Lainaus Alunperin kirjoittanut 339-DF Näytä viesti
Mutta kun pihalla ei ole tilaa. Ehkä oikea ratkaisu olisi purkaa kerrostalon ylin kerros pois, jolloin asuntoja olisi 4 vähemmän
Tai jättää rakentamatta jotain sellaista, joka ei vastaa tarpeisiin.

Esteettömyydessä ei ole kyse pelkästään pienen ihmisjoukon asioista. En tiedä, mikä on liikuntarajoitteisten määrä Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla enkä sitä, kuinka moni näistä tarvitsee esteetöntä kulkua joukkoliikenteeseen. Mutta kyse ei ole pelkästään niistä sadoista tai tuhansista, jotka joukkoliikennettä käyttää tänään, vaan siitä, mikä joukkoliikenteen kokonaissaavutettavuus on. Kyllä taksien ja invataksien määrästä voi jo päätellä, että potentiaalisia käyttäjiä voisi olla lisää, jos saavutettavuutta parannettaisiin.

Esteettömyydessä ei myöskään ole kyse pelkästään liikuntarajoitteisten asioista, vaan se koskee enemmän tai vähemmän meitä kaikkia, niitä joilla on mukana tavaraa, polkupyörä, lastenvaunut tai mitä tahansa, jolloin hissin odottelu on kannattavampaa kuin portaissa könyäminen. Talviaikoina esimerkiksi luunmurtumien määrät kasvaa, ja voin väittää, että moni jättää pakettijalkaisena koko matkan väliin tai kulkee muilla tavoin. Tiedän tapauksia, jolloin kouluun on kuljettu taksilla, koska toinen jalka on paketissa. Näitä tapauksia olisi varmasti vähemmän, jos joukkoliikenne rakennettaisiin esteettömäksi. 2010-luvulla tämä on helpompaa ja halvempaa kuin vielä 1980-luvulla.