Informaatio poikkeustilanteissa

SD202

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
1,365
Vs: Re: Kalasataman metroasema

Matkustin eilen metrolla Sörnäisistä Vuosaareen. Korjaustöidenhän takia liikenne on nyt kesällä harvempaa. Sörnäisissä laiturinäyttö ei valitettavasti tiennyt kertoa, milloin seuraava juna oikein tulee. Kulkuvälineeksi osui sitten legendaarinen vm.1977 vaunu M105. Asemakuulutukset eivät toimineet junassa ollenkaan ja Itäkeskukseen tultaessa ei kuulutettu, että Vuosaaren suuntaan mielivien on vaihdettava junaa. Onneksi Itäkeskuksessa sentään toimi laiturinäyttö, joka kertoi Vuosaareen lähtevän junan lähtöajan.

Onhan kesän poikkeusjärjestelyistä ollut tietoa mm. ilmoituksia metrovaunuissa, sanomalehdissä ja internetissä, mutta ehkä vaunukuulutuksien ja laiturinäyttöjenkin olisi syytä toimia poikkeustilanteissakin.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vs: Re: Kalasataman metroasema

SD202 sanoi:
ehkä vaunukuulutuksien ja laiturinäyttöjenkin olisi syytä toimia poikkeustilanteissakin.

Siis nimenomaan poikkeustilanteissahan niiden olisi syytä toimia. Samoin minua ärsyttää se, että ratikoiden pysäkkinäytöt ja vaununäytöt näyttävät ihan mitä sattuu poikkeustilanteissa. Juuri silloinhan niiden antamaa informaatiota tarvittaisiin! Harva sitä infoa normaalioloissa tarvitsee, kun ratikka kulkee 4 min välein samaa reittiä kuin viimeiset 20 vuotta.
 
Vs: Re: Kalasataman metroasema

339-DF sanoi:
Siis nimenomaan poikkeustilanteissahan niiden olisi syytä toimia. Juuri silloinhan niiden antamaa informaatiota tarvittaisiin! Harva sitä infoa normaalioloissa tarvitsee, kun ratikka kulkee 4 min välein samaa reittiä kuin viimeiset 20 vuotta.
Keväisessä Aleksin hässäkässä oli ainakin syynä, että informaatiojärjestelmän tunteva henkilö ei ollut paikalla.
Nytkään ei ole moneen aikaan tullut häiriötiedoitteita, onneksi.
Syy kyllä taitaa olla todella koulutuksen puutteessa tai ao. vastaavien kiireissä.
On tosiaan harmi, että miljoonia maksanutta järjestelmää ei saada toimimaan osoittomaan poikkeusreittejä, mihinkä siitä olisi todellista hyötyä.
 
Takaisin
Ylös