Lainaus Alunperin kirjoittanut Compact Näytä viesti
Vuosaaren asema on valittu vuoden metroasemaksi. Valinnan tekivät kuljettajat eli alan ammattilaiset, joilla on näkemystä kaikkiin metroasemiin. Kuulema esim. Mellunmäen haararadan mikään kolmesta asemasta ei saanut pisteen pistettä.
En tiedä kuljettajien tekemän pisteytyksen perusteita, mutta matkustajana pidän Hakaniemeä ja Myllypuroa parhaina asemina. Niissä on laiturin molemmissa päissä uloskäynnit aseman sijaintiin verrattuna matkustajavirtojen kannalta melko järkevissä paikoissa. (Asemien sijoituspaikka on ihan eri tarina. Hakaniemi on tyydyttävässä paikassa, mutta Myllypuron sijainti ei ole paras mahdollinen).

Liian moni asema on yksipuolinen. Siis toinen pää on ummessa, mikä aiheuttaa ylimääräistä kiertelyä ja hidastaa matkaa. Kaksipuolisissakin on toivomisen varaa, esim. Itäkeskuksessa tulee usein turhaa kiertelyä.

Vuosaaressa tulee hölmöjä kadun ylityksiä bussipysäkin, aseman ja kauppakeskukseen välissä. Päätyjen uloskäynnit (siis suoraan Porslahdentielle ja Kallvikintielle) puuttuvat. Eivät kaikki jatka matkaa bussilla, vaan moni kävelee asemalta matkansa kohteeseen. Mutta Vuosaaren asemahan onkin vain puristettu autoväyliltä ylijääneelle armopalaselle (niin kuin moni muukin asema ja useimmat jalankulkuväylät).