Väki- ja ilkivallantekoja busseissa

Selvisihän sekin jo heti keskiviikkoiltana edellisen viestin kirjoittamisen jälkeen miksi nuorempi väkivallantekijä tyytyi tuomioonsa, vuosia harrastanut Sm-tasollakin menestyen tätä Brasilian jujutsua.

Valehteli oikeudessa omista kyvyistään pudottaa vastustaja tatamiin.

Tätä taustaa vasten hän istuu puolet tuomiostaan 2 v ja 3 kk.

Kuinka ollakaan käräjillä onnekkaasti jätettiin huomotta nuoren henkilön alle 18 v. tuomion alentamisperusteet. Päinvastoin jos syyttäjällä olisi ollut oikea tieto käytettävissään Akon kyvyistä vahingoittaa toista ihmistä, olisi se ollut hänen kohdallaan tuomion koventamisperuste.

Mielenkiintoista olisi nyöskin tietää minkälaisen keskustelun, valituksen peruutuksen yhteydessä, Ako kävi asianajansa kanssa tälle selvittyä millainen Raid hänellä oli päämiehenään.

Katso video 2 ½ vuoden takaa http://www.myspace.com/video/netive/sitav-abdullah-vs-marko-kosonen/57662491

Akon taidot lienee kehittyneet noista päivistä. Lajiin kuuluu potkiminen sekä kuristaminen. Huipulla olevat haastavat mennen tullen raskaan sarjan nyrkkeilyn tai karaten mustanvyön mestaritkin.
 
Vs: Havaintoja HSL-alueelta - syyskuu 2012

Kaksi miestä tunkeutui bussiin ja ryösti kuljettajan Espoossa

Ja vielä kotikulmillani, mikäköhän firma oli kyseessä, Nobina, Pohjolan Liikenne vaiko Veolia Transport?
Tätä jatkuvaa pahoinpitelyä (ja varsinkaan meitä palveleviin bussikuljettajiin) ei voi vain hyväksyä, tähän pitäisi ottaa järeemmät keinot kuin turvaohjaamo tai muuta.

Ehdotan täten:
Kuljettajille aseenkantoluvat. Pippurisumutteet, etälamauttimet tai teleskooppipamput käyttöön niin johan loppuu päällekäyminen. :mad:
 
Vs: Havaintoja HSL-alueelta - syyskuu 2012

Ehdotan täten:
Kuljettajille aseenkantoluvat. Pippurisumutteet, etälamauttimet tai teleskooppipamput käyttöön niin johan loppuu päällekäyminen. :mad:

Aseen kantaminen on merkki pelosta, ja siinä vaiheessa, kun töissä joutuu pelkäämään, vaihdan ammattia. Epäilen myös, ettei kuljettajille ehdittäisi koskaan antamaan riittävää koulutusta voimankäyttöön, eikä varmaan tule tarpeeseenkaan. Siwan kassa tulee ryöstetyksi todennäköisemmin kuin bussikuski.
 
Sanoisinko että tuossa uutisessa on kyllä jotain hämärän tuntuista. Kuljettaja on siis poistanut miehet kyydistä kaljan juonnin takia, miehet ovat poistuneet jonka jälkeen ovat alkaneet hakata tuulilasia ja pyyhkijöitä. Jotenkin kummassa miehet ovat sitten eksyneet takaisin bussin sisälle ja saaneet anastetuksi kuljettajalta _puhelimen_ . Rahat ovat siis saaneet olla rauhassa. :shock:

Periaatteessa auton on pitänyt olla westendin linja jos turvakamera kuvaa ei ole. Tai sitten nobinalta tai pohjolalta on ollut joku vanha reuhka tuuraamassa

edit. Vartin uutiseen olikin muokattu että olivat pyrkineet bussiin, mutta silti....
 
Aseenkantoluvasta: Britanniassa yli puolet poliiseista kokee olleensa hengenvaarassa jossain kohti uransa aikana. Kuitenkin luokkaa 95% poliiseista haluaa jatkaa aseettomana, koska aseettomuus on suurempi etu päivittäisessä asiakaspalvelussa kuin ase on harvinaisissa väkivaltatilanteissa. Sama pätee lievemmin kaikkiin muihinkin kentällä tehtäviin asiakaspalveluhommiin: he tarvitsevat asetta vielä vähemmän kuin poliisi.
 
Minä en ole ikinä ymmärtänyt, mikä siinä on että bussinkuljettajille pitää turpaa antaa. He tekevät arvokasta työtä (jota tosin arvostetaan kansan keskuudessa vähän) kun ihmiset pääsevät heidän työpanoksensa avulla liikkumaan. Johan se nähtiin, koko Vantaa oli seis päivän kun Veolialaiset olivat lakossa. Samoin tämä kuljettajien ryöstely ei tahdo mennä järkeen. Pohjakassa on pieni, siellä ei ole suuria summia rahaa. Eikö vain olisi parempi antaa tehdä kuljettajien työnsä rauhassa ja olla iloisia kun viitsivät keskellä yötä kuskata meitä juopuneita suomalaisia takaisin lähiöihin, tai mistä mihin sitten mihinkin aikaan olemme menossa. Hyvä kun edes viitsivät tehdä työtä, kun saavat turpaa, sylkeä päälle, ja sitten vielä ryöstetään pohjakassat, jotta olisi sille hienohelmarouvalle antaa takaisin viiskymppisestä. En myöskään tajua sitä rikkomista tai sotkemista. Kaikkien on mukavempi matkustaa kun bussit ovat ehjiä, ja siistejä. Kertokaa jos löydätte järjenjyvän noihin kun itsellä sitä ymmärräystä ei tahdo löytyä..
 
Kun keksisi vastauksen kysymykseen "mikä jengiä oikeasti vaivaa?", sitä olisi kaiketi ehdolla paikalliseksi nobelistiksi rauhanpalkinnon osalta. Bussinkuljettajat, opettajat, kauppojen kassat... Lista on aivan liian pitkä; yhdenkään ihmisen ei mielestäni tarvitsisi elää työmaallaan pelon ilmapiirissä.

Toista se oli meillä Martinlaaksossa 1980-luvulla: steissillä oli yksi denso ja Kivimäen fudiskentällä toinen, eikä tästä duosta ollut haittaa kenellekään, mikäli heidän lähellä leijunutta dunkkista ei lasketa miinukseksi.
 
'O tempora, o mores' sanottiin jo 2000 vuotta sitten. Ei ne ajat oikeesti huonommaksi ole muuttuneet kuin korkeintaan yksilöillä.
 
Takaisin
Ylös