Näytetään tulokset 1-3/3

Viestiketju: Poikittaislinjat, yhteydet vakiovuoroille

 1. #1
  kemkim avatar
  Liittynyt
  24.09.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2703

  oletus Poikittaislinjat, yhteydet vakiovuoroille

  Matka.fi:stä reittejä katsellessani olen ihmetellyt, minkä takia poikittaisliikenne on niin kehnoa. Erityisesti matkustettaessa tämän hetken voimakkaasti kasvavien kehyskuntien välillä matka kestää ikuisuuksia ja joutuu usein kiertämään keskustan kautta.

  Miellyttävä poikkeus oli huomata, että läntisten (Vihti, Lohja, Karkkila, Nummi-Pusula) ja pohjoisten kuntien (Kerava, Järvenpää) välillä on nopea yhteys. Tämä yhteys toimii niin, että pohjoisesta matkustetaan bussilla Tammistoon, jossa vaihdetaan lentoaseman 540-yhdysbussiin, joka kuljettaa Espoon Ikean liittymälle, siitä vaihdetaan lännen vakio- ja pikalinjoihin. Matka-aika on melko kilpailukykyinen auton kanssa.

  Eikö tällaisia moottoriteillä kulkevia kehälinjoja voisi avata enemmänkin? Vai olisiko teillä joku parempi keino helpottaa poikittaismatkoja, pääkaupunkiseudun sisältä ja ulkopuolelta matkustettaessa?

 2. #2

  Liittynyt
  09.07.2005
  Viestejä
  571

  oletus

  On satsattu kehäteihin ja autoiluun kuin kehämäisiin joukkoliikennereitteihin. Noin 20 vuotta sitten Vantaalla oli vain muutama poikittaislinja, pääasiallinen joukkoliikennesuunta oli Helsinkiin/Helsingistä. Taisi olla 1981 kun Vantaan sisäisiä linjoja rempattiin uuteen uskoon, jolloin lännen ja idän kaupunginosien välillä oli (jokseenkin) parantuneet bussiyhteydet. Matka-aika taisi kuitenkin olla sight seeing -luokkaa, Myyrmäestä Tikkurilaan pahimmillaan tunti. Nykyisellään Kehä kolmosen ja Ylästön kautta pääsee useamman kerran tunnissa päiväs/illasaikaankin, ja suhteellisen nopeastikin jopa. Autoilun priorisoinnilla ollaan päädyttyy tilanteeseen, jossa meno on kuin jenkkilässä. Helsingin niemen ylittävillä matkoilla ruuhkassa kaksi kolmasosaa tehdään joukoittain. Kehäruuhkissa autossa istuen taitaa olla suunnilleen tuota luokkaa ja loput (murto-osa) matkoista sitten joukkoliikenteellä.

  Linja 540 on erikoislinja. Vaikka se kulkee vain Espoon ja Vantaan väliä koukaten Helsingin kautta, on se U-linja. Alunperin se oli Turun suunnan kaukoliikenteen jatkoyhteys Lentoasemalle. Näitä enemmän tai vähemmän nopeita suoria poikittaisia yhteyksiä on kyllä nähty. Linja 843 Nurmijärveltä Lentoasemalle jäi vain yhden vuoden yritykseksi vuonna 2002-03. Matkustajia ei ikävä kyllä kaiken maailman "nopeille moottoritievuoroille" riitä.

  Piirka

  EDIT: irrotin matka.fi:n omaksi säikeeksi.

 3. #3
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Piirka
  Matkustajia ei ikävä kyllä kaiken maailman "nopeille moottoritievuoroille" riitä.
  Tämä on hyvin ymmärrettävää, koska moottoritie on henkilöautoliikenteeseen tehty ja vain siihen sopiva väyläratkaisu. Ympäristöhaittojensa vuoksi se on kaukana kaikista kohteista, ja pysäkkejä eli liittymiä on harvassa, koska ne ovat kalliita ja hidastavat moottoritien liikennevirtaa. Auton käyttäjä ajaa motarilta kaukana oleviin kohteisiin nopeasti, mutta bussin käyttäjällä ei ole käytössään tätä mootoritien liityntäliikennettä.

  Poikittainen joukkoliikennelinja toimii siihen tyyliin kuin 550. Pitkillä matkoilla vain bussi käy hitaaksi, koska kadulla henkilöautoilu haittaa bussin kulkua. Sen vuoksi tällaiset linjat tulisi toteuttaa katuliikenteestä eristettynä raideliikenteenä.

  Antero

Vastaavia viestiketjuja

 1. Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteydet
  kirjoittanut Joonas Pio foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 8
  Viimeisin viesti: 10.02.2010, 21:30
 2. Katajanokan terminaalin yhteydet
  kirjoittanut kemkim foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 18
  Viimeisin viesti: 08.05.2008, 07:26
 3. Suunnitellut uudet poikittaislinjat
  kirjoittanut kemkim foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 10
  Viimeisin viesti: 08.09.2007, 21:12
 4. Pendolinoihin wlan-yhteydet
  kirjoittanut Jpl foorumissa Junat
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 30.08.2007, 11:27

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •