Kuljettajien toiminta

Asia on sikäli olennainen, että jos kyseessä on heimoriita, ei sillä välttämättä ole mitään tekemistä työn tai työpaikan kanssa.

Käsittääkseni juttu menee tuomioistuimeen tai on ollut jo. Ei päätöslauselmassa ole merkitystä tekijöiden ja uhrin etnisellä taustalla. Ydinviesti lienee se, että asiakaspalvelija ei voi kohdistaa asiakkaaseen tarpeetonta väkivaltaa. Eli sillä nimenomaan on merkitystä, kun työssä käytetään väkivaltaa ja sillä millaista ongelmanratkaisukykyä kuljettajalta voi kohtuudella vaatia.
 
Asia on sikäli olennainen, että jos kyseessä on heimoriita, ei sillä välttämättä ole mitään tekemistä työn tai työpaikan kanssa.

Ja jos kyseessä on eteläpohjalaisten puukkojunkkareiden heimoriita, niin on aivan välttämätöntä tietää sukunimien lisäksi etunimetkin?
 
Höpö höpö. Jos olet taksia ajanut niin tiedät itsekin ettei ilmaista kyytiä ole olemassakaan.

Kyllä on matkustajalle ilmainen. Olen täällä aiemmin kertonut että matkustaja tuli kyytiin ja maksoi kiintoavainta vilauttamalla. Kuljettaja ei lähtenyt liikkeelle, vaan vaati matkustajaa tulemaan luokseen. Matkustaja esitti kahden pysäkinvälin ilmaista kyytiä. Auto seisoi ja seisoi. Valtiotieteilijän näköinen mies meni kuljettajan luokse ja puhui rauhallisesti. Kuljettaja laittoi ykkösen silmään. Kehitysvammainen pääsi palvelutaloonsa. Eli tilanne hoidettiin lopuksi oikein.

Toisessa tapauksessa tavallinen normaalissa kunnossa oleva suomalainen mies tuli bussiin ja sanoi kuljettajalle; "lippu on toisen takin taskussa, saanko matkustaa kaksi pysäkinväliä ?" Kuljettaja laittoi taas ykkösen silmään.

Taksissakin varsinkin yöllä joku joskus ottaa Ritolat takapenkiltä. Parempi palkka isännälle ja kuskille tulee, jos menee seuraavaa asiakasta hakemaan. Voi siihen jäädä setvimään ja poliisia soittamaan, mutta kalliimmaksi tulee.

Eli ei höpö höpöä vaan terveen maalaisjärjen käyttöä.

---------- Viestit yhdistetty klo 19:38 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 19:30 ----------

(Olen pahoillani kahden erillisen konfliktitilanteen sotkemisesta toisiinsa. Käsitin että jotkut kommentit liittyivät kuljettajan ja matkustajan väliseen riitaan. Aiheutin lisää hämmennystä.)
 
Itsepuolustus on luvallista. Myöskin liputon matkustaja tulee poistaa bussista ja jos se ei onnistu, on lupa käyttää voimakeinoja.

Itsepuolustus on sallittua tiettyyn rajaan saakka. Julkisuudessa olevien videoiden perusteella lyönti päähän ei ollut itsepuolustusta. Pelkkä sanallinen uhkailu ei oikeuta lyömään.

Myöskin matkustajan poistamiseen voimakeinoin ei kuulu lyöminen, vaan siihen on ihan eri tekniikat ja tavat.
 
Takaisin
Ylös