Espoo haluaisi karsia joukkoliikennettä

Noh, tuskin tuo niin paljon tuntuisi. Lähinnä jotain selviä ruuhkavuoroja voisi poistua, esimerkiksi e52:n liikennöinti voisi kyllä siinä tapauksessa loppua. Periaatteessa kun tuo on ihan turha linja jo nyt. Perustelen asiaa niin, että 510 kulkee ruuhkassa 10 minuutin välein. Sen lisäksi Leppävaarasta Otaniemeen kulkee 510, 512A ja 550. Tuollakaan välillä sitä ei tarvita. Lintuvaaran suunnasta Leppävaaraan kulkee puolestaan juuri tuo 510 ruuhkassa 10 minuutin vuorovälillä, joka on mielestäni jo ihan riittävä. Sitten Otaniemestä Tapiolaan on ilman tuota e52:stakin riittävä tarjonta.
 
Noh, tuskin tuo niin paljon tuntuisi. Lähinnä jotain selviä ruuhkavuoroja voisi poistua, esimerkiksi e52:n liikennöinti voisi kyllä siinä tapauksessa loppua.

Ja ne jotka lukivat tuon vriston linkkaaman jutun, saattoivat todeta ettei kyse edes ole siitä että karsittaisiin olemassaolevaa liikennettä vaan vuorojen lisäyksiä.
 
Vaikka kyse olisi vain lisäyksistä, ei ajatus silti ole hyväksyttävä, suunnan pitää olla toinen.
Toisaalta, voiko Espoolta mitään muuta odottaa?
 
Yksi syy lisää panostaa yhä enemmän kiskoliikenteen varaan. Sähkön hinta ei heittele samalla tavalla kuin öljyn hinta. Kiskoliikenne on myös usein itsekannattavaa. Esimerkiksi Helsingissä linjan 17 korvaaminen ratikalla 9 aiheutti sen, että matkustajamäärät moninkertaistuivat. Linja 17 kulki usein puolillaan, mutta ratikassa 9 on ollut ainakin tähän mennessä ruuhkaa päiväsaikaankin huolimatta suuremmista vaunuista ja tiheämmistä aikatauluista kuin bussilla 17.
 
mutta ratikassa 9 on ollut ainakin tähän mennessä ruuhkaa päiväsaikaankin huolimatta suuremmista vaunuista ja tiheämmistä aikatauluista kuin bussilla 17.

Totta. Kerätään kuitenkin vähän enemmän kokemuksia kuin nyt on ( =yksi sunnuntai ja yksi arkipäivä..) käytettävissä ja katsotaan miten tilanne muuttui. Suunniteluyksikön ( ja miksei myös meidän harrastajien ;) ) arkihommaa on vetää yhteenvetoja. Reliabiliteetistä ja validiteetistä tinkimättä, tietysti. Tähän perään sopivä määrä hymöitä..
 
Takaisin
Ylös