Sivu 5 / 23 EnsimmäinenEnsimmäinen 12345678915 ... ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 61-75/339

Viestiketju: Minne metroa voisi jatkaa?

 1. #61
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3590

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kemkim Näytä viesti
  Nyt Kampin terminaali on huonosti sijoitettu.
  Mutta tämähän on Helsingin kaupunginkin hyväksymä ratkaisu ja juuri näinä aikoina sitä esitellään UITP:n juhlavieraillekin. Kampin ja Rautatientotin välinen matka on siis "mitätön" Helsingille. Samaten uuden Kamppi-Kruunuvuorenranta-metrolinjan miniversion toinen keskustan asema on suunnitteilla Esplanadille ja tämänkin ainakin HKL-SUY hyväksyy ko. linjan keskusta-asemaksi ja yhteydeksi myös Rautatietorille (jollei halua menna Herttoniemen kautta). Helsinkiläinen on metro on kyllä hieman jäykähkö, mutta silti suosittu joukkoliikenneväline.

  Tein nämä metronäkemykseni Helsingin nykyistä metrobuumia "simuloiden" ja isolla vaihteella.

  Jos metrolinjalle 2 tehtäisiin asemat Erottaja ja Kauppatori, niin linjan 3 voisi silloin linjata myös tuon Erottajan kautta Rautatietorille (josta tulisi siten risteysasema linjoille 1 ja 3). Linja 3 suunnattaisiin sitten Hakaniemeä kohti, josta ehdottamaani reittiä eli Kallion ja Alppilan kautta Pasilaan jne. Useammat asemat (ja osa vieläpä risteysasemiksi) lisäisivät tietysti kustannuksia, mutta automaattimetrohan maksaisi ne pian takaisin mitättöminä liikennöintikustannuksina .

  Helsingin uudet metrolinjat voisivat tietysti olla myös tällaisia, joka puolestaan avaisi aivan uusia mahdollisuuksia.
  Viimeisin muokkaaja vristo; 21.05.2007 kello 17:22.
  Risto Vormala
  Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
  HSL-alueella

 2. #62
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  6828

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Mutta tämähän on Helsingin kaupunginkin hyväksymä ratkaisu... ...Samaten uuden Kamppi-Kruunuvuorenranta-metrolinjan miniversion toinen keskustan asema on suunnitteilla Esplanadille ja tämänkin ainakin HKL-SUY hyväksyy ko. linjan keskusta-asemaksi ja yhteydeksi myös Rautatietorille ...
  Ei Helsingin keskusta ole siellä, minne kaupunki tai HKL-SUY sen määräävät. Se on siellä, missä ihmiset sen kokevat olevan. HS testasi tätä kulkemalla kaupungilla kartan kanssa. Satunnaisotannalla käskettiin ohikulkijoita tökkäämään neula siihen, missä "ydin" heidän mielestään on. Ylivoimaisesti suurin osa tökkäsi neulan Rautatientorin, Kolmen sepän ja Forumin muodostaman kolmion alueelle.

  Keskusta on aikojen kuluessa siirtynyt. Jos nykyinen ytimen ydin on esim. Kolmen sepän aukio, niin 1900-luvun alkuvuosina ydin oli Unioninkadulla Aleksin ja Espan välisellä osuudella. Siksi Kauppatoristakin tuli raitioteiden ensimmäinen keskeinen vaihtopaikka. Ykkönen on siellä yhä reliktinä, ja senhän tiedämme, kuinka keskeistä palvelua se tarjoaa

  HS:n testissä muutama sijoitti keskustan lännemmäs kuin mihin on totuttu, jopa Kamppiin asti. Kampin terminaalilla on varmaan osuutta asiaan, samoin sillä, että Kamppiin on keskittynyt paljon yöelämää.

 3. #63
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3590

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Niin, lähdettiinhän sitä kaupungista aikanaan "maalle" Töölönlahden ympäristössä oleville huviloille. Joku Haaga tms., joka nykyään mielletään lähes kantakaupunkiin kuuluvaksi oli täysin maaseutua. Niin se maailma muuttuu ja omasta mielestäni on vain hyvä, että keskusta-käsite hieman laajenee.
  Viimeisin muokkaaja vristo; 21.05.2007 kello 17:48.
  Risto Vormala
  Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
  HSL-alueella

 4. #64

  Liittynyt
  28.11.2005
  Viestejä
  363

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Jotain keskustan sijainnin muuttumisesta kertoo sekin, että aikanaan kaupunkilaiset lahjoittivat ylioppilaille tontin kaupungin laidalta, ettei opiskelijoiden juhlinta häiritsisi kaupunkilaisten elämää. Nykyisin kukaan ei taida väittää, että vanha (tai uusikaan) ylioppilastalo olisi kaupungin laidalla... Tähän perustuu myös HYY:n nykyisin varsin mittava ja tuottoisa omaisuus.

