YouTube-metrovideoita

"Ratikkametro" eli linja U6 Wienistä. Näin sen homman pitäisi mielestäni meilläkin Helsingissä olla; kevyehkö mertorata, jota ajetaan ratikkamaisella kalustolla. Montako yksikköä onkaan kytketty? Huomatkaa: ainakin yksi, ellei kaksi, puhtaasti liitevaunua (ei virrotinta) ja yksi uusi yksikkö junassa. Nuo vanhemmat vaunuthan ovat ihan perus-Duewageja, kuten vaikkapa HKL-Raitioliikenteen Nr-sarjatkin.

http://www.youtube.com/watch?v=O9O-pXpylnY
 
Viimeksi muokattu:

Oletpas uhkarohkean näköisesti kameraasi pitänyt. Eikä kuski edes töötännyt.

Hong Kongin MTR:stä olen kuullut paljon pelkkiä kehuja ja toivottavaa olisi, että firma toisi tännekin uuden tuulahduksen. Kulttuuri selvästi poikkeaa täkäläisestä, kun katsoo, miten siististi matkustajat jakautuvat tasaisesti joka ovelle ja katoavat laiturilta palloilemasta heti, kun pääsevät junasta pois. Harmillisesti sielläkin tosin näytetään painuvan sisään ennen kuin kaikki ovat vielä tulleet ulos.
 
Tämä ei ole YouTubesta, mutta on metrovideo, tavallaan. http://www.collegehumor.com/video:1937605

Tämänhän voisi Otaniemen teekkarit jäynittää ja asentaa – toki HKL:n luvalla – ainakin Rautatientorin lipunmyyntitason ja asematuunelin välisiin liukuportaisiin. Jos jollekulle olisi tullut aiemmin tämä mieleen, niin olisihan se pitkä liukuporras aina laiturille asti kannattanut toteuttaa videon tapaan, portaattomasti. ;)

Mikäpä olisi helpompi tapa nopeuttaa siirtymää maan pinnalta metrolaiturille?
 
Takaisin
Ylös