Millainen olisikaan HSL-kuntayhtymän liikemerkki ja bussien ulkoasu?

Missä kaupungeissa (Suomessa tai maailmalla) tiedätte olevan valkoisia kaupunkibusseja?
Lyypekissä:
http://www.flickr.com/photos/hhhumber/3429562628/

Itse en kyllä haluaisi tänne valkoisia busseja enää yhtään enempään, valkoisessa kun näkyy kaikki lika turhan selvästi. Täällä Etelä-Suomessa talvetkin tuntuvat olevan jota kuinkin lumettomia, niin kuraista vuodenaikaa riittää enemmän kuin tarpeeksi.
 
Itse en kyllä haluaisi tänne valkoisia busseja enää yhtään enempään, valkoisessa kun näkyy kaikki lika turhan selvästi.
Voisin veikata, että niitä tulee jos ei tilaajaväreistä pian päätetä. Minkä luulet olevan Nobinan bussien päävärin?

Oikeastaan halusin lähinnä herättää keskustelua tässä vaiheessa kun yksi suuri bussiyhtiö on vaihtamassa nimeään ja ulkoasuaan. Pelkäänpä, että mitään päätöstä ei saada aikaiseksi ja homma menee sitten ohi. Sitten eletään kirjavien bussien kanssa, joissa ei ole mitään alueen identitettiin viittavaa. Ei ole Helsingin busseja; vain erilaisten liikenneyhtiöiden konsernivärejä, joita tapaa muuallakin maailmassa.

Näin helsinkiläisenä olen vankasti sitä mieltä, että alueen bussien yhteinäisvärin pitäisi liittyä jotenkin pääkaupunkiin ja siksi sininen ja valkoinen ovat ne luonnollisimmat. Mutta kuten sanoin jo aiemmin, HSL-alue käsittää paljon muutakin kuin Helsingin ja olisi ehkäpä vaikeaa saada kaikki mukaan liittyvät kunnat sellaisen helsinkiläisyyden taakse.

Toivottavasti jotain päätöstä saadaan pian aikaiseksi, oli se mihin suuntaan tahansa.

---------- Viesti lisätty kello 7:35 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 7:25 ----------

Ja vielä mainoksista bussien ulkokyljissä HSL-alueella:

Omasta mielestäni moderni, asiallinen ja laadukas ulkomainonta kuuluu kaupunkibussiliikenteeseen. Niin mainoslakanoina kuin kokomainoksinakin. Kuuluu ehdottomasti nykyaikaisen pääkaupungin katukuvaan ja siksi bussien (kuten myös raitiovaunujen) värityksen kuuluisi mielestäni olla sellainen, että mainoslakana istuu tyylikkäästi sen kyljessä.
 
Viimeksi muokattu:
Se, että valkoiset bussit toimivat Saksassa tai Norjassa, ei tarkoita sitä, että ne toimivat Suomessa. Valitettavasti. Täällä kun oikeastaan mikään joukkoliikenteessä ei oikein toimi, ihan suunnittelusta käytännön toteutukseen asti.

Niin kauan kun toimitaan nykyisellä päätöksenteko- / yrityskulttuurilla, en voi ajatellakaan, että valkoiset värit toimisivat. Vai aikooko pörssiin listautuva yhtiö panostaa huomattavia summia voitostaan autojensa kunnon kohottamiseen?
 
Selkeät sivut, aikataulut ja lippujen hinnat löytyvät helposti. Pieni kömmi tapahtunut raitiovaunujen aikatauluissa, kaikki arkipäivien vuorot on merkitty e-tunnuksella, eli korkeiksi vuoroiksi ja aikataulujen alareunassa selite "e=ei matalalattiabussi" onkohan tämä ennakointia raitiolinjojen muuttamisesta johdinautolinjoiksi :)
 
Jostain syystä pysäkkiaikatauluja ei voi tulostaa. Onneksi ne on sentään nykyään sellaisessa muodossa, että word ymmärtää ne taulukkomuodossa, joten aikataulun voi tulostaa sitä kautta.
 
Nyt selvisi, mistä HSL:n logo on peräisin!
Suunnittelija on syönyt Domino-keksejä.
kuva
Mainostoimisto saanut taas kerran helpolla rahaa, kun ei ole tarvinnut kuin kääntää Domino-keksi ympäri.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Nyt selvisi, mistä HSL:n logo on peräisin!
Suunnittelija on syönyt Domino-keksejä.
kuva
Mainostoimisto saanut taas kerran helpolla rahaa, kun ei ole tarvinnut kuin kääntää Domino-keksi ympäri.
No jo on! Ei voi olla sattumaa, tasan sama kuvion osioiden kokosuhde, silmukkojen määrä ja kuvio. Huhhuh mitä huijausta.
 
No jo on! Ei voi olla sattumaa, tasan sama kuvion osioiden kokosuhde, silmukkojen määrä ja kuvio. Huhhuh mitä huijausta.

En nyt yhtäkkiä löydä mitään referenssiä, mutta epäilen, että tuo silmukkakuvio ei ole Dominoja varten keksitty, vaan saattaa olla vaikka kuinka vanhaa ornamentiikkaa. Ympyrän jako kahdeksaan 'ilmansuuntaan' ei vielä minusta viittaa keksin kopioimiseen eikä ne kokosuhteetkaan korvin tarkasti täsmää. Sinänsä se ei minusta ole mikään järin suuri neronleimaus joukkoliikenneorganisaation logoksi, kun ainakaan minulle ei tuosta tule mieleen oikein mitään liikenteeseen liittyvää, paitsi ehkä pyörä.
 
Viimeksi muokattu:
Sinänsä se ei minusta ole mikään järin suuri neronleimaus joukkoliikenneorganisaation logoksi, kun ainakaan minulle ei tuosta tule mieleen oikein mitään liikenteeseen liittyvää, paitsi ehkä pyörä.
Aika yksinkertainen juu, mutta mieleen voi tulla kehyskunnat(silmukat) ja keskellä iso nykyinen HSL-alue.
 
Aiheesta ehkä hieman poiketen: mitä mieltä olisitte, jos HSL:kin määräisi seuraavien tarjouskilpailujen yhdeksi ehdoksi työntekijöiden yhtenäiset työasut, kuten Turun joukkoliikennelautakunnan esityksessä (joka mitä luultavammin hyväksytään) mainitaan:

http://www05.turku.fi/ah/jlk/2011/0113001l/2455602.htm

No huh huh.. Kyllä tuo menee jo liiallisuuksiin! Helsingissä tuo ainakin edistää sitä ajattelu tapaa viimeistään että kaikki bussit on HKL:n busseja.. Tosin niinhän se on nykyäänkin. Sen takia olen ollut aina tuota pilaajaväritystäkin vastaan, kun ollaan vain yhtä massaa. :mad:
 
Sen takia olen ollut aina tuota pilaajaväritystäkin vastaan, kun ollaan vain yhtä massaa. :mad:
Mutta mehän ollaan vaan sitä yhtä massaa, riippumatta siitä mille Pölhölälle, Hepulille tai muulle teemme töitä. Matkustajan näkökannasta me olemme yksi ja sama, riippumatta liikennöitsijästä, ja ollaan aina oltu. Joten mielestäni tilaajaväritys ja mahdollisesti jopa tilaajan sanelema kaikille yhtenäinen kuljettajanasu vain tuovat paremmin esille sen, että me kuljettajat olemme kaikki samassa veneessä.
 
Takaisin
Ylös