Väki- ja ilkivallantekoja busseissa

En ymmärrä katkeruuttasi. Onko Saurin toiminnassa jotain tuomittavaa? Tottakai media kiinnostuu aiheesta kun Helsingin kaupungin johtoon kuuluva virkamies toimii poikkeavalla tavalla. Tuo jälkimmäinen artikkelikin on muuten lähes suoraa lainausta Pekka Saurin facebook-blogista.

En minä ole katkera kuin arvoisan lainatun silmissä.
 
En minä ole katkera kuin arvoisan lainatun silmissä.
Okei, sorry jos käsitin väärin. Itse tahdon vaan sanoa, että julkisuuden henkilöt, kuten juuri politikot, kiinnostavat mediaa, halusivatpa he sitä tai ei. Tällaiset asiat, kuten Pekka Saurin tapaus, nousevat toki nyky-Suomessa herkemmin tapetille. Tähän on luonnollisesti johtanut monet viimeaikaiset tapahtumat vaikkapa maamme politiikassa.
 
Tänään Helsingissä käräjillä käytiin oikeutta. Kollegaa syytetiin liikenteen vaarantamisesta ja kahta miestä törkeästä liikenteen vaarantamisesta.

4 h meni kevyesti ja kansliapäätös saadaan 23.9.2011 klo 14.00

Henkilöautot 2 kpl motittavat linjan 65A linja-auton Porkkalankadulle henkiöautojen nokat kaupunkiin vievillä kaistoilla Hankoon.

Ulkomaalaistaustaiset miehet suuttuivat silmittömästi kun toiselle oli huomautettu bussipysäkille pysäköinnistä ja he halusivat keskustella asiasta enemmän.
Ei heille ollut selvillä suomen tieliikennelainsäädäntö vaikka molemmilla oli täällä myönnetty ajokortti.

Siinä sitä syntyy erimielisyys helposti kun välimeren ja Marmaranmeren tulisuus kohtasi suomalaisen herrasmiehen viileän kohteliaisuuden.

Asiasta enemmän tuomionluvun jälkeen.
 
Henkilöautot 2 kpl motittavat linjan 65A linja-auton Porkkalankadulle henkiöautojen nokat kaupunkiin vievillä kaistoilla Hankoon.

Nyt minulla pätkii sen verran etten tuosta ymmärrä minkälainen tilanne on ollut.
Ehtisitkö Artai vääntämään tilanteen minulle rautalangasta?
 
Tästä risteyksestä on minun käsittääkseni kyse. Eikä ole ruuhka aikaan tavatonta että autoilijat blokkaa tien umpeen

http://maps.google.fi/maps?q=Porkka...d=v3BeuW6txiHecoF2XsiHeg&cbp=12,98.13,,1,-4.2

Tilanne maaliskuussa eräänä päivänä Melkonkadulla, pysäkillä 1052 henkilöauto pysäköitynä pysäkin keskelle, jolloin bussista jäävät asiakkaat joutuivat astumaan kadulle.
Autonkuljettaja tuli paikalle bussin ollessa lähdössä pysäkiltä jolloin bussinkuljettaja huomautti tätä väärästä pysäköinnistä. Tästä kimpaantuneena maahanmuuttajataustainen henkilöautonkuljettaja aikoi käydä suurentamassa bussinkuljettajan pakoputkea ja hakkasi sivuuttavan bussin kylkeä nyrkein sotkien vaatteensa rapaiseen kylkeen.

2 h myöhemmin bussinkuljettajan palatessa Lauttasaareen oli henkilöautonkuljettaja vaanimassa tätä, mutta bussin lähtöaika oli samassa saapumisen kanssa.
Henkilöautonkuljettaja lähti seuraamaan ohittaen bussin haitaten sen kuljettamista mm. seisomalla vihreissä valoissa paikallaan autoineen aiheuttaen pahennusta myös muissa autoilijoissa.