 5. #65
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3590

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Metrolinja 1 olisi siis itä-länsisuuntainen Vuosaaren satama-IK-Kamppi-Kivenlahti ja (Sipoo?)-Mellunmaki-IK-Kamppi-Tapiola
  Metrolinja 2 olisi Santahamina-Esplanadi-Kamppi-Töölö-Meilahti-Pasila-Kumpula-Viikki ja Kruunuvuori-Kamppi-Töölö-Meilahti-Pasila-Metsälä-Maunula
  Metrolinja 3 olisi Munkkisaari-Punavuori-Esplanadi-Hakaniemi-Kallio-Alppila-Pasila-Ruskeasuo-Pikku-Huopalahti-Munkkivuori
  Metrolinjalla 2 asemat olisivat siis Santahamina-Laajasalo-Kruunuvuori-Katajanokka-Esplanadi-Kamppi-Töölö-Oopera-Meilahti-Pasila. Asemavaraukset voisivat olla Etu-Töölössä (nykyinen kääntöraide) ja Topeliuksen-, Nordenskoldin- ja Linnankoskenkadun risteyksessä. Pasilasta jatkuisi kaksi haaraa: Pasila-Metsälä-Maunula (Suursuo) ja Pasila-Kumpula-Viikki (asemavaraus Viikinmaessa). Liikennettä ajettaisiin kahdella junaryhmällä Santahaminasta Viikkiin ja Kruunuvuoresta Maunulaan. Junat olisivat samanlaisia kuin "minimetrossakin" (Laajasalon metron alkuvaihe) eli yhtäputkea olevia 3-vaunuisia yksikoitä, vuorovali 3/6 minuuttia. Yksiköiden pituutta voitaisiin kasvattaa matkustajamäärien kasvaessa.

  Metrolinja 3 asema Munkkisaari voisi olla vaihtoehtoisesti Eira, jolloin se palvelisi ehkäpä paremmin ja samalla olisi varauduttu linjan jatkamiseen tulevaisuudessa aina Hernesaareen saakka, jos se vapautuu asuntokäyttöön. Kaukainen visio voisi olla myös jatko Hernesaaresta Jätkäsaaren kautta joko Ruoholahteen tai Lauttasaareen Vattuniemeen ja sielta edelleen Lauttasaaren "keskusasemalle". Tämä loisi hyvän yhteyden Vattuniemestä, joka jää Länsimetron myötä harmillisesti bussiliityntäalueeksi.

  Linja 3 muut asemat olisivat siis Punavuori (jossain Viiskulman tienoilla), Esplanadi (risteysasema linjan 2 kanssa ja jossain Kluuvi-Kämpin talon sektorilla, jolloin muodostaisi kiinteän yhteyden RT:n ja Kaisaniemen asemien kanssa), Hakaniemi (olemassaoleva varaus nykyisen laituritason vieressa), Kallio (Kallion kirkon alla), Alppila (Viipurinkadun alla), Pasilan asema, Ruskeasuo (Manskun alla), Munkkivuori (Raumantien alla, ostarin tuntumassa). Jatko olisi suunniteltu Taliin (Muusantori) sekä Pajamäkeen (asema Raide-Jokerin aseman yhteydessä).

  Linjaa 3 ajettaisiin samanlaisella kalustolla kuin linjaa 2 eli yhtäputkea oleva 3-4-vaunuinen metrojuna, jonka pituutta voidaan tulevaisuudessa lisätä tarpeen mukaan. Kaikilla asemilla olisi varaus siihen. Vuorovali olisi sama 3/6 minuuttia ja ajettaisiin yhtena junaryhmänä, mutta mahdolliset em. laajennukset jakaisivat kahteen junaryhmään.

  Nykyiselle metrolinjalle lisatään mahdollisesti Torkkelin asema, joka parantaisi Kallion-Torkkelin-Harjun joukkoliikenneyhteyksiä.

  Lisäksi siis Raide-Jokeri kokonaisuudessaan ja mahdollisesti shuttlemetro välille Kalasatama-Pasila ("minimetro'). Jälkimmainen voisi olla myös jonkun uuden metrohaaran alku.

  Mites sitten ratikkalinjat tällaisen myllerryksen jälkeen?

