Jos oikein muistan, niin kaupunkisuunnitteluvirasto halusi bussit pois sieltä. Jotain siellä silloin ruvettiin rakentamaan ja kaupunkikuvallisesti bussit eivät sinne sopineet.
Rautatientorin tilaongelmat vain pahenivat ja ahtaus sen jälkeen lisääntyi, kun osa alueesta varattiin muihin parempiin tarkoituksiin.
Viimeisinä vuosina bussit lähtivät kaduilta torin reunalta ja viimeiset neljä linjaa (64S, 71S, 77S ja 86S) lopetettiin puhtaasti säästösyistä. Niiden lakkauttamisen yhteydessä ei edes lisätty liikennettä Rautatientorille meneville linjoille. 86S:n lopettamisen yhteydessä 86:lle laitettiin vähäksi aikaa niveliä ruuhka-aikoihin, mutta nekin osoittautuivat tarpeettomiksi.
Kiitos korjauksesta, noinhan se meni. Itsekin noita nejää viimeistä linjaa pääsin silloin tällöin ajamaan.
Mutta eikö nyt olisi järkevää laittaa osa ruuhkavuoroista taas Kasarmitorille?
Rautatientori on todella ahdas ja kaikki matkustajat eivät matkusta aamulla RT:lle saakka. Eikä vaihto Hakaniemessä aamuruuhkan aikaan kovin aikaa vievä ole.
Iltapäivällä matkustajia tulee todella paljon Hakaniemestä ja Kurvista.
Osa matkustajista haluaa varmasti päästä Kauppatorille ja joitakin varmasti on menossa Kasarmitorin ympäristöön. Oman, ilmeisen hataran muistini mukaan matkustajia kyllä riitti S-linjoilla.
Veisivätkö Kasarmitorille päättyvät linjat liikaa matkustajia pois raitiovaunuista?
Kasarmitorin kaupunkikuvallinen asema oli melko lailla erilainen siihen aikaan, kun sinne bussit vielä kulkivat. Aikanaanhan siellä on ollut huoltoasemakin. Torin peruskorjauksen aikoihinhan nuo loputkin Fabianinkadulla tuolloin notkuneet linjat lopetettiin.
Itse en mielelläni näkisi bussiliikennettä ruuhkaisessa ja toisaalta arkkitehtoonisesti arvokkaimmassa ja historiallisimmassa osassa Helsinkiä. Raitiovaunut ovat tätä varten - eivät toki palvele lähiöitä, mutta Kaartinkaupungin pohjoisosat tuskin ovat niitä tavoitelluimpia paikkoja harvoista nimetyistä lähiöistä.
Aikoinaan Kasarmintorin ympäristössä oli todella paljon toimistoja, Kauppatori tärkeä kauppapaikka ja Eteläsatamassakin oli paljon työpaikkoja. Viime vuosikymmeninä Kasarmintori on muuttunut aika vilkkaasta keskusta-alueesta hiljaisemmaksi hiukan ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsevaksi alueeksi. Ydinkeskusta on siirtynyt Forumin ja Kampin rakentamisen myötä pääosin Esplanadien pohjoispuolelle. Viimeinen jäänne tuon ajan liikennereiteistä ovat henkitoreissaan olevat ratikat 1 ja 1A.
Olipas nostalgisia kuvia Kasarmitorilta tässä threadissa! Ala-asteen koulumatkani Laajasalosta - Töölöön taittui usein 86S+18 yhdistelmällä nivel Wiimoilla 2000 luvun alkuvuosina. Eikä sinne kouluunkaan aina ollu niin tärkeetä päässä vaan Kasarmitorilla vaihto vaan toiseen S-linjaan ja menoks![]()
Mulla on muistikuva, että h71S ajoi Mäkelänkadun, Kumpulan ja Koskelantien kautta tuolloin 2000 luvun alussa.(?)
Viimeisin muokkaaja aki; 17.11.2013 kello 07:01.
Tässä jotain kysymysmerkeillä varustettuna (tarkoittaa päivämääriä, vuosilukuja).
96S:
?-1980 Kruununhaka - Vuosaari (telakka)
19.11.80 Senaatintori -
1985 mainitaan Kauppatori -
5.5.1986 Kasarmitori -
96X
Lienee 5.5.1986 Kauppatori - Vuosaari (Telakka) 31.7.87 asti
? - Vuonna 1980 Rautatientori - Vuosaari (Kallvikintie)
Vuonna 1982-1986 ei linjaa(?).
Ei tässä enää osaa näköjään tulkita vuosikymmeniä vanhoja omia muistiinpanoja.
Voihan myös olla, että kahden lähdön linjalle ei ole edes piirretty "omaa viivaa".