Sivu 6 / 6 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 23456
Näytetään tulokset 76-80/80

Viestiketju: Porton metro

 1. #76
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7549

  oletus Vs: Porton metro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Compact Näytä viesti
  Näkyy olevan SRS:n sivuilla Porton raitiovaunuistakin kuvakooste http://raitio.org/news/uutis11/repor...rico_porto.htm sekä ratikkamuseostakin on kuvakertomus http://raitio.org/news/uutis11/repor...orto_museo.htm

  Porton raitiovaunujen (eléctrico) ja Metro do Porton huima ero on selkeä.
  Ciitos Kompakt hienosta esittelystä. Kun itse kävin Portossa, peräti kahdesti, ei ollut aikaa edes etsiä museota, vaikka en ehtinyt käydä läpi kokonaan uutta pikaratikkaverkkoakaan. Taisin menettää aika lailla, joten pakko käydä Portossa vielä uudelleen.

  Onneksi meillä ei ole uhkaa tällaisesta. Museovaunut ovat ladossa jossain maalaiskunnassa ja jäljelle jääneet pannaan romuksi miten vain ehditään. Viime viikonloppuna juhlittiin jotain 66 vuotiasta laivaa suurena saavutuksena, 80-vuotiaita ratikoita sen sijaan lähetetään romuttamoon kunhan vain silmä välttää. 120-vuotiaat vaunut voidaan laittaa lasten rikottaviksi, senkin silmä välttää.

  Antero

 2. #77
  JE
  JE ei ole kirjautuneena

  Liittynyt
  29.06.2005
  Viestejä
  1220

  oletus Vs: Porton metro

  Laivojen osalta ratkaisevaa tietysti on, että Suomessa on pantu romuksi muutama merenkulun historian kannalta niin tärkeäksi katsottu alus, että romutusta katuvien joukko on kasvanut suureksi. Suomen Höyrylaiva Oy:n Ariadne kuuluu tähän kategoriaan, samaten jäänmurtaja Sampo (vuosina 1898-1960 käytössä ollut), mahdollisesti jopa Finnjet. Arvokasta on heitetty pois, ehkä välttämättömyyden sanelemana, niin paljon että katujia on riittävästi. Vaikka joitakin harrastajia harmittaa, että varsinkin pulavaunuja romutettiin melko huoletta 1970-luvulla, vaunuja on tähän mennessä säästetty melko asiallisessa laajuudessa (vaikkei asiallisella tavalla).

  Toistan edelleen aiemman kantani, että minusta Helsinki olisi ansainnut liikkuvan raitiotiemuseon, ennemmin kuin tämän Hyrylään pois silmistä ja mielestä varastoidun epämuseon.
  terveisin
  JE

 3. #78
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7549

  oletus Vs: Porton metro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut JE Näytä viesti
  Laivojen osalta ratkaisevaa tietysti on, että Suomessa on pantu romuksi muutama merenkulun historian kannalta niin tärkeäksi katsottu alus, että romutusta katuvien joukko on kasvanut suureksi.
  Olen aivan samaa mieltä JE:n kanssa siitä, että meillä on hävitetty historian kannalta merkittäviä laivoja. Erityisesti ottaen huomioon laivanrakennuksen merkityksen Suomen historiassa. Ihmettelenkin vuorineuvoksia, joilla on oikeasti rahaa kuin roskaa kunnioittaa sitä, mistä heidän omaisuutensa on syntynyt, ettei heitä kiinnosta antaa omalta ja oman elintasonsa kannalta merkityksettömiä summia menneisyytensä ja asemansa kunnioittamiseen.

  Korostankin tässä vain suhteellisuudentajua. 81 vuotta on enemmän kuin 66 vuotta.

  Antero

 4. #79
  JE
  JE ei ole kirjautuneena

  Liittynyt
  29.06.2005
  Viestejä
  1220

  oletus Vs: Porton metro

  Niin, yritin juuri sanoa, että näiden eräiden laivaromutustenkin suhteen katumus on oikeastaan nostanut päätään vasta useampi vuosi romutusten jälkeen. Jäänmurtaja Sammon romutusta harmitelleille lohdutuspalkintona samantapainen jm Tarmo/Apu päätyi Hylkysaareen ja myöhemmin Kotkaan museolaivaksi ja Ariadnen poistuman harmittelu näkyy nyt siinä kiinnostuksessa, mikä kohdistui Kristina Reginan / Boren siirtoon hotellilaivaksi Turkuun.

  Samalla tavalla pelkään raitiovaunujen kanssa käyvän. Jos museokalustosta tai museoikäisestä kalustosta ei nyt ymmärretä huolehtia, se tulee synnyttämään suurta harmistusta, mutta vasta sitten kun on jo liian myöhäistä. Jm Tarmo on kelpo korvike jm Sammolle, mutta HKL 150 (Ludde) ei esimerkiksi olisi kovin uskottava ratkaisu kompensoimaan kaksiakselisen vaunun menetystä.
  terveisin
  JE

 5. #80

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2220

  oletus Vs: Porton metro

  Sattumoisin portolainen ja Porton metron Trinidade-aseman suunnitellut arkkitehti Eduardo Souto de Moura voitti keväällä tämän vuoden Pritzker-palkinnon.

Sivu 6 / 6 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 23456

Vastaavia viestiketjuja

 1. Sipoon metro
  kirjoittanut Antero Alku foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 83
  Viimeisin viesti: 30.09.2017, 12:11
 2. Porton raitiovaunut
  kirjoittanut Compact foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 04.06.2011, 09:46
 3. Oma metro
  kirjoittanut hmikko foorumissa Metrot
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 28.05.2010, 09:38
 4. Le métro de Montréal
  kirjoittanut MCW foorumissa Metrot
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 10.05.2010, 01:59

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •