Kaisaniemen metroasemasta yliopiston metroasema

Otaniemen korpikampuksessa (provosoitukaa) lienee se hyvä puoli, että asemassa kiinni ei ole semmoisia liiketiloja, jota opportunistinen kestokulutushyödykkeiden kauppias voisi hyödyntää.

"Aalto-yliopiston Alepa", "Aalto-yliopiston R-kioski", "Aalto-yliopiston apteekki"... Miten olisi, jos Aalto-yliopiston Otaniemen kampus olisikin "Aalto-yliopiston Aalto-yliopiston kampus"?
 
Opintoputki oikeuttanee nimenvaihdon sopivaksi, vaikka putki onkin korttelin pituinen jo pelkkään lippuhalliin, ja siitä vielä liukuportaat alas.

Onko Opintoputki vielä tuon tunnelin virallinen nimi? Joskus kauan sitten olin näkevinäni virallisennäköisen nimikilven tuon putken molemmissa päissä. Enää noita kilpiä ei ole.

Muuten olen sitä mieltä, että metroaseman nimenmuutos oli tarpeeton. Paikka on Kaisaniemi, ja suurin osa metroaseman sisään- ja uloskäynneistä on Kaisaniemenkadulla. Lisäksi samalla paikalla maan päällä oleva Kaisaniemi-niminen ratikkapysäkki sai pitää vanhan nimensä.
 
Helsingin uutiset 11.11 (nettilehti)

Helsingin yliopiston metroaseman nimenmuutoksesta on jätetty valtuustoaloite. Henrik Nyholmin (vas) Aloitteessa esitetään, että metroaseman nimi palautetaan takaisin Kaisaniemen metroasemaksi.
Aloitteessa perustellaan, että nimenmuutos pitäisi tehdä Catharina "Kajsa" Wahllundin muistoksi. Wahllund (1771-1843) oli aikansa yrittäjäsankari joka perusti ravintola Kaisaniemen ja joka edelleen kantaa perustajansa nimeä.

Jutun lopuksi lukijoilta kysytään: Puhutko Kaisaniemen vai yliopiston metroasemasta?

Kaisaniemen metroasemasta 85% (293)
Yliopiston metroasemasta 10% (33)
En käytä metroa 7% (24)

Vastaajia yhteensä 346 (kello 20.30)

Itsekin olen täysin sitä mieltä että nimi pitäisi palauttaa Kaisaniemeksi. Itseäni alkaa aina hieman hymyilyttää kun vaunussa kuulutetaan Helsingin yliopisto kolmella eri kielellä:)
 
Älytön se nimenmuutos kyllä oli, mutta eipä se nyt realistista ole, että sitä taas muutettaisiin. Nää on näitä.

Hauskinta tulee olemaan Otaniemen aseman kanssa. Ei tuo tuollainen Aalto mikään pitkäikäinen nimi ole, joten siinä sitten muuttuu aseman nimi joka kerta kun TKK:n nimeä muutellaan.
 
Joo, nokkajuna puhuu vielä Kaisaniemestä ja Fiskhamnenista. Jännä, ettei ole päivitetty.

Ei sitä päivitetäkään, sillä koko kuulutusjärjestelmä pitäisi uusia. Tästä oli vasta uutinen, en pikaisella etsinnällä sitä löytänyt.
 
Ei sitä päivitetäkään, sillä koko kuulutusjärjestelmä pitäisi uusia. Tästä oli vasta uutinen, en pikaisella etsinnällä sitä löytänyt.
Kyllä kuulutusjärjestelmä aiotaan uusia, vaikka uutisessa väitetäänkin muuta. Siitä tehtiin päätös, kun metron automatisointi oli peruttu. Nokkajunaa aiotaan käyttää vielä n. 15 vuotta, eikä järjestelmä kai kestä niin kauan.
 
Onko siis niin, että nokkis käy saman peruskorjauksen kuin muut M100-sarjan junat? Vai onko kyse pelkästä kuulutusjärjestelmästä?

Onko kenelläkään muuten tietoa tai muistikuvia siitä, missä välissä Kaisaniemen kohdalla lopetettiin ruotsinkielinen kuulutus? Joskushan kaisaniemen kohdalla kuulutettiin sekä suomeksi, että ruotsiksi, Kaisaniemi - Kajsaniemi.
 
Takaisin
Ylös