Santahamina

Linja 519 (nyk. 561) taisi aikoinaan tehdä piston lentokentän turvatoimialueelle ajaen Teknikontien portista sisään ja ulos. En koskaan mennyt kyydissä, joten en tiedä, miten sitä valvottiin, ettei asiattomia kulkijoita jää kyydistä tt-alueella. Toinen vaihtoehto on se, ettei Teknikontien portilta ala vielä turvatoimialue, vaikka siinä vaaditaankin lupa ajoneuvoilta ajaa sisään alueelle, vaan tt-alue alkaa joskus myöhemmin.

Jos tarkoitat lentoaseman teknistä aluetta niin siellähän oli pieni "terminaali", jossa muistaakseni oli useampikin erillinen pysäkki eri linjoille. Oma mielikuvani kyllä on, että tuo teknisen alueen bussien kääntöpaikka ei olisi ollut suljetulla alueella, mutta heti kääntöpaikan vieressä oli kyllä kulkuportti aidan sisäpuolelle. Tuolla teknisen alueen portilla kävi kääntymässä useidenkin linjojen vuoroja työvuorojen alkamis- ja päättymisaikoina ja vuosien varrella hieman vaihdellen siellä on myös ollut joidenkin linjojen päätepysäkki. Teknisen alueen pistot jäivät vähitellen pois vähäisten nousijamäärien takia ja kokonaan bussiliikenne tuonne päättyi Kehäradan myötä vuonna 2015.
 
Tuskinpa. Eiköhän noi bussit ole pääsääntöisesti tuolla hännän päässä aika tyhjiä lomapiikkejä lukuunottamatta. Matkustajat on tottuneita, lupakortti valmiina kädessä, niin jos kaksi spollia tsekkaa bussin, se on taatusti alle 2 min.

Onko tuolla lähteville mitään tarkastusta muuten?

Ei ollut ainakaan 2000-luvulla. Portista ulos ja näkemiin.
 
Oma mielikuvani kyllä on, että tuo teknisen alueen bussien kääntöpaikka ei olisi ollut suljetulla alueella, mutta heti kääntöpaikan vieressä oli kyllä kulkuportti aidan sisäpuolelle.

Olin töissä tuossa portilla vuoden 1999 tammikuusta lähtien, ja ainakaan silloin, eikä sen jälkeen ei bussit käyneet puomien ja aitojen sisäpuolella. Silloiset kollegat kertoivat kuitenkin sellaisesta, ja käsitin, ettei siitä kovin paljoa aikaa ollut kulunut.
 
Takaisin
Ylös