Rautatientorin asema ja Asematunnelin remontti

Mitenhän rautientorin remontti etenee? Melko paljon uusia tiloja pitäisi tulla, nyt piilossa olevat tilat ovat suuremmat kuin itse asema. Asema on (+lippuhalli ja parveketaso) 2 970 m2, tekniset- ja väestönsuojatilat 3 500 m2, sekä henkilöstötilat 800 m2. Eli isomman puoleinen kauppakeskus tuosta asematunneli + metronlippuhalli+parveketaso tuosta kokonaisuudesta olisi saatava.

(Myöskin Hakaniemestä saisi melko kivan kauppakeskuksen, asema on 1600m2 ja tekniset tilat 4400m2.)

((Kampin laituritaso on muuten 1000m2 ja kakkosasema alapuolella on 2100m2))

(((Ruoholahdessa on yllättävän paljon teknisiä tiloja, 3400m2, mikä on kummallista kun Kamppi, Steissi ja Hakaniemi - näillä on varauduttu linjastolaajennuksiin))).
 
Joo, se on risteämisasema. Joitain kuvia siitä on ollut, julkaistu mm. Höblässä. Mutta harvinaisia ne kuvat ovat. Kampin laiturialueen lasivitriinistä on kannen alla kierreportaat alakertaan.

Rautatientorin metroaseman remontista, katselin hankekorttitietoja, ja näyttäisi, että suunnitelmat ovat vaivihkaa päivitetty, erikoisuudeksi huomasin että joissain päivitetyissä tiedoissa oli silti v.2006 päiväys.

---------- Viestit yhdistetty klo 10:32 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 8:11 ----------

Suunnitelmien päivittymisellä tarkoitan tätä eli tuota asemantunnelinpuolen liiketilojen uudelleenmuokkausta tuoksi keskellä olevaksi liiketilojen saarekkeeksi vastoin aiempia suunnitelmia. Ja hyvältähän tämä uusi vaikuttaa. Olisiko Otso Kivekkäällä ollut vaikutusta?

 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Metro-lehdessä tästä city-centerin remontista oli juuri juttu, koko komeuden pitäisi olla valmiina ensi Toukokuussa. Saa nähdä kuinka asiakkat ottavat tämän uuden ostosparatiisin omakseen? Onhan tämä kuitenkin paljon keskeisemmällä paikalla kuin esimerkiksi kämp galleria joten luulisi asiakkaita riittävän. Muistelisin että nimenomaan gallerialla oli melkoinen ongelma houkutella asiakkaita silloin kun se avattiin? Taisi moni liikekin lopettaa lyhyessä ajassa kun ei asiakkaat paikkaa löytäneet?
 
Takaisin
Ylös