Kaisaniemen metroasemasta yliopiston metroasema

Onko kenelläkään muuten tietoa tai muistikuvia siitä, missä välissä Kaisaniemen kohdalla lopetettiin ruotsinkielinen kuulutus?

Ilmeisesti homma meni niin, että kun Kaisaniemi avattiin 1995, kuulutus tuli kahdella kielellä, mutta se muutettiin aika pian (samana vuonna jo?), koska kuulosti vähän hassulta käytännössä toistaa sama kaksi kertaa. Näin Wikipediassakin asia kerrotaan.

Minullekin asema on edelleen Kaisaniemi, mutta valitettavasti vahinko on jo tapahtunut - kuten muutama aiemmin kirjoittanut, pitäisin vähän erikoisena uutta muutosta näin pian.
 
Ilmeisesti homma meni niin, että kun Kaisaniemi avattiin 1995, kuulutus tuli kahdella kielellä, mutta se muutettiin aika pian (samana vuonna jo?), koska kuulosti vähän hassulta käytännössä toistaa sama kaksi kertaa.
100-sarjan junien osalta asia meni tuolla tavoin. Kun 200-sarjan junia alkoi tulla liikenteeseen, niissäkin Kaisaniemi lausuttiin kahteen