Metrohavaintoja 2017

Mitä ilmeisimmin ei mennyt aivan putkeen länsimetron koeajot. HSL:n häiriöt-ilmoitustaulu täynnä metron ilmoituksia ja somessa tunteet kuumana. Onko kenelläkään muuten mahdollisesti tietoa miksi Kamppi-Ruoholahti -väli on ilman liikennettä?
 
Ongelma oli myös Itäkeskuksessa kun junan keulassa luki Vuosaari vaikka juna meni Mellunmäkeen. Tämän takia ihmiset menivät sisään ja ulos junasta kun eivät tienneet mihin se menee.
 
Onko foorumilaisilla havaintoja tänpäiväisten koeajojen sujumisesta? Itse tein kaksi metromatkaa, Ruoholahti-Kamppi viiden jälkeen ja puoli kahdeksan maissa Kamppi-Kontula. Ruoholahdessa havaittavissa tavallista enemmän vetoa länsimetron tunnelin ollessa auki. Junat länteen kulkivat silloin säännöllisen oloisesti, joskin pysähdys Ruoholahdessa kesti hieman tavanomaista pidempään kun joukko vartioita tarkasti vaunut. Itään päin vuoroväleissä pientä heittoa, tavoitteenahan oli RL-IK -välillä 4 min. Nyt illalla näyttäisivät vuorovälit edelleen olevan epäsäännölliset, itse näin matkani aikana jopa 15 min vuorovälin Mellunmäen haaralla Ruoholahteen. Ja tosiaan uudet laiturinäytöt olivat käytössä, vanhoissa pyöri vain koeajosta kertova teksti. Ja mainittakoon vielä, että myös Ruoholahdessa laiturinäytöt näyttivät määränpääksi Ruoholahti, samoin länteen suuntaavat metrot.
 
Yhdentoista maissa aamupäivällä ja edelleen paluumatkalla kahdentoista jälkeen kuuluteltiin epäsäännöllisistä vuoroväleistä teknisen vian vuoksi. Menomatkalla keskustaan päin ajanut juna seisoi minuutin tai pari Kalasatamassa ja kuljettaja muistaakseni sanoi viivytyksen johtuvan koeajoista. Kolmen-neljän aikaan ajoin taas molempiin suuntiin, eikä omalle kohdalle osunut mitään matkantekoa hidastavaa. Näytöissä taisi kyllä näkyä vähän pidempiäkin vuorovälejä.
 
27.9. klo 13.50
320 menossa koestusraiteelle
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
28.9. n. 18.50 Havaittu uusissa näytöissä vanhoja "ristikkosiltoja" vastaava metrojunaa etäisesti muistuttava kuvio kellonaikojen tilalla. Havaittu ainakin Siilitien, Myllypuron ja Kontulan asemilla. Näytöt olivat tällöin jonkinlaisessa staattisessa tilassa, eli niillä luki ainoastaan allekkain Ruoholahti ja Gräsviken ja kummankin tekstin vierellä tämä vaunujen kuva. Muut näytöt toimivat kuten uudet näytöt yleensäkin.

29.9. 8.50 M319 ajossa linjalla M2K Länteen.

---------- Viestit yhdistetty klo 09:05 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 08:56 ----------

Vielä yksi unohtunut havainto: eilen hieman ennen seitsemää itään ajaneessa junassa (M300) tuli Itäkeskuksesta lähdön jälkeen kolmella kielellä kuulutus: "Tämä juna menee kääntöraiteelle, olkaa hyvä ja poistukaa junasta".
 
"Ristikkosilloista" vielä: HSL:n tänään julkaisemassa tiedotteessa todettiin, että illalla oli havaittu vika matkustajainformaatiojärjestelmässä, joten tämä vika ilmeni ilmeisesti näinä "staattisina" näyttöinä.

Tänään n. 17.30 Mellunmäkeen matkalla ollut M200-juna jumittui noin viideksi minuutiksi Yliopiston asemalle. Kokoonpanossa ainakin 205-206. Vaikutti siltä, että kuski yrittää kiihdyttää, mutta jarrut palautuvatkin päälle ja aiheutuu äkkipysähdys. Lähteminen muiltakin asemilta oli hieman huteraa.
 
3.10.2017

M320 matkustajaliikenteessä (oli havaintohetkellä n. klo 9.10 menossa Ruoholahteen, joten en osaa sanoa kummalla linjalla oli)
 
3.10 klo 19.10
M300 sisänäytöt näyttävät ilmeisesti määränpään lisäksi joko M1 tai M2
 
3.10 klo 19.10
M300 sisänäytöt näyttävät ilmeisesti määränpään lisäksi joko M1 tai M2
Eivät ainakaan näyttäneet, kun ajoin niillä eilen kahteen kertaan. Linjan näki ainakin Rautatientorin kompassitason näytöstä, jossa linjalla M2 määränpäänä luki Kamppi. Laiturinäytöt ja junien näytöt näyttivät oikein Ruoholahtea.
 
3.10 klo 19.10
M300 sisänäytöt näyttävät ilmeisesti määränpään lisäksi joko M1 tai M2

Länsimetron reiteillä näyttävät, mutta eivät ns. vanhoilla reiteillä.

m2 tapiola (Mobile).jpg
 
Viimeksi muokattu:
320 liikkeellä joka vaunun punaiset vikavalot päällä. Liikkui normaalisti eikä muitakaan havaittavia ongelmia ollut, mistä lie sitten ollut kyse?
 
Takaisin
Ylös