Havaintoja HSL-alueelta - joulukuu 2022

Jo aamusta oli Myyrmäessä aivan Honkasuon päättärin lähellä 30-reitin -nivelbussi poikittain Rajatorpantiellä. Ja oli pitkään. hetkeä myöhemmin aamupäivällä toisen suunnan liikenne blokkautui toisen nivelen toimesta. Tilanne laukesi, kun paikalle saatiin hiekka-auto.
 
13.12.

Tänään HelB 2211 tyssäsi Vaaralan ylämäessä hätävilkut päällä - suuntana Mellunmäki. Lisäksi Nobinan Bydejä oli Herttoniemessä jumissa iltapäivällä.
 
13.12.

Tänään HelB 2211 tyssäsi Vaaralan ylämäessä hätävilkut päällä - suuntana Mellunmäki. Lisäksi Nobinan Bydejä oli Herttoniemessä jumissa iltapäivällä.

Näyttää olevan sähköbusseilla liikaa painoa lumisiin olosuhteisiin. Näin itse kanssa tänää nobinan bydin poikittain tiellä. Havaitsin myös pysäkillä seistessäni että sähköbussilla kannattaa hidastella jo hyvissä ajoin. Pysähtyvät muuten heikosti jos jarrun lyö lukkoon.
 
Onkohan esimerkiksi linjalla 570 olleet nivelautot samassa mittakaavassa jumissa? Toki reittikin on erilainen verrattuna vaikka tuohon linjaan 40.

Sattumaa tai ei, uutisissa ja somessa pyörivät kuvat ja videot jumissa ja tiellä poikittain olevista busseista, mitä itse olen bongannut, on suurimmalti osin BYD-merkkisiä.
 
Keskelle tietä hyytyneellä PL 788:lla oli tänään treffit Falckin hinausauton kanssa Aallonhalkojalla Sompasaaressa klo 21:20.
 
14.12. Espoo ja Vantaa

NF 1271 / 510
NF 910 / 200

NF 1114:lla oli takaoven edessä ikkuna hajalla aamulla puoli 8 aikaan kun se tuli linjalla 300 Uomatietä länteen. Klo 12 jälkeen se seisoi parkissa Myyrmäen asemalla ilmeisesti odottamassa varikolle siirtoa, koska useampi oranssi teli ehti saapua linjalta ja lähteä uudelleen linjalle sinä aikana kun näin sen siinä seisovan.

NF 1237:lla oli jäänyt ilmeisesti kilvet jotenkin jumiin, koska jo varikolta ennen klo 12 tullessa Rajatorpantietä sillä oli takakilvessä "32" ja Myyrmäen asemalla se odotti linjalle 37 lähtöä myöhemmin etu- ja sivukilvessä "32 Täynnä". Tosin kilvet ei ollut täysin tiltissä, koska Täynnä teksti vaihui ajoittain ruotsinkieliseksi.
 
Takaisin
Ylös