  Linja h1 Kolmikulmasta RT:n kautta Hameentielle ja edelleen Makelankadun kautta Käpylan asemalle.
  Linjat h4/T ennallaan
  Linja h6 Salmisaaresta Jätkäsaaren kautta nykyiselle reitilleen ja edelleen Arabianrantaan
  Linja h8 Jätkäsaaresta Ruoholahden metroaseman kautta nykyiselle reitilleen Arabianrantaan
  Linja h9 nykyisen suunnitelman mukaan, mutta Ilmalan asemalle saakka
  Linja h10 muuten nykyinen, mutta Aleksia Kauppatorille ja edelleen mahdollisesti Perämiehenkadulle (ruuhkalinja 10A)

  Kiertolinjat
  h3B/T kuten nykyäänkin mutta Porvoon/Viipurinkadun rata jää pois käytostä ja ajetaan reittiä Sturenkatu-Aleksis Kiven katu-Konepaja-alue-Pasila-nykyinen reitti. Samoin ajetaan suoraan Manskun kautta.
  h7A/B ajetaan pitkälti kuten nykyäänkin, mutta Kampin sekä Mikonkadun uudisratojen ja Töölön kautta. Länsi-Pasilassa reitti on oikaistu ja Itä-Pasilasta ajetaan Sornaisten entistä satamaradan pohjaa Hermannin rantatielle ja Varastokadun kautta edelleen Kalasataman metroasemalle. Sieltä reitti jatkuu Sompasaaren kautta Sörnaisten rantatielle ja edelleen Merihakaan ja Hakaniemeen. Täältä mennään nykyistä reittiä Liisankadun ja Snellmaninkadun kautta Aleksille.


  Tällaista jälkeä isolla metrovaihteella Helsingin metropolille .
  Viimeisin muokkaaja vristo; 22.05.2007 kello 08:42.
  Risto Vormala
  Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
  HSL-alueella

 6. #66
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3590

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Linja h10 muuten nykyinen, mutta Aleksia Kauppatorille ja edelleen mahdollisesti Perämiehenkadulle (ruuhkalinja 10A)
  h10/A voidaan toki jatkaa aina Huopalahden asemalle saakka, jolloin sen luonne runkolinjana vahvistuu (yhteys Jokerille ja lähijuniin). Ja jos Suomenlinnaan joskus tosissaan harkittaisiin ratikkayhteyttä (jälleen) olisi h10/A nimenomaan tämä linja.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Linjat h4/T ennallaan
  Tarkemmin ajatellen h4/T olisi tuolloin melko päällekkainen metron kanssa (asema Katanokalla), joten voisi syytä on muuttaa ainakin h4:sen itäinen päätepysäkki jonnekin muualla. h4 voisi ajaa Liisankatua ja Snellmanin katua Hakaniemeen sekä yhdistää se johonkin koillisen suunnan ratikkalinjaan uudeksi, pitkäksi heilurilinjaksi (esim. suuntaan Oulunkylä/Veräjämäki korvaten bussilinjan h65). h4T voisi olla ennallaan terminaaliyhteyden takia, mutta numeroituna vaikkapa h5:ksi.
  Viimeisin muokkaaja vristo; 22.05.2007 kello 12:47. Syy: äät
  Risto Vormala
  Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
  HSL-alueella

 7. #67
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3590

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo
  Metrolinja 2 olisi Santahamina-Esplanadi-Kamppi-Töölö-Meilahti-Pasila-Kumpula-Viikki ja Kruunuvuori-Kamppi-Töölö-Meilahti-Pasila-Metsälä-Maunula
  Unohdin Laajasalon puolelta erään tärkeän aseman, Gunillantie nimittäin. Kamppi-Laajasalo-Santahaminan raskaassa metrosuunnitelmassahan se on mukana ja niin myös minullakin. Myös ko. linjan asema "Vanhakaupunki" esiintyy oikeassa suunnitelmissa, joten oman visioni "Viikinmäki" voisi hyvin olla myös tuo.
  Risto Vormala
  Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
  HSL-alueella

 8. #68
  kemkim avatar
  Liittynyt
  24.09.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2703

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Nykyiselle metrolinjalle lisatään mahdollisesti Torkkelin asema, joka parantaisi Kallion-Torkkelin-Harjun joukkoliikenneyhteyksiä.
  Näkisin järkevämpänä rakentaa Sörnäisten asemalle uusi sisäänkäynti toiseen päähän. Se sijoittuisi Torkkelinkadun ja Pengerkadun kulmaukseen, jossa nykyään kohoavat metron ilmastointitornit. Kallion keskustaan kun vielä sijoitettaisiin asema, sinne Karhupuiston kohdalle, josta nykyinen metrolinja sopivasti kulkeekin, palvelutaso paranisi paljon. Kallio on niin tiiviisti rakennettu kaupunginosa, ettei sitä voi jättää liitynnän varaan. Lisäksi liityntä ei toimi Sörnäisistä Karhupuiston suuntaan, vain Hakaniemestä on riittävät yhteydet. Vähintäinkin tarvittaisiin bussilinja Hakaniemi-Siltasaarenkatu-Karhupuisto-Agricolankatu-Pengerkatu-Sörnäinen, mielellään tietenkin ratikka.
  Yöbussissa on tunnelmaa

