Sivu 7 / 7 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 34567
Näytetään tulokset 91-101/101

Viestiketju: Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

 1. #91
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  20.12.2005
  Viestejä
  729

  oletus Vs: Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

  Ei mulla hirveitä vaikeuksia ole kuljettajien kanssa ollut. Saattaa liittyä jotenkin siihen että tervehdin kuuluvasti kyytiin astuessani enkä odota satoja ihmisiä päivässä kohtaavan henkilön vastaavan mitään.

  Siinä on iso ero astua sisään ja sanoa "Hei, pääseeköhän tällä Peräkorven Juottolan lähettyville?" kuin että "PERÄKORPEEN, HÄ, KUULEKSÄ?"

  Lisäksi joidenkin matkaavaisten vaikea ymmärtää kuinka montaa linjaa yksi kuljettaja saattaa ajaa jopa samana päivänä. Eli suomeksi: Jos kuljettaja ei tiedä, joku kanssamatkustaja tietää. Ei auta jos haukut kuljettajaa idiootiksi.
  Viimeisin muokkaaja Koala; 26.02.2011 kello 20:52. Syy: Tässä näppiksessä mättää jokin.

 2. #92
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus Vs: Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko Näytä viesti
  Jos liikkeelle ei lähdetä huristelemaan pitkin mukulakiviä, niin siinä rahojenkaivelua 2 min odottaessa ovelle tulee 10 matkustajaa lisää, joista jokainen on menossa Kurviin, ja heistä taas yksi kaivelee rahoja pari minuuttia. Ja kun niiden rahojen kaivelua odotetaan, tulee ovelle taas 10 matkustajaa lisää jne., kunnes bussi on täynnä. Sitten Hakaniemestä Vantaalle menevät eivät mahdu enää kyytiin. Kurvin jälkeen kaikki mahtuvatkin taas istumaan.
  Ympäri yön pitäisi ajaa raitiolinjaa Kamppi-R-tori-Kurvi-Pasila. Myös linja 03N on helposti mukautettavissa raitiolinjaksi, uusia raiteita voisi käyttää hyödyksi myös linjan 1 kehittämisessä. Kampista lähtisi terminaalista yölinjat länteen päin, Vihdintien/Turunväylän suunnan linjat lähtisivät Elieliltä, Itäväylän yölinjat lähtisivät Hakaniemestä, Hämeentien/Lahdenväylän bussit Sörnäisistä, Tuusulan/Hämeenlinnanväylän bussit Pasilasta. Näin keskustan sisäiset matkaajat voisivat kulkea ratikalla ja suuntaan kuin suuntaan matkaava mahtuisi aina kyytiin. Kaikille lähtöpaikoille automaatit, joista saa yökertalippuja: Raitiovaunu 2.50€, bussi 3.50€, seutubussi 5.00€. Kuljettajalta raitio/bussilippu 5.00€, seutu 8.00€. Matkakortin arvolla saat lipun automaattihintaan myös bussissa leimaamalla.
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat  

 3. #93
  Tunnistettu jäsen karihoo avatar
  Liittynyt
  29.01.2006
  Sijainti
  Hyvinkää
  Viestejä
  540

  oletus Vs: Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

  Lainaus Alunperin kirjoittanut wade Näytä viesti
  Olen myös usein huomannut, että yöbussikuskit ajavat usein pysäkkien ohi, jos joku painaa pysäytysnappia - pysähtyvät esimerkiksi vain joka toisella pysäkillä. Samoin kävi viime yönä: 90N Vuosaaresta kello 1.52, joku matkustaja halusi jäädä pois 2 pysäkkiä ennen Herttoniemen metroaseman pysäkkiä, kuski hidasti pysäkille, mutta jatkoikin matkaa, koska ovilla ei seissyt ketään kun bussi ajoi vielä suunnilleen 20 km/h vauhtia. Ajoi myös seuraavan pysäkin ohi, jolloin takaa kuului: "Anteeks mut sä oot ajanu nyt kahen pysäkin ohi pysähtymättä nii voisitsä pysähtyä?" Kuski vastasi jotain, että ei pysähtynyt, koska ovilla ei ollut ketään. Siihen kuului mielestäni loistava vastaus matkustajalta: "No mä luulin että tätä nappia painamalla tää bussi pysähtyy."
  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Kyllä mulle se, että "pysähtyy"-nappia on painettu ja asianomainen merkkivalo palaa on aivan selvä viesti matkustajilta, että joku heistä haluaa bussin pysähtyvän seuraavalla pysäkillä. Mitään muuta ei tarvita sen merkiksi.

