Kalustopoistoja 2022

Eikö HSL:ltä tule sanomista, kun yli-ikäiset vielä kiertää linjalla samalla kuin hieman uudempia siirrellään pois? Bussitutkan mukaan Helb 611 ja 628 ovat tälläkin hetkellä vielä liikenteessä.

Eiköhän syynä ole kuten jo sanottu se, ettei kaikki uudet Volvot ole edelleenkään saapuneet vaikka monet toki on jo. Uskon että jouluun mennessä kaikki uudet Volvot ovat päässeet tehtäviinsä jolloin Helb pääsee todennäköisesti eroon kaikista 600- ja 700-sarjan autoista sekä varmaan monista 800:sista. Noi 3 Tampereelle siirrettyä autoa ovat taas telejä, ja uskoisin että PirTilillä oli vain tarvetta muutamalle käytetylle telille. En tiedä jääkö ne sinne pysyvästi vai ovatko ne siellä vain väliaikaisesti, mutta ainakin toistaiseksi.
 
En erota pimeässä kuvatulta videolta kylkinumeroita tai rekkareita, mutta ulkonäön perusteella ainakin osa on HelB:n 804 - 814 sarjaa.
 
En erota pimeässä kuvatulta videolta kylkinumeroita tai rekkareita, mutta ulkonäön perusteella ainakin osa on HelB:n 804 - 814 sarjaa.
KA:n facebook sivulla on kuva viidestä volvosta joista vain kolmen numerot näkyy, nämä ovat 808,809 ja 811.
 
Helbiltä poistuu varmaan muutenkin suurin osa 8700LE:istä viimeistään vuodenvaihteessa, joten eiköhän noi 5 Volvoa poistuisi myös ilman Ukrainan sotaa. Mitkähän ovat Helbin vanhimmat ajossa olevat bussit vuodenvaihteen jälkeen?

---------- Viestit yhdistetty klo 20:41 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 20:39 ----------

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...4Dlpr6yGHl_qcUv4Io4EGBNMuM#Echobox=1670415112

Linkin takaa löytyy uutinen, jonka mukaan viisi suomalaista bussia lähti lahjoituksina Ukrainaan. Kuvista päätellen Helbin poistettua kalustoa.

Nämä Ukrainan bussilahjoitukset taitaa koskea Suomen lisäksi useita muitakin Euroopan maita (poislukien ehkä Britit ja Irlanti, joissa on vasemmanpuolinen liikenne). Uskoisin että myös Ruotsista ja Norjasta on lähdössä useita käytettyjä busseja Ukrainaan. Ei voi sanoa muuta kuin slava Ukraini! ;)
 
Onko Pohjolan Liikenteen kaikki vanhanmalliset Ivecot poistumassa uuteenvuoteen mennessä tai poistettu jo? jos ekana mainittu, niin koska olisi viimeinen päivä päästä vanhanmallisen Ivecon kyytiin HSL-alueella?
 
No vihdoinkin, täällä onkin ollut PL:llä kalustopulaa. Olinkin ihmetellyt, minkä takia #239 ja #241 siirtyivät, mutta #240 jäi välistä pois.

PL:n HSL-liikenteestä vapautuu vuodenvaihteessa n. 80 autoa, kun liikenne vähenee ja samaan aikaan käyttöön tulee 38 uutta autoa. Ensi kesään mennessä PL:n liikenteestä poistunee vielä muutamia kymmeniä autoja lisää, kun Kirkkonummen ja Kotkan VDL-sähköbussit tulevat ajoon.
 
Takaisin
Ylös