 9. #69
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3590

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Piirtelin tuon metrovisioni (muutamin muutoksin) Google Mapiin. Muutin muunmuassa joitain asemien paikkoja ja nimiä (linjan 3 aseman Esplanadi muutin Kluuviksi, joka vastaa paremmin sen paikkaa) sekä laitoin muutaman asemavarauksen. Jatkan myöhemmin lisää. Nykyisen metrolinjan sekä sen jatkon linjauksen Espooseen varmasti muistatte, sekä Raide-Jokerin linjauksen.
  Risto Vormala
  Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
  HSL-alueella

 10. #70
  Tunnistettu jäsen Rattivaunu avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Viestejä
  3438

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Hienoa jälkeä, vristo! Kartta näyttää erittäin "todelliselta", vaikkakaan noin laaja metro ei taida kovin nopeasti Helsinkiin syntyä. Piirtää voi toki aina. Itse piirtelin kuluneena keväänä laajaa raitioverkkoa linjaväreineen kaikkineen.

 11. #71

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kemkim Näytä viesti
  Näkisin järkevämpänä rakentaa Sörnäisten asemalle uusi sisäänkäynti toiseen päähän. Se sijoittuisi Torkkelinkadun ja Pengerkadun kulmaukseen, jossa nykyään kohoavat metron ilmastointitornit.
  Tässä voisi olla ideaa, riippuu siitä paljonko maksaa, aika hiljainen kulmahan tuo on.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kemkim Näytä viesti
  Kallion keskustaan kun vielä sijoitettaisiin asema, sinne Karhupuiston kohdalle, josta nykyinen metrolinja sopivasti kulkeekin, palvelutaso paranisi paljon. Kallio on niin tiiviisti rakennettu kaupunginosa, ettei sitä voi jättää liitynnän varaan.
  Samalla vaivalla ja luultavasti huomattavasti pienemmin kustannuksin kaivaisi tunnelin Karhupuistosta Hakaniemen asemalle ja siihen liukuportaat. Pituutta tuolle tulisi semmoiset 300 metriä, olisiko tuo minuutin matka rullaportaissa? Voisi olla muutenki suosittu väylä ainakin huonolla säällä, itsekin tulee usein matkustettua yksi pysäkinväli kolmosella kun ei jaksa kavuta sitä Porthaninkatua ylös.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kemkim Näytä viesti
  Lisäksi liityntä ei toimi Sörnäisistä Karhupuiston suuntaan, vain Hakaniemestä on riittävät yhteydet. Vähintäinkin tarvittaisiin bussilinja Hakaniemi-Siltasaarenkatu-Karhupuisto-Agricolankatu-Pengerkatu-Sörnäinen, mielellään tietenkin ratikka.
  Tuossa Pengerkadussa ei ole mielestäni järkeä, Hämeentie on korttelin päässä. Torkkelinmäki on nimensä mukaisesti mäellä ja siten hieman eri juttu, joten pieni koukkaus vaikka jollekin pohjoisesta tulevalle bussille reitille Hämeentie - Torkkelinkatu - Porthaninkatu voisi olla ihan kiva idea. Esim. 22 voisi jatkaa tuota reittiä Sörnäisistä Hakaniemeen saakka. Veikkaan, että paikalliset eivät olisi kovin innoissaan kiskoista idyllisellä Torkkelinkadulla, ja ei niille ole oikein tarvettakaan.
  Viimeisin muokkaaja teme; 23.05.2007 kello 10:04.

 12. #72

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Vastauksena otsikon kysymykseen, metroa pitäisi jatkaa pääradalle, eli yhdistää lähijunat ja metro tavalla tai toisella.

  Sikäli kun tähän ei päästä ja jos sinne Sipooseen vedetään metro, niin tarvitaan jonkinlaiset ohitusraiteet. Ehkä toinen raidepari. Tai sitten vedetään suosiolla juna sinne, eli HELI-rata.