  Joskus joku saattaa painaa nappia aivan pysäkin tuntumassa, jolloin yleensä hiljennän vauhtia ja kysyn että "oliko jonkun matkustajista tarkoitus jäädä tällä vai seuraavalla pysäkillä". Monesti tässäkin tapauksessa matkustaja on jo pahoitellut ja tarkoittanut vasta seuraavaa pysäkkiä.

  Me teemme työtämme muunmuassa sen vuoksi, että pysähdymme pysäkeillä matkustajien ottamista ja jättämistä varten. Se kuuluu olennaisena osana bussinkuljettajan työnkuvaan.

  Myönnän, että joskus itsekin olen epähuomiossa tai muuten ajanut pysäkin ohi, vaikka nappia on painettu ja merkkivalot palavat kuten kuuluu. Vähintä mitä silloin ammattikuljettajan tulee tehdä on pahoitella virhettään ja yleensä asia hoituukin niin. Joukkoliikenneammattilaisen ammattitaito punnitaankin mielestäni monesti siinäkin, että miten osataan hoitaa selvien virhetilanteiden jälkipyykki asiallisesti.
  Meitä kuljettajia on niin moneksi tässä monituhatpäisessä laumassa, että hyvin ymmärrän tällaisen vaihtelun syntyperusteet. Eräät kuljettajat ovat ilmeisesti jo luonnostaan "yltiöperuspositiivisia" asiakaspalvelijoita, joille ei ole mikään ongelma pysäyttää autoa vaikka linjan jokaikisellä pysäkillä siitäkin huolimatta että pysäytyspainiketta painetaan turhanpäiten, ehkä jopa kiusantekotarkoituksessa. Toiset kuljettajat ovat jo valmiiksi elämäänsä kyllästyneenä tulleet vain hankkimaan pakollista leipäänsä sen enempää miettimättä mitä vaikutusta heidän tekemisellään on muihin ihmisiin ja näin ollen kun tarpeeksi häiriötekijöitä ilmentyy heidän tajuntaansa niin alkaa tämä "v-käyrä" nousemaan infernaalisiin mittoihin.

  Ja kyllä, tämä oli tarkoituksellinen asian kärjistäminen. Keskiarvoinen suoritus kun on olemassa vain tilastoissa niin asiakaspalvelutilanteen tuloksena on aina kahden ihmisen kohtaaminen, joka erittäin harvoin onnistuu kiitettävällä arvosanalla kummaltakin osapuolelta yhtäaikaa. Siispä joudumme sekä asiakaspalvelijoina että asiakkaina tekemään jatkuvasti kompromisseja ja vasta tämän tosiasian tiedostaminen on oikeasti menestyksellisen kuljettajan uran avain. Sen jälkeen on mahdollista kehittää omia vuorovaikutustaitoja vaikka kuinka pitkälle (miettikääpä poliisin asiakaspalvelutilanteita, poikkevatko ne paljoakaan bussinkuljettajan asiakaspalvelutilanteista).
  Viimeisin muokkaaja karihoo; 26.02.2011 kello 23:43.

 4. #94
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3980

  oletus Vs: Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

  Tuohon edelliseen totean vain sen, että itse yritän tehdä työni niin, että toimintani niin itse bussin kuljettamisessa kuin erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa sujuu mahdollisimman kitkattomasti ja kaikkia osapuolia miellyttävällä tavalla, asiakaslähtöisin. Mitään aploodeja tai stipendejä en kerjää; hyvin toimiva joukkoliikenne on oman palkkani lisäksi se, joka pitää minut vireessä. Sekä lisäksi se, että runsaan 23 vuoden kuluttua jäisin suhteellisen kunnossaolevana eläkkeelle.

