Sivu 4 / 4 EnsimmäinenEnsimmäinen 1234
Näytetään tulokset 46-47/47

Viestiketju: Dubain metro

 1. #46
  janihyvarinen avatar
  Liittynyt
  18.08.2006
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  2311

  oletus Vs: Dubain metro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Olen mielelläni väärässä tällaisen ennusteen kanssa. Valitettavasti linkattu artikkeli ei kerro mitään siitä, mistä tämä matkamäärä on peräisin. Kuten miten nämä ihmiset liikkuivat ennen vai onko kyse uusista matkoista, joita ei aiemmin tehty. Dubaissa kai oli ennen metroa bussiliikennettä. Mutta eikö siellä ole naisilta autolla ajo kielletty, joten varmaankin nyt on naisten liikkuvuus metron alueella parantunut. Olen kuullut Dubain metroa käyttäneeltä, että junissa on erilliset naisten osastot.
  Ei naisten asema Dubaissa tai yleensäkään Arabiemiraateissa noin surkea onneksi ole. Naiset saavat ajaa autoa, toimia työelämässä ja muutenkin liikkua ja oleskella varsin vapaasti. Sanon "varsin vapaasti", koska tietysti paikallisesti yleinen säädyllisyyskäsitys edellyttää ettei liiku kovin paljastavassa vaatetuksessa, siis jossain narutopeissa ja minihameissa tai vastaavissa. Mutta keskiverto länsimainen siisti vaatetus kelpaa. Länsimaiset naiset voivat kulkea vapaasti ilman minkäänlaista huntua, ja musliminaisillakin näyttää yleisesti olevan käytössä vain melko kevyt versio, lähinnä jotain ohutta hupparia muistuttava esim. turkoosi vaatekappale. Peittävämpiäkin huntuja näkee, jopa niitä päästä varpaisiin ulottuvia mustia kaapuja, mutta uskoakseni niitä käyttävät yleensä vaikkapa shoppailumatkalla olevat saudinaiset (?). Vaikea tosin olla täysin varma miten varsinaiset emiraattinaiset pukeutuvat, koska paikallisia lienee vain jotain 10-15 % väestöstä -- kaikki loput ovat muualta tulleita, ja työelämässä (esim. palveluissa) lähes kaikki ovat muita kuin emiraatteja, joiden keskuudessa työttömyys on kohtuullisen korkea (mutta joille valtio takaa riittävän elatuksen). Tavallinen Dubaissa kävijä törmää emiraattiin tavallisesti vain passintarkastuksessa, koska passintarkastajien pitää olla Yhdistyneiden Arabiemiraattien Liiton kansalaisia. Lisäksi kahviloissa istumassa voi nähdä paikallisia.

  Varoituksena Dubaihin suuntaaville turisteille mainittakoon sen sijaan että kesytkin julkiset hellyydenosoitukset (kuten suutelu rannalla) voivat johtaa vankilatuomioon ja (onnellisessa tapauksessa) karkotukseen. Huumeissa on vielä rankempi linja, ja niistä voi saada jopa kuolemantuomion -- olkoonkin että ei välttämättä 100 % todennäköisyydellä. (Saudeissa linja noissa tapauksissa on käsittääkseni että kuolemantuomio tulee.) Alkoholin suhteen toleranssia on jonkin verran: hotelleissa on anniskeluoikeudet ei-muslimeille, ja pysyvästi asuvilla ei-muslimeilla on "viinakortti", jolla saa tuoda maahan alkoholia rajoitetun määrän per aikayksikkö omaan käyttöön. Mutta alkoholin vaikutuksen alaisena ei sovi näyttäytyä julkisella paikalla, koska siitä voi tulla vankilareissu.

  Mitä autoiluun tulee, Dubain tieliikennetavat ovat hurjat. Paikallisilla on lukemani mukaan kohtalonusko, että onnettomuus tulee jos Allah niin suo, ja siksi turvallisuuteen panostaminen omakohtaisesti ei juuri kiinnosta. Nainen voi siis periaatteessa ajaa autoa, mutta luulenpa että harva haluaa. Ja ulkomaalaisten kannattaa vakavasti harkita ottaako riskiä, koska jos onnettomuus sattuu, länsimainen osapuoli tulkitaan usein helpommin syypääksi kuin paikallinen.

