Metrohavaintoja 2013

M100 sarjan metrojunassa ovien sulkeutumisesta varoittava piippaus kuului vasta kun ovi oli jo puoliksi kiinni. Tämä on vissiin ihan normaalia?
Ei ole normaalia. Peruskorjatuissa M100-sarjan junissa (107-184) reipas kolmen piippauksen sarja tulee ensin ja ovi alkaa sulkeutua vasta sitten. Samoin M200-sarjassa tulee kolmen piippauksen vähän hitaampi sarja, ja ovien sulkeutuminen alkaa tämän jälkeen. Nokkajuna 101-106 on ainoa poikkeus, siinä perinteinen "kongin kumahdus" tulee samaan aikaan kun ovet alkavat sulkeutua, mutta ei siis nokkiksessakaan niin myöhään, että ovet olisivat jo puoliksi sulkeutuneet.

Havaitsemassasi vaunussa on siis ollut jonkinsorttista vikaa. Satuitko painamaan vaunun numeroa mieleesi? Joskus taannoin muistan itsekin bonganneeni vastaavanoloisen tapauksen, jossa peruskorjatun junan yhdessä vaunussa ovet alkoivat sulkeutua (virheellisesti) heti kuljettajan painaessa nappia, vaikka muissa vaunuissa sulkeutuminen alkoi viivästetysti piippauksen jälkeen.
 
Telkkuhavainto: Oliko 30.1. kun kanavalta Jim tuli "mahottomat vehkeet" sarjassa pätkä länsimetron louhinnasta.
Pääosassa oli Tamrockin nelipuominen porajumbo tietenkin ja asiallisestikin. Mutta muuten koko juttu oli periameriiikkalaista potaskaa. Ihan kuin olisi Stadin keskustan alla 10 metrin syvyydessä kaivettu tunnelia kaikkine vaikeuksineen. Espoota ei mainittu ollenkaan. Jessuksen mukadramatiikkaa.
 
Uusien laiturinäyttöjen myötä Itäkeskuksessa on näemmä tehty "Kauniais-Vammalat" ja muutettu raidenumerointi järjestykseen 1-3-2. :shock: Muutoksen takana piilee ilmeisesti suuri viisaus.
 
Uusien laiturinäyttöjen myötä Itäkeskuksessa on näemmä tehty "Kauniais-Vammalat" ja muutettu raidenumerointi järjestykseen 1-3-2. :shock: Muutoksen takana piilee ilmeisesti suuri viisaus.
Noo viisaus lienee yhdenmukaisuus muiden 2-laiturien kanssa, sekä kuulutuslaitteen matriisin loogisuus aluevalintoja tehtäessä.
 
Raide 1 ja raide 2. Onko kukaan foorumin lukijoista huomannut raidemerkintöjä laitureilla? Seisake on kiinni, mutta jospa jostain löytyisi kuvia laitureilta.

Ei niitä taida olla merkitty muuten kuin laiturinäytöissä. Katselin omia muutamia kuviani eikä niissä näkyny mitään merkintää muuten kuin laiturinäytöissä.
 
Just.. Suomen viisaudet taas liikkeellä :mad:

Näinpä, näkyvyyttä ei suoraan metron kyljestä varmastikkaan nää, mutta ihan varmasti kuvasivat videolle ja lataavat youtubeen... Voiku jäis joskus tollaset pellet kiinni.. Metroliikenne sekoilee taas huolella tollaisen pelleilyn takia..
 
Just.. Suomen viisaudet taas liikkeellä :mad:

Isänmaan toivot niinsanotusti ;)

Herää kysymys, miten ehtivät sotkea noin huolellisesti tuon vaunun, ennenkuin kukaan puuttui siihen? Ja jos kukaan ei puuttunut tuohon, on kirjain yhdistelmällä WTF taas kaksi merkitystä. Welcome To Finland ja...
Sopivana rangaistuksena sakkojen lisäksi hkl-metroliikenteellä on varmasti muissakin vaunuissa putsattavaa ;)
 
Takaisin
Ylös