  Tämä on mielenkiintoinen ja paljon antava työ, jonka voi toisaalta tehdä itselleen hyvinkin vaikeaksi ja kuluttavaksi. Toki bussinkuljettajan työn perusluonne on, mm. vuorotyönä, jo itsessään melkoisen raskas eikä mitenkään esimerkiksi perheystävällinen.

  Mutta itsepähän olen tieni valinnut.
  Joukkoliikenneharrastaja

 5. #95

  Liittynyt
  19.04.2006
  Viestejä
  74

  oletus Vs: Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

  Kuulin tänään ilosia uutisia; HELB:n kuljettaja on toipumassa, päässyt teholta pois ja parempaan suuntaan menossa. Hienoja uutisia!

  Ja mitä tähän merkinanto hommeliin tulee; mitäs sitten tehdään, kun liian myöhään merkin antanut kyytiin haluava matkustaja sanoo virheen olleen kuljettajan?
  Tänään kävi niin, varsin mielenkiintonen teoria kun merkki annetaan kohdalla huonommin kuin 6-vuotiaat lapset; ja todetaan asiaa kysyttäessä, että "no...menihän tämä ihan hyvin, voisit vähän paremmin katsoa"....
  Pidä siinä sitten niin kun ajatukset kasassa, kun hänen virhe on sun virhe, ei hänen.

  No se tästä.

 6. #96

  Liittynyt
  17.03.2006
  Viestejä
  94

  oletus Vs: Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Ympäri yön pitäisi ajaa raitiolinjaa Kamppi-R-tori-Kurvi-Pasila. Myös linja 03N on helposti mukautettavissa raitiolinjaksi, uusia raiteita voisi käyttää hyödyksi myös linjan 1 kehittämisessä. Kampista lähtisi terminaalista yölinjat länteen päin, Vihdintien/Turunväylän suunnan linjat lähtisivät Elieliltä, Itäväylän yölinjat lähtisivät Hakaniemestä, Hämeentien/Lahdenväylän bussit Sörnäisistä, Tuusulan/Hämeenlinnanväylän bussit Pasilasta.
  Miksi suuri osa matkustajista pitäisi pakottaa vaihtamaan keskellä yötä? Kustannusvaikutukset olisivat todennäköisesti melko vähäiset. Voisi käydä niin, että tuotetaan kalliimmalla huonompaa palvelutasoa.

  Itse olisin sitä mieltä, että myös Länsiväylän suunnan yölinjojen pitäisi lähteä rautatieaseman kulmilta. Todennäköisemmin Elielinaukiolta, koska Rautatientori on jo melko täynnä. Nykyisin perusteena on, että yöbussit lähtevät muun ajan linjaston terminaalien läheltä. Kun Länsimetro valmistuu, voisi linjat jatkaan pidemmälle. Perusteeni on, että pisimmät taksijonot ovat Asema-aukiolla. Lisäksi vaihtoyhteydet yöllä muodostuvat paremmiksi, kun ei ole tarvetta kävellä esim. Kampin ja Rautatientorin välillä.

 7. #97
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus Vs: Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

  Lainaus Alunperin kirjoittanut simson Näytä viesti
  Miksi suuri osa matkustajista pitäisi pakottaa vaihtamaan keskellä yötä?
  Koska keskustan alueella on eri määrät ihmisiä liikkeellä, kuin keskustasta pois, silti sama linja ajaa Kurvin ja R-torin väliä kuin R-torin ja Kulomäen väliä. Kurviin menijöitä on monia, jopa tuulilasikuormaan asti, mutta "pikku" loppumatka voidaan ajaa kustannustehottomasti.

  Simppelimpi vaihtoehto olisi ajaa yömetroa Kampin ja Herttoniemen väliä - 80-sarjan liityntä- ja 90-sarjan yölinjat jatkaisivat siitä, kuitenkin metro pysyisi jollain tasolla tuottavana. Muut yölinjat lähtisivät kaikki R-torilta, kuitenkin niin, ettei keskustapysäkeillä pysähdytä - kuullostaa ehkä tyhmältä, mutta
  -busseja tarvitaan vähemmän
  -busseihin mahtuu kyytiin
  -metro vie itään liityntälinjoille tuttuun tapaan, kuten päivisin
  -useimpien matka-ajat vähenisivät
  -joukkoliikenteen luotettavuus paranee, kun epäsäännölliset keskustan bussimatkat saadaan kuriin
  -yksinkertaista, kun yölinjoilla on tasan kaksi lähtöpistettä, metron varrella.