  En osaa sanoa oliko Dubaissa sanottavampaa bussipohjaista joukkoliikennettä ennen metroa. Ei parilla käynnilläni ainakaan silmiin osunut juuri pysäkkimerkkejä tai pysäkeillä odottavia ihmisiä. Eikä kaupunkibusseja. (Huomattava poikkeus olivat intialaisia rakennustyöläisiä työmaiden ja asuinparakkikylien välillä kuljettavat bussinrämät. Kuljetukset organisoi työnantaja, ja se tietysti rajoittaa esim. vapaa-ajanviettomahdollisuuksia kun asunnolta ei pääse mihinkään illalla tai viikonloppuna.) Sen sijaan taksi on erittäin tyypillinen kulkuväline. Takseja on valtavat määrät, kuljettajat ovat lähes säännönmukaisesti intialaisia ja tariffit ovat edulliset. Taksi on myös luotettava, koska rikollisuus on ankarien rangastusten vuoksi lähes olematonta eikä kenenkään tarvitse pelätä taksin ottamista. Ostoskeskuksissakin on aina taksitolppa, johon tulee tasaista tahtia takseja ja jono etenee sujuvasti. Naisia näkee ostoksilla useimmiten pareittain tai kolmistaan, ja taksijonosta päätellen he ilmeisesti usein ottavat taksin kotiin ostosreissun päätteeksi.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  En tunne Dubaita, mutta kun pelkästään punainen linjan on 52 km pitkä, osa matkamäärästä selittynee pelkästään pituudella. Eli tuskin tällä linjalla ajetaan päästä päähän, vaan meidän raitioliikenteen tai Jokerin tapaan keskimatkapituus on huomattavasti lyhyempi kuin 52 km. Mutta pituutensa vuoksi kattavuus linjalla vain on laaja.
  Dubai on rakentunut pääosin nauhamaisesti meren rantaan. Se tarkoittaa että kaupunkialue on hyvin pitkä mutta pääosin kapea, ja se keskittyy Sheikh Zayed Roadin molemmille puolille. Punainen linja kulkee Jebel Ali -satamasta vanhaan keskustaan Deiraan koko rannikkokaistaleen (ja siihen rakentuneiden bisnes- ja asuinalueiden) halki ja kääntyy siitä sisämaahan lentokentän suuntaan. Siitä sitä pituutta tulee.
  Viimeisin muokkaaja janihyvarinen; 10.12.2012 kello 13:29.

 2. #47

  Liittynyt
  09.07.2005
  Viestejä
  569

  oletus Vs: Dubain metro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut janihyvarinen Näytä viesti
  Ei naisten asema Dubaissa tai yleensäkään Arabiemiraateissa noin surkea onneksi ole. Naiset saavat ajaa autoa, toimia työelämässä ja muutenkin liikkua ja oleskella varsin vapaasti. Sanon "varsin vapaasti", koska tietysti paikallisesti yleinen säädyllisyyskäsitys edellyttää ettei liiku kovin paljastavassa vaatetuksessa, siis jossain narutopeissa ja minihameissa tai vastaavissa. Mutta keskiverto länsimainen siisti vaatetus kelpaa. Länsimaiset naiset voivat kulkea vapaasti ilman minkäänlaista huntua, ja musliminaisillakin näyttää yleisesti olevan käytössä vain melko kevyt versio, lähinnä jotain ohutta hupparia muistuttava esim. turkoosi vaatekappale.
  Aina niin luotettava wikipedia kertoo Dubain metrosta: Viisivaunuisessa junassa on neljä hopealuokan vaunua. Toinen päätyvaunuista on jaettu naisten/lasten luokkaan sekä kultaluokkaan (ykkösluokkaan). Viimeksimainitussa matkustaminen on kaksi kertaa kalliimpaa kuin hopealuokan vaunussa. Kuvituksena on käytetty mm. sisäkuva hopealuokan vaunusta. Siinä näyttää olevan vasemmalla pari länsimaalaista (?) naista. Oikealla miehen pään takana näkyy häämöttävän tuollainen hupparimainen turkoosi päähinekangas.
  :P

  Matkustajat, tehkää kasoja kadun reunaan!

Sivu 4 / 4 EnsimmäinenEnsimmäinen 1234

Vastaavia viestiketjuja

 1. Automaattinen metro
  kirjoittanut Saaresi foorumissa Metrot
  Vastauksia: 2265
  Viimeisin viesti: 18.05.2019, 20:07
 2. Sipoon metro
  kirjoittanut Antero Alku foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 92
  Viimeisin viesti: 30.10.2018, 11:41
 3. Porton metro
  kirjoittanut vristo foorumissa Metrot
  Vastauksia: 79
  Viimeisin viesti: 29.06.2011, 11:57
 4. Oma metro
  kirjoittanut hmikko foorumissa Metrot
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 28.05.2010, 09:38
 5. Le métro de Montréal
  kirjoittanut MCW foorumissa Metrot
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 10.05.2010, 01:59

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •