Helsinki, joukkoliikennekatu ja aukiajettava (puskettava) portti/portit?

Liittynyt
8 Elokuu 2005
Viestit
75
Eli kysymys melkein tulikin jo tuossa otsikossa, mutta tarkennetaan hieman:

Missä Helsingissä olikaan (tai on edelleenkin?) sellainen joukkoliikennekatu jolla oli ainakin toisessa päässä ellei molemmissa aukiajettavat portit...lähinnä ehkä auki puskettavat eli sellaiset jotka linja-auto pystyi 'aukaisemaan', mutta henkilöautolla ei pitäisi päästä läpi? Muistan joskus kulkeneeni jollain vuorolla joka ajoi ko. porteista.

Ja moderaattoreille: jos otsikko ja/tai itse viesti ovat vaikeaselkoisia, niitä saa toki muuttaa jotta paremmin sopivat foorumin henkeen ja tyyliin.
 
Kirkonkyläntien portti hajosi jonkun henkilöauton törmättyä siihen, mutta Ruotsissa on nämä portit korvattu yksinkertaisesti kaivamalla kuoppa. joka estää henkilöauton menon, mutta leveämmällä raidevälillä eli bussilla ajo onnistuu, tällaisia olen nähnyt ainakin Tukholmassa ja Landskronassa. Myös Kotkan Korelassa löytyy vastaava, tässä vähän huonosti onnistunut kuva: http://www.fotopankki.fi/aapee/kuva/1965558619213641
 
Kirkonkyläntien portti hajosi jonkun henkilöauton törmättyä siihen,

Tietääkseni Kirkonkyläntien portti hajosi enemmän kuin kerran ja ainakin kertaalleen muun muassa kirveen avustuksella öiseen aikaan.
 
portit korvattu yksinkertaisesti kaivamalla kuoppa. joka estää henkilöauton menon, mutta leveämmällä raidevälillä eli bussilla ajo onnistuu

Mitenkään olematta ilkeä totean että mm. Koskelan varikolla olevaan läpiajettavaksi tarkoitettuun huoltomonttuun (joka on kyllä hankalasti juuri mutkan jälkeen, mutta kuitenkin kapeahko, ainakin pakettiautolla pääsee kyllä läpi) on kyllä saatu alas muutamakin bussinrengas...
 
Viimeksi muokattu:
Ruotsissa on nämä portit korvattu yksinkertaisesti kaivamalla kuoppa. joka estää henkilöauton menon, mutta leveämmällä raidevälillä eli bussilla ajo onnistuu, tällaisia olen nähnyt ainakin Tukholmassa ja Landskronassa.
Århusissa on myös tuollaisia, mutta paljon valokuvassa näkyvää syvemmällä kuopalla.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Tällä hetkellä myös Aleksanterikadulla on jousitoiminen läpyskä, jonka yli raitiovaunut puskevat. Kyseisen esteen on tarkoitus pysäyttää (jo ajoneuvolla ajo kielletty -merkin ohittaneet) autot, ennen kuin ne jäävät pohjastaan kiinni kiskotyömaahan.
 
Takaisin
Ylös