  Muut asemat kiinni, vähemmän sähkökuluja, tarvitaan myös vähemmän vartijoita - ehkä Kamppiin, Rautatientorille, Sörnäisiin ja Herttoniemeen - metro on heti saavutettavissa ja niin ovat bussitkin.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut simson Näytä viesti
  Itse olisin sitä mieltä, että myös Länsiväylän suunnan yölinjojen pitäisi lähteä rautatieaseman kulmilta. Todennäköisemmin Elielinaukiolta, koska Rautatientori on jo melko täynnä. Nykyisin perusteena on, että yöbussit lähtevät muun ajan linjaston terminaalien läheltä. Kun Länsimetro valmistuu, voisi linjat jatkaan pidemmälle. Perusteeni on, että pisimmät taksijonot ovat Asema-aukiolla. Lisäksi vaihtoyhteydet yöllä muodostuvat paremmiksi, kun ei ole tarvetta kävellä esim. Kampin ja Rautatientorin välillä.
  Ongelma onkin: Kaikkien yölinjojen olisi lähdettävä samoilta kulmilta, mutta silti bussien pitäisi olla sopivan täynnä koko matkan ja kaikkia alueita pitäisi palvella.

 8. #98
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  7704

  oletus Vs: Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

  Lainaus Alunperin kirjoittanut wade Näytä viesti
  Suomeksi sanottuna siis bussikuskien (varsinkin yöbussikuskien) asenteet ja käyttäytyminen matkustajia kohtaan on niin töykeää, että vähemmästäkin siinä syntyy riitatilanteita.
  Minustakin tuntuu siltä, että monessa tapauksessa asia on juuri näin ja matkustaja provosoituu, vaikkei ehkä pitäisi.
  "Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
  – Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

 9. #99
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3980

  oletus Vs: Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

  Terveisiä vaan tältä uhrina olleelta kuljettajalta, jota kävin morjestamassa tänään sairaalassa. Hän on jo päässyt pois teholta, mutta vielä on pitkä matka normaaliin elämään. Elämänhalu on kuitenkin korkealla ja ihan huumoriakin riitti .
  Joukkoliikenneharrastaja

 10. #100

  Liittynyt
  08.07.2007
  Viestejä
  959

  oletus Vs: Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

  Tänään näin kaksi vartijaa jotka kiersivät EA:n lähtölaiturit ja tarkistivat busseja sisältä, sekä informoivat kuljettajia miten heitä tavoittaa.

  Edit: Tämä siis klo 18 (ainakin).
  Viimeisin muokkaaja Tonttu18; 04.03.2011 kello 22:06. Syy: Kellonaika lisätty

 11. #101

  Liittynyt
  28.05.2010
  Sijainti
  Sipoo
  Viestejä
  3640

  oletus Vs: Bussinkuljettaja hakattiin tajuttomaksi Elielinaukiolla

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Tonttu18 Näytä viesti
  Tänään näin kaksi vartijaa jotka kiersivät EA:n lähtölaiturit ja tarkistivat busseja sisältä, sekä informoivat kuljettajia miten heitä tavoittaa.

  Edit: Tämä siis klo 18 (ainakin).
  Sama Rautatientorilla sekä Elielinaukiolle, kaksi kappaletta kierteli, molemmissa siis omat vartijat eli yhteensä neljä. Bussin, jolla itse menin, kuljettajan mukaan ovat tyytyväisiä siihen että ovat näkyvillä, mutta saisi kuulemma olla muutama vielä lisää, sillein että niitä näkyisi olevan ihan kunnolla.

Sivu 7 / 7 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 34567

Vastaavia viestiketjuja

 1. HSL: Linjan 15A lähtöpysäkki Elielinaukiolla vaihtuu
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 27.04.2010, 12:30
 2. Bussinkuljettaja hyökkäsi autoilijan kimppuun
  kirjoittanut ARTAI foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 17.01.2007, 14:38

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •