Tapahtuipa näille linjoille sitten mitä tahansa (siirto toiselle liikennöitsijälle tai uusi kilpailutus), niin luulenpa että kalustona tullaan näkemään aika pitkälle WL:n nykyisiä autoja.
Oma ehdotukseni näistä linjoista
105 - Åbergin Linja
109 - Åbergin Linja - Joku yheistyössä.
111 - Veolia Transport
112 - Veolia Transport
206 - Nobina Finland / Åbergin Linja
212 - Nobina Finland / Åbergin Linja
213 - Nobina Finland / Åbergin Linja
452 - Veolia Transport
453 - Veolia Transport
516 - Veolia Transport
Lisänä KaP50 ( Kauniaisten palvelulinja) - Taksikuljetus / Korsisaari
Tapahtuipa näille linjoille sitten mitä tahansa (siirto toiselle liikennöitsijälle tai uusi kilpailutus), niin luulenpa että kalustona tullaan näkemään aika pitkälle WL:n nykyisiä autoja.
Mutta suurin osa ajoista taitaa olla siis espoolaisten kuskaamista eli espoolaiset jäävät eniten kärsimään.
Sinänsä hyvin ikävä juttu että iso bussifirma menee konkurrssiin. Jää paljon busseja ajamatta ainakin jonkin aikaa.
Onko HSL:llä tarpeeksi keinoja tällaisten tapahtumien ehkäisemiseksi? Onko Espoon kaupungilla? Ainakin Helsingin kaupunki tukee tappiollista bussiyhtiötään HelB:iä joka aiemmin oli osa HKL:ää. Tätä on arvosteltu kovasti, eräät espoolaispolitikot ovat olleet sitä mieltä että niin ei saisi tehdä, on huonoa hallintokulttuuria. Tätä on käytetty nimenomaan argumenttina sitä vastaan että pk-seudun kaupungit yhdistettäisiin.
Nyt siis Espoo joka on viisaudessaan jättänyt tappiollisen bussiyrityksensä oman onnensa noojaan saa tulla toimeen vähemmillä bussivuoroilla.
t. Rainer
HSL:n uutisessa sanottiin että liikennöimistä pyritään jatkamaan saman aikataulun mukaan, ja kyllähän 3kk on riittävästi aikaa tällaisen järjestämiseen. En siis jää turhaan odottelemaan 206:ta Vaasan leipomon eteen vaan pääsen sillä edelleen keskustaan, oli liikennöitsijänä kuka tahansa
---------- Viestit yhdistetty klo 16:17 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 16:09 ----------
Tuossahan se olikinWestendin Linjan konkurssipesä jatkaa bussiliikennettä normaalisti 16.10. saakka. Yhtiön 1.10. jättämä konkurssihakemus ei ainakaan toistaiseksi vaikuta yhtiön liikennöimiin vuoroihin, vaan ne pystytään ajamaan normaalisti.
HSL pyrkii siihen, että bussiliikenne saadaan myös jatkossa hoidettua aikataulujen mukaisesti.
Niin, kaupallisestihan on siten, että aikatauluihin merkittyjen bussilinjojen ajamisesta ja matkustajien palvelusta on vastuussa HSL, ei Westendin linja Oy. Kaikki bussiyhtiöt ovat sopimussuhteessa HSL:n kanssa, ei matkustajien kanssa. Matkustajat ovat sopimussuhteessa HSL:n kanssa.
Jos joku yhtiö rikkoo sopimustaan mistä hyvänsä syystä, konkurssi mukaan lukien, sopimusrikkomus on yhtiön ja HSL:n välinen ongelma. Jos HSL ei saa hankituksi ostamiaan vuoroja sopimuksen perusteella, sen on hankittava ne muualta, eikä muualta hankkiminen ole sopimusrikkomuksen tehneen yhtiön asia. Sopimuksessa on sanktioita rikkomuksien varalta, mutta konkurssiin mennyt yhtiö ei enää suorita sanktioita, ja sopimus käy muutenkin mitättömäksi.
