Näytetään tulokset 1-3/3

Viestiketju: Mäkkylän ja Kauniaisten linjastomuutokset

 1. #1
  JT
  JT ei ole kirjautuneena
  Tunnistettu jäsen JT avatar
  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2364

  oletus Mäkkylän ja Kauniaisten linjastomuutokset

  YTV on päättänyt lakkauttaa linjan 261 kesäliikenteen alkaessa. Tätä korvaamaan perustetaan uusi linja 51 Leppävaara - Kauniala - Kuurinniitty -välille sekä osa linjan 231 vuoroista laitetaan kiertämään Mäkkylän kautta. Samalla linjaa 231 myös lyhennetään, jota ei tarkemmin määritelty, mutta voisiko sen kenties olettaa olevan Hämevaara.

  Linjaa 51 aletaan mahdollisesti liikennöimään tiheämmin kuin nykyistä linjaa 261. Itse pitäisin tärkeänä että tällä tiheämmällä vuorovälillä saisi myös paremman liityntäliikenteen (eli sovitettua lähtöajat niin, että Kauniaisissa on hyvät vaihtomahdollisuudet junaan/junasta) lähijuniin Kuurinniitystä sekä Kasavuoresta.

  Helsinki - Leppävaara -välillä tuskin siirretään linjan 261 lähdöt jollekin toiselle linjalle, koska 10 min vuoroväli ei ainakaan arkipäivänä ole yhtään liikaa. Semmoinen tuli kuitenkin mieleen, että ruuhka-aikaan 231:stä saisi sopivasti nopeamman linjan Lintuvaaraan laittamalla Mäkkylän kautta kulkevat vuorot suoraan Mäkkylästä Kehä I:lle, josta Kutsuntatielle jne. Ruuhka-aikaan Leppävaara - Lintuvaara- Hämevaara -välillä kulkee muutenkin linjat 22, 23, 52 sekä 510, joten ruuhka-aikana ei varmasti haittaa, vaikka linjalla 231 olisikin yksi vuoro vähemmän kyseisellä osuudella.

 2. #2
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  477

  oletus Re: Mäkkylän ja Kauniaisten linjastomuutokset

  Lainaus Alunperin kirjoittanut JT
  Semmoinen tuli kuitenkin mieleen, että ruuhka-aikaan 231:stä saisi sopivasti nopeamman linjan Lintuvaaraan laittamalla Mäkkylän kautta kulkevat vuorot suoraan Mäkkylästä Kehä I:lle, josta Kutsuntatielle jne.
  Mäkkylästä ei tällaisella ratkaisulla olisi mitään linjaa Leppävaaraan ja toisaalta jo valmiiksi sekava järjestely muuttuisi kenties vielä sekavammaksi. Ehdottaisin Mäkkylän hoitamista omalla liityntälinjallaan Leppävaara - Mäkkylä - Pitäjänmäen asema. Tällöin mäkkyläläiset saisivat käyttökelpoisen linjan, jonka saapumisajan omalle pysäkille voisi katsoa kellosta päivyrin sijaan.
  --
  Lauri Räty

 3. #3
  JT
  JT ei ole kirjautuneena
  Tunnistettu jäsen JT avatar
  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2364

  oletus Re: Mäkkylän ja Kauniaisten linjastomuutokset

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Lauri Räty
  Mäkkylästä ei tällaisella ratkaisulla olisi mitään linjaa Leppävaaraan ja toisaalta jo valmiiksi sekava järjestely muuttuisi kenties vielä sekavammaksi.
  Totta. En miettinyt ihan loppuun asti.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Lauri Räty
  Ehdottaisin Mäkkylän hoitamista omalla liityntälinjallaan Leppävaara - Mäkkylä - Pitäjänmäen asema. Tällöin mäkkyläläiset saisivat käyttökelpoisen linjan, jonka saapumisajan omalle pysäkille voisi katsoa kellosta päivyrin sijaan.
  Itse asiassahan YTV:n joukkoliikennesunnitelmassa 2005-2009 oli suunniteltu linjan e24 kiepsauttavan Mäkkylän kautta siten, että Leppävaaran asemalle tullessa se kiertää Mäkkylän ja tulee sitten junaradan ali Perkkaantielle, josta asemalle ja kohti Jupperia (saattoi tosin olla, että linjaus meni vastapäivään).

Vastaavia viestiketjuja

 1. HSL: Junaliikenne toistaiseksi keskeytynyt Espoon ja Kauniaisten välillä
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 06.08.2010, 20:20
 2. Kauniaisten asemalla tulipalo
  kirjoittanut Rattivaunu foorumissa Kuvat
  Vastauksia: 8
  Viimeisin viesti: 03.02.2009, 17:47
 3. Kesäistä sunnuntai-iltapäivää Kauniaisten asemalla
  kirjoittanut Zimba foorumissa Kuvat
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 14.08.2007, 00:46

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •