Kauppalehti on tehnyt aiheesta nyt tuoreen jutun viime vuoden tulostietojen pohjalta. Kaikki muut isot kuin HelB tekevät sen mukaan jo voittoa, tosin suhteessa liikevaihtoon yhteenlaskettu voitto on kuitenkin varsin pieni. Liikennöitsijöiden välillä on kuitenkin isoja eroja.
Viimeisin muokkaaja kuukanko; 04.08.2013 kello 09:31. Syy: siistitty
!sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM !sillöM
Eikös tämä mennyt niin, että Westendin Linja itsessään todella olikin kannattava, mutta kun omistaja lainasi itselleen rahaa WL:ltä, eikä kyennyt maksamaan lainaa takaisin, ei WL kyennyt enää maksamaan omiakaan velkoja. Näin ainakin olen asian ymmärtänyt.
---------- Viestit yhdistetty klo 20:00 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 19:55 ----------
Löysin tällaisen artikkelin: http://www.radiocity.fi/alueet/helsi...nalaina/1/7700
Ilmeisesti siis viimeisenä toimintavuonna yrityksen tulos painui miinukselle, joka riitti kaatamaan yrityksen.
Tottakai, kun HelBin omistaa Helsingin kaupunki ja siten sen tuki rahoitetaan verovaroista. Lisäksi moni katsoo HelBin olevan vielä jossain määrin HKL-Bussiliikenteen perillinen. Se tulee olemaan suurennuslasin alla niin kauan kuin tilanne on tämä.
Nobinan ja Veolian omistavat kansainväliset kasvottomat sijoitusyhtiöt, jossa osakkeet vaihtavat omistajaa kun jollain toisella alkaa näyttää hieman kurjalta. Sehän ei hetkauta helsinkiläistä veronmaksajaa tuon taivaallista.
Risto Vormala
Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
HSL-alueella
Niin, eikös norjalaiset "tukeneet" melko avokätisesti Vantaan sisäistä bussiliikennettä 1.1.2000 alkaneella sopimuskaudella? Jos silloinen HKL-Bussiliikenne olisi voittanut Vantaan sisäisen liikenteen samanlaisella tarjouksella, jupinaa olisi saattanut kuulua hieman enemmän...?![]()
We komen aan in Erps-Kwerps.
Niin kyseessähän oli edellisen omistajan Stagecoachin hankkimat massiiviset kilpailuvoitot, jotta firmalla oli myytäessä myös paljon alkavaa liikennettä. Uusi omistajahan sitten joutui moisen bluffin maksumieheksi.
Sen johdostahan firma sitten ajautui velkojien omistukseen lähes täysin muutamaa vuotta myöhemmin. Mutta silloin katsoisin, että normaalit sijoitusvastuut toteutuivat, kun velkojat muuttivat saatavansa omistusosuudeksi. Niinhän ei ole tapahtunut Helbin kohdalla, eikä ole tapahtumassakaan jos "kansan käsi" tukee aina kilpailussa yhtiötä. Olkoon se kuinka tappiollista tahansa.
Mutta eiköhän Helb:kin ala tekemään jossain vaiheessa kannattavia tarjouksia muiden perässä. Niin ainakin toivoisin![]()
No eikös HelB ole viime aikoina aika lailla tehnytkin kannattavia tarjouksia? Jos nyt ei lasketa 550:n tarjousta, joka ymmärtääkseni meni aika halvalla. Muutenhan HelB on ymmärtääkseni omien tarjouksiensa hintoja suhteessa nostanut ja osin sen takia aika paljon liikennettä hävinnyt.
Se, että esimerkiksi Nobina tekee halvempia johtunee siitä, että taustalla on isompi organisaatio kuin HelBillä jolloin hintaa saadaan alas painettua enemmän. En tiedä mikä Nobina Finlandin taloustilanne on viime aikoina ollut, mutta konkurssiuhkaa tuskin on..