Myöhemmin Lauttasaaressa ennen sillan ylitystä tilanteeseen liittyi toinenkin henkilöauto kuljettajineen (myöskin maahanmuuttajataustainen). Tässä vaiheessa he halusivat selvittää ensimmäisen (jälkimmäisen työnantajan) vaatteiden likaantumista.
He motittavat linja-auton Porkkalankadulle aikaisemmin kerrotulla tavalla.

Poliisin ottaessa heiltä ajokortit pois, he molemmat huomasivat loukkaantuneensa bussin kohtaamisesta siinä määrin että lasarettireissu oli tarpeen.

Bussinkuljettajaa syytettiin liikenteen vaarantamisesta ja henkilöautojen kuljettajia törkeästä liikenteenvaarantamisesta.

Nyt kun asiaa tarkastellaan oikeustieteellisesti, niin mitä on törkeä liikenteenvaarantaminen tai liikenteenvaarantaminen, täyttyykö tässä tapauksessa syytteessä esitetyn tieliikennelain törkeän ja tavallisen teon tunnusmerkit vai olisiko syyte pitänyt laatia rikoslakia käyttäen?

Juttu on ja oli monimutkainen, mutta mielestäni teonkuvausta tarkasteltaessa tapauksessa tietyt teot täyttävät tieliikennelain rikomiset ja tiettyjä tekoja tulisi tarkastella rikoslainpiirin kuuluvina.

Tässä jutussa on paljon porua ja vähän villoja.
 
Ihmisten taustat näissä tuskin ovat asioita, joita on tarve alleviivata. Eivät muistaakseni olleet suomalaisetkaan 60-70-luvulla mitään mallioppilaita tuolla länsinaapurissa kun muuttivat joukolla sinne "viemään työpaikkoja kantaväestöltä". Suomi on myös yksi Euroopan väkivaltaisimmista maista, ja se titteli on kyllä ansaittu ihan kotimaisin voimin.
 
Ihmisten taustat näissä tuskin ovat asioita, joita on tarve alleviivata. Eivät muistaakseni olleet suomalaisetkaan 60-70-luvulla mitään mallioppilaita tuolla länsinaapurissa kun muuttivat joukolla sinne "viemään työpaikkoja kantaväestöltä". Suomi on myös yksi Euroopan väkivaltaisimmista maista, ja se titteli on kyllä ansaittu ihan kotimaisin voimin.

Luetaan kuin piru raamattua, lähinnä tahdoin kuvata tempperamenttia joka muualta tulleilla on kuohuvampi ja herkemmin esiin nouseva kuin esim. minulla.

Minä olisin selvinnyt ko. tilanteesta anteeksi pyytämällä jos olisin siihen edes joutunut, kas kun tapoihini ei kuulu pysäköidä henkilöautolla bussipysäkeille eikä muutenkaan haitata toisten elämää, vaan elää yhteiskunnan sääntöjen ja lakien mukaan. Lakien joiden pitäisi turvata meidän kaikkien olemassaolon oikeus.

Kani ehkä tarkoitti meidän kulttuurilla samaa mitä Helsingin Sanomat on ansiokkaasti yrittänyt ajaa, viharikoksia, puhuttaessa bussinkuljettajiin kohdistuvista pahoinpitely ja väkivaltatapauksista. Sanomien hakiessa lähes väkisin rasismia kaikkiin ongelmiin. Onneksi tämä keskustelu tyrehtyi parissa kuukaudessa vaikka muutkin sitä yrittivät mm a-studio.

Jos keskustelua laajennetaan yleisellä tasolla, niin eikös suomalaiset ole kohtuullisen hyvin integroituneet maihin joihin ovat muuttaneet. Onhan meillä perinne ja kunnia, että maassa maan tavalla.

Tätä samaa minä toivon myöskin tänne kotoutuvilta. Integroitua maahan ja kansaan eikä integroida kansaa ja maata omaan meille erilaiseen meille sopimattomaan kulttuuriin.
 
