Öh? En suinkaan TEP70:iä syyttänyt mistään, kerroin vain tästä mieleen tulleen havainnon. Sellaisia nimittäin oikeasti löytyy, jotka eivät tiedä, että sen muksun pitää olla niissä rattaissa/vaunuissa, jotta matka on ilmainen. En myöskään ymmärrä, miten TEP70:n pituus liittyy tässä yhtään mihinkään, vaikka hyvähän sitä on mittaa olla.![]()
No itse asiassa pitää olla vain se muksu (0-6 v) ja ne vaunut tai rattaat, mutta lapsen ei tarvitse olla vaunuissa.
http://www.hsl.fi/FI/matkustajanopas...tenkanssa.aspx
Sanaleikki, ilmeisesti jossain määrin epäonnistunut...Mutta keskustelun viime vaiheissa esiintyi mm. ilmaisuja "olen käyttänyt lastenvaunuja" (ei siis mukanani on ollut lastenvaunut...) ja toinen ilmaisu: "Joko vaunuihin tai rattaisiin täysin yli-ikäinen muksu kävelee vieressä, tai sitten ei ole muksua mukana lainkaan". Tästä väänsin aiemmin kirjoittamani ajatuskuvion tietynlaista huumoria takaa ajaen. Kaikille, jos juuri kenellekään, se ei välttämättä nk. kolahtanut. Vielä kun hymiötkin unohtuivat.
![]()
Heh, huomasin eilen itsekin tämän väärintulkintamahdollisuuden.Yritin itse olla nokkela ja kertoa käyttäneeni matkalippuna lastenvaunuja. Toki niissä oli käyttäjä mukana.
![]()
Moottori keskellä lattian alla - sijainti, joka on yrityksellenne sijoitus.
Tämä juttuhan karkasi käsistä jo kauan sitten.
Alkuperäinen ajatus oli turvallisuus, ettei vanhemman tarvitse jättää lasta ja vaunuja yksin ja valvomatta matkan maksamisen ajaksi bussissa ja raitiovaunussa. Tämähän ei ollut ongelma metrossa tai junassa.
Aika pian asiakkaat kuitenkin protestoivat sitä, että kun heidän ei tarvitse maksaa matkaa liityntäliikenteen bussissa, niin on tavattoman epäoikeudenmukaista että sitten metrossa tai junassa matkaa jatkettaessa pitää ostaa matkalippu.
Niinpä ilmainen matkustusoikeus laajennettiin kaikkiin liikennevälineisiin. Siitä tuli eräänlainen sosiaalinen etu.
Asiassa on monta näkökulmaa. Lapsiperheillä on varmasti rahat tiukalla ja liikkumaankin pitää lasten kanssa päästä. Toisaalta suurella osalla vaunujen ja lapsen kanssa liikkuvista vanhemmista on kuitenkin voimassa oleva kausilippu.
Mihin laitetaan suoraveloitus-lippu? Kausilippuun?
Otetaanpa vielä lisänäkökulma ja muistetaan, että rataspaikkoja on bussissa normaalisti 2 ja raitiovaunussa noin 3. Rattaiden (ja lasten) kanssa useahkosti matkustavana voin kertoa, että aika usein ei pääse siihen bussiin, johon oli tarkoitus mennä. Rattaiden kanssa kulkeville on siis myös palvelutaso merkittävästi huonompi kuin muille.
Hieman tavallisesta poikkeava käyttäytymistapa:
- Satunnaiset vapaa-ajan matkat vaihtelevasti joko matkakortin arvolla tai käteisellä = kertalipulla.
- Jos asiointimatka osuu HSL-työvuoron yhteyteen niin käytän työvaatteita surutta hyväkseni.
- Säännöllisiin työmatkoihin kotipaikalta HSL-alueelle toki käyttäisin kotikuntani sponsoroimaa lipputuotetta.
Talvimaisemia Urho Kekkosen kansallispuistosta
Talvella lataan kautta, muulloin kännykkälippu on käypä. Vaikka olenkin sitä mieltä, että sen voimassaoloaika on sikamaisen lyhyt ja muutenkin lippujen hinta-laatusuhteessa olisi parantamisen varaa.