Tyhmä ei se joka myy, vaan se joka ostaa.
Nobina OSAVUOSIKATSAUS (koko konserni) maaliskuu-toukokuu 2013:
http://investors.nobina.com/files/pr...version_en.pdf
Konsernin liikevoitto (maaliskuu 2012-helmikuu 2013) oli 246 miljoonaa Ruotsin kruunua. Suurin liikevoitto tuli Ruotsin markkinoilta (+303 miljoonaa SEK) ja seuraavana Suomi (+32 miljoonaa SEK). Tanskasta ja Norjasta tuli tappiota (-26 ja -25 miljoonaa SEK). Liikevoiton kasvu on tällä hetkellä reilun neljän prosentin luokkaa (ko. osavuosikatsauksen mukaan) ja sitä nostavat siis Nobina Sweden ja Nobina Finland, huolimatta Nobina Denmarkin ja Norgen tappioista.
Konserniin kuuluva Swebus (alueellista bussiliikennettä) tekee jatkuvaa tappiota, joka näyttää vain syvenevän.
---------- Viestit yhdistetty klo 13:17 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 12:42 ----------
HelBin liikevoitto on vielä miinuksella, mutta nousua on heilläkin. Tappio on enää vajaat kaksi miljoonaa kun se edellisellä tilikaudella oli vielä yli kuusi miljoonaa euroa.
http://yritys.taloussanomat.fi/y/helsingin-bussiliikenne-oy/helsinki/0114452-4/
Risto Vormala
Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
HSL-alueella
Tuossa artikkelissa kerrotaan Nobinan saaneen "välillä" tilikautensa voitolliseksi. Aika ympäripyöreästi sanottu, varsinkin kun hyvin tiedämme yhtiön tehneen raskaita tappioita 2000-luvun puolessa välissä. Jutussa mainitaan myös Pohjolan Liikenteen sulauttaneen Linjaliikenne K. Hakasen osaksi VR-Yhtymää, mitenköhän tämä vaikuttaa yhtiön kannattavuuteen HSL-alueella? Voihan Pölhölä tehdä voittoa kokonaisuutena, mutta tärkeintä olisi tietää miten kannattavaa HSL-alueen liikenne on. Sitten tulosta voidaan verrata HelBin tulokseen.
Näin on, todellisuudessa WL:llä oli paljon ongelmia 1-2 vuotta ennen konkurssia. Esimerkiksi kaluston kunto pääsi romahtamaan. Mm. Open Topeista käytettäviä 2-kerrosbussien bensatankkivuotoja oli korjattu teipeillä ja muovipusseilla, säästösyistä. Nämä sitten kostautuivat Strömmalle kun rupesivat itse liikennettä hoitamaan.
Talous Sanomien mukaan Pölhölän tilikauden tulos olisi ollut tappiollinen 2009-2012. Lähde: http://yritys.taloussanomat.fi/y/poh...nki/0678125-8/
Sama lähde kertoo Veolian tilikauden tuloksen olleen erittäin heikko vuonna 2011. Lähde http://yritys.taloussanomat.fi/y/veo...ors/0785343-6/
Itse asiassa siinä mainitaan että K.Hakanen on sulautettu nimenomaan Pohjolan kaupunkiliikenteeseen. Eikös Pohjolan liikenne ostanut Turkulaisen Hakasen jo vuosia sitten kun vielä oli mukana Turun paikallisliikenteessä? En oikein ymmärrä miten tuo Hakasen sulauttaminen PKL:n voisi vaikuttaa merkittävästi PKL:n voitolliseen tulokseen kun ei tuolla Hakasella ole mitään tekemistä HSL-alueen liikenteen kanssa eikä PKL ole myöskään liikennöinyt Turussa enää vuosiin? Joku fiksumpi varmaan osaa kertoa minkälainen järjestely tässä on kyseessä.
Viimeisin muokkaaja kuukanko; 08.08.2013 kello 16:02. Syy: korjattu lainaus