27.10

Nf #923/81, 92

Jokin Nobinan teli-sub oli linjalla 94 tai 95 mutta en erottanut kummalla.
 
Kahteen edelliseen havaintoon taustapohdintaa: Havaintoiltana (27.10.) metron Mellunmäen haaralla oli merkittävä liikennehäiriö. Metrot eivät Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä kulkeneet eräässä vaiheessa lainkaan. HSL kertoikin sivullaan, että "linjoilla 92, 94, 95, 97 ylimääräisiä vuoroja liikenteessä häiriön vuoksi". Todennäköisesti osa tuosta lisäliikenteestä on ostettu Nobinalta. Bussitutkasta en löytänyt mitään jälkiä Nobinan kalustolla ajetuista lisävuoroista, mutta HelB:n autoja näkyy tuplalähtöinäkin.
 
Kuis Nobina on numeroinut ton jo 1500-sarjaan, vapaita numeroitahan on firmalla useita sen edellä? oisin enemmän odottanut että toi olis alkanut numerolla 13.

Onkohan nobina vielä laajentamassa toimintaansa turussa tai jossain? Sielähän noita on jo numeroitu 13xx eteenpäin. Ehkä sitä varten jätetty väliä?
 
Niin vai olisiko vain yhtenäistynyt uuden brändin myötä koko konsernin fleetin numerointi?

Siinä tapauksessa, sit odotellaan 0XXX-tyylisiä sadan numeroita. Norjassa ja Ruotsissa ainakin tuo nolla on merkattu. Mikäli noita uusia autoja tulee sata sarjaan.
 
Takaisin
Ylös