Muutoksia:
+ vaihtomahdollisuudet YTV-alueen liikenteeseen
+ suuren osan Keravasta kattavan linjan 5 reitille tullut arkena 5-19 välillä tuplatarjonta 738B:n myötä, nyt 30 min 60 min sijaan
+ voi käyttää Helsingin-matkoissaan ristiin junaa sekä busseja 738 ja 633 tarpeen mukaan
+ 873-linjalle tullut uusi yhtä usein kulkeva reittivaihtoehto 873B ja lisää vuoroja
+ 633-linjalla sunnuntailiikennettä
+ iltaisin 21 jälkeen lisätarjontaa Ahjoon linjoilla 633A ja 5
- linjoilla 833 Hyrylään ja 850 Nikkilään ei voi enää matkustaa Keravan sisäisiä matkoja (ainakin 850 oli tosin usein päällekkäinen linjan 5 kanssa, lähtöajoissa eroa pari minuuttia)
Parannuksia Keravan joukkoliikenteeseen voisi tietysti edelleen tehdä. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että nykyään liikenne on hoidettu paljon entistä ammattimaisemmin ja luotettavammin, kun vertaa vuoteen 2005, jolloin asuin siellä. Bussit ovat uusiutuneet ja kulahtanut kaukoliikenne- ja palvelulinjakalusto vaihtunut ihan oikeisiin YTV-luokan busseihin. Reittioppaan mukaantulo tarjoaa myös YTV-alueen asukkaille mahdollisuuden selvittää helposti joukkoliikennereittinsä Keravan-vierailulle ja tarjoaa näin vaihtoehdon sille, että haettaisiin asemalta perille, kun sama lippu sallii myös vaihdon paikallisbusseihin.
Kerava sijaitsee sillä tavalla nauhakaupungin perällä, että sieltä on järkevintä eri puolille YTV-aluetta matkustaa hyödyntäen nopeita ja tiheitä junayhteyksiä. Uusia bussilinjoja ei liene tarpeellista perustaa, kun ne väkisinkin olisivat junan kanssa päällekkäisiä Lahden- tai Tuusulanväylillä ja väistämättä selvästi junaa hitaampia.
Se mitä nyt tarvittaisiin, olisi huomion keskittäminen Keravan ja sen naapurikuntien liikenteeseen. Hyrylään pääsee arkisin noin 6-17 aikaan tunnin välein, Sipoon Nikkilään samaten. Olisi kätevää, jos Kerava-Nikkilä ja Nikkilä-Porvoo -reitit yhdistettäisiin, jolloin saataisiin Porvoon suuntaan yhteys kohtuuajassa. Samaan syssyyn mahtuisi varmaankin myös Hyrylän reitti, joka voitaisiin yhdistää tähän linjaan.
Viikonloppuliikennettä lähikuntiin voitaisiin hoitaa Sampo-liikenteen tyyppisellä kutsujoukkoliikenteellä, tarvetta kun on myös vapaa-ajanmatkoille ja on kohtuutonta vaatia ihmisiä kiertämään Helsingin kautta, jos matka suuntautuu naapurikuntaan.