Käytännössä konkurssi ei tarkoita sitä, että liikenteeseen tarvittavat bussit posahtavat olemattomiin ja kuljettajat kuolevat. Kysymys on vain siitä, miten bussien ja kuljettajien käyttö voi jatkua, vaikka yrityksen toiminta lakkaa. Konkurssihallinto voi ja sillä lienee velvollisuuskin myydä hallinnassaan olevan kaluston kapasiteettia, sillä on konkurssiyhtiön velkojien etu, että konkurssipesällä on tuloja ja sen velanmaksukyky paranee.
Minusta tilannetta on dramatisoitu aivan turhaan nimenomaan matkustajien näkökulmasta. On luonteva ratkaisu, että konkurssipesä sopii HSL:n kanssa yhtiön sopimuselvoitteiden jatkamisesta. Sopimushinta kattaa varmasti liikennöinnin jatkamisen välittömät kulut. Ellei, konkurssihallinto voi tehdä HSL:n kanssa uuden sopimuksen siihen asti, kunnes HSL saa hankituksi liikenteen muualta. Bussien seisottaminen ja kuljettajien istuttaminen kotona on täysin turhaa eikä kenenkään etu.
Antero
Kyllä Wessun konkurssipesä voi jatkaa liikennettä vaikka miten pitkään. Eri juttu sitten kannattaako, kun se nähtävästi on ollut sille tappiollista.
"Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
– Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa
2 viikkoa on sovittu että jatkaa. Länsiväylä lehden mukaan. http://www.lansivayla.fi/artikkeli/1...njan-reiteista
Sen jälkeen väliaikaisilla sopimuksilla muiden kanssa kesään asti.
t. Rainer
Kyllä sillä on.
Konkurssihallinto hoitaa yhtiön toimia yhtiön konkurssiin asettamisen jälkeen.
Toimia hoitaessaan yhtiöllä syntyy välttämättä erilaisia kuluja ja joskus myös tuottoja. Kaikkea toimintaa ei lopeteta eikä yleensä kyetäkään lopettamaan sillä hetkellä kun konkurssiin asettaminen tapahtuu, vaan esim. työsuhteet jatkuvat kunnes ne tulevat irtisanotuksi. Konkurssi sinällään on erillinen työsopimuksen irtisanomisperuste ja siihen sovelletaan 14 pv irtisanomisaikaa. Siksi yleensä työvoimavaltaisilla aloilla toimintaa jatketaan vähintään tuo 14 pv jotta maksettavilla palkoilla saataisiin pesään jotain tulojakin, kuten vaikkapa liikennöintikorvauksia.
Niiden saamiseksi on ostettava muutakin kuin työtä tekijöiltään esim. polttoaineita, huoltoa, renkaita ja kirjanpitoa. Pesä maksaa nämä korvaukset saajilleen niistä varoista mitä pesällä on ensin ja lopuilla varoilla maksetaan konkurssia edeltävältä ajalta kertyineitä velkoja. Siten mahdollinen alihankinta on samalla tavalla maksettavaa kuin joku muukin maksuvelvoite eikä sen kummempaa.
Konkurssipesä voi jatkaa konkurssiin asetetun velallisen (liike-)toimintaa konkurssihallinnon hoitamana vuosienkin ajan. Harvemmin niin toki tapahtuu mutta se on täysin mahdollista. Linja-autot eivät siis muutu tomuksi, hallit tuhkaksi ja työntekijöitä lähetetä Marsiin vaikka yritys asetetaankin konkurssiin. Tässäkin nimenomaisessa pyrittänee tekemään niin että pesä myydään kokonaisuutena jonnekin jos vain ostaja löytyy ja siten saadaan yhtiön konkurssivelkojille paras maksu saataville.