Jännää, että tässäkin hyvin epäsuomalaisessa tapauksessa (enpä ole ennen kuullutkaan, että oikein työnantajan kanssa yhteistuumin lähdetään jahtaamaan bussinkuljettajaa) muistetaan ruoskia itseämme, että kyllähän suomalaisetkin sitä ja tätä. Ei suinkaan suurin osa mennyt Slussenille ryyppäämään, ja mitä ilmeisimmin "en finne igen" -doktriini onkin perua ruotsalaismedian rasistisesta ja syrjivästä suhtautumisesta suomalaismaahanmuuttajiin.

Artai muistuttaa hupaisasta bussinkuljettajiin kohdistuvasta rasismiuutisoinnista keväällä-kesällä mediassa. Tuo sitten osoitettiin paikkansapitämättömäksi mm. kansanedustaja Halla-ahon poliisijohtoa haastatellen tehdyllä tutkimuksella, mainitussa a-studiossa kuljettajia haastatellen, suorastaan tivaamalla, sekä männäviikolla mm. Veolian edustajan medialle antamassa haastattelussa.

Nyt puheilla olevassa tapauksessa tekijät toimivat tavalla, joka ei ole yleistä suomalaisten keskuudessa. Mikäli jokin muu ei-toivottava käyttäytyminen on, kuten arvoisa Kani totesi, se sitten on, mutta sillä ei voi puolustella tämän tapauksen nyansseja.
 
Tänään Helsingin käräjäoikeudessa paikalla; syyttäjä vaatii molemmille nuorille miehille 5 vuoden vankeusrangaistusta.

Puolustus yritti kääntää jutun törkeästä tavalliseksi, rangaistusmaksimin ollessa tuolloin 2 vuotta joka voitaisiin tuomita myös ehdollisena ja tai yhteiskuntapalveluksena.

Molemmat ovat käyneet Aggredi Helsinki missionia joka keskittyy katuväkivaltaan ryhtyneiden nuorten auttamiseen raiteilleen.

Pojat vaikuttivatkin lähes pyhäkoululaisilta oikeudessa, ääntä käytettiin katumuksen osoitukseen ja kuinka molemmilla on ollut vaikeaa ennen ja jälkeen törkeän ja raa'an brutaalin teon.

Katumusta ei osoitettu kun uhri oli saatu hakattua ja potkittua lähes hengiltä. Paikalta poistuttiin nauraa räkättäen (todistajien kertomus).

Lääkärinlausunnon mukaan linja-autonkuljettajan hengen pelasti äärettömän nopea ja ammattitaitoinen ensihoito sekä Töölön sairaalan silloin paikalla olleiden huippukirurgien ansiokas hoitotyö.

Tuomionlukua saadaan odottaa 3.10. klo 13.00 asti jolloin se annetaan kansliapäätöksenä.

Minun on äärettömän vaikeaa uskoa ettei tuomio tulisi syyttäjän vaatimalla tavalla.
Tosin toinen konnista saanee sen nuoren henkilön alennuksilla, sillä olihan hän tekohetkellä 15 vaan ei 18 vuotta täyttänyt.

Mittavat korvaukset tulevat myös maksettaviksi joita ei voi velkajärjestelyllä huojentaa.
 
Ja kukapa se sitten maksaakaan paitsi prosessiekonomiset kustannukset, niin epäilemättä suuriksi nousevat korvaukset näiden ahkeriksi, katuviksi opiskelijoiksi oikeudessa itsensä profiloida halunneiden ulkomaalaisten kultapoikien pikku hupsuttelusta? Aivan: minä ja sinä.

Korvaussumma noussee niin suureksi, että sitä ei saataisi perittyä noin vain edes palkansaajalta - entäpä sitten koululaisilta? Siispä Valtiokonttori hoitaa maksun verovaroistamme, ja perii omansa pois vuosien, kenties parin vuosikymmenen saatossa - jos saa silloinkaan.

Mutta hei, eipäs nyt vihapuhuta. Kuten Kani muistutti, finskitkin dokasivat 60-luvulla Ruotsissa.
 
Takaisin
Ylös