  Tai sitten tehdään yhdistelmä noista kahdesta, se niistä haaroista joka vedetään Sipooseen muutetaan junaradaksi. Tälle tehdään omat raiteet ilman asemia Itäkeskuksesta eteenpäin metroraiteiden viereen ja edelleen Teollisuuskadun suuntaisesti Pasilaan ja siitä pääradalle. Eli linja menisi (Mellunmäen kautta) Sipoon asemat - Mellunkylä - Kontula - Myllypuro - Itäkeskus - Sörnäinen (oma asema Teollisuuskadun kohdalla) - Pasila - Rautatieasema.

  Tai jotain sinnepäin. Joka tapauksessa Metro Sipooseen joka pysähtyy joka asemalla on sietämättömän hidas.

 13. #73
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3590

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Lisäsin karttaani myos Ruskeansuon maanalaisen metrovarikon, jonne tulisi linjojen 2, 3 ja 5 keskusvarikko sekä korjaamo. Tämä varikko sijoittuisi siis täysin Keskuspuiston sisään, joten se olisi ympäriston kannalta ihanteellinen. Lisäksi sieltä saadaan sujuvasti junat jokaiselle em. metrolinjalle. Linja 2 tarvitsisi lisäksi todennäkoisesti kuitenkin pienimuotoisen säilytysraideryhmän Laajasaloon.

  Pasilan metroasema tulisi välittomasti rautatieaseman alapuolelle (poikittain siihen nähden) ja niinpä Keski-Pasilassa metrorata voisi kulkea hetken aikaa taivasalla, niin että nykyinen Pasilan silta olisi rakennettu 2-kerroksiseksi: ylemmassä kerroksessa raitiovaunut ja bussit, alemmassa metro. Näin mm. harrastajat pääsisivät bongailemaan vilkasta metroliikennettä ko. sillalla (tämähan on perin tärkeää ). Keski-Pasila olisi muuten rakennettu asuin- ja toimistokäyttoon (WAU-arkkitehtuuria).
  Viimeisin muokkaaja vristo; 23.05.2007 kello 11:40.
  Risto Vormala
  Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
  HSL-alueella

 14. #74
  kemkim avatar
  Liittynyt
  24.09.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2703

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut vristo Näytä viesti
  Piirtelin tuon metrovisioni (muutamin muutoksin) Google Mapiin. Muutin muunmuassa joitain asemien paikkoja ja nimiä (linjan 3 aseman Esplanadi muutin Kluuviksi, joka vastaa paremmin sen paikkaa) sekä laitoin muutaman asemavarauksen. Jatkan myöhemmin lisää. Nykyisen metrolinjan sekä sen jatkon linjauksen Espooseen varmasti muistatte, sekä Raide-Jokerin linjauksen.
  Miksi tuo linja kiertää Stadionin kautta? Ovatko Stadikan käyttäjämäärät niin suuria, että linjan kannattaisi kiertää Töölön suuria alueita noin reunasta?
  Yöbussissa on tunnelmaa

 15. #75
  kemkim avatar
  Liittynyt
  24.09.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2703

  oletus Vs: Minne metroa voisi jatkaa?

  Lainaus Alunperin kirjoittanut teme Näytä viesti
  Samalla vaivalla ja luultavasti huomattavasti pienemmin kustannuksin kaivaisi tunnelin Karhupuistosta Hakaniemen asemalle ja siihen liukuportaat. Pituutta tuolle tulisi semmoiset 300 metriä, olisiko tuo minuutin matka rullaportaissa? Voisi olla muutenki suosittu väylä ainakin huonolla säällä, itsekin tulee usein matkustettua yksi pysäkinväli kolmosella kun ei jaksa kavuta sitä Porthaninkatua ylös.
  Voisiko harkita tällaisia liukuhihnoja, joita on Tukholman T-Centralissa siniselle linjalle mentäessä? Sellaisia todella pitkiä, joita on nopea kävellä ja jotka samalla viettävät vähän ylös päin.
  Yöbussissa on tunnelmaa

Vastaavia viestiketjuja

 1. Jos Helsingin metroa ei olisi rakennettu
  kirjoittanut R.Silfverberg foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 37
  Viimeisin viesti: 15.04.2014, 20:59
 2. Miten HSL voisi säästää järkevästi?
  kirjoittanut teme foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 185
  Viimeisin viesti: 07.11.2010, 15:28
 3. HKL: Bussi 51 jatkaa poikkeusreitillä
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 08.08.2008, 14:10
 4. Minne yksi vankka (Dm12)
  kirjoittanut Resiina foorumissa Junat
  Vastauksia: 13
  Viimeisin viesti: 28.02.2007, 09:31
 5. Minne lisäautot HKL vs. TKL
  kirjoittanut Multsun poika foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 21
  Viimeisin viesti: 05.02.2007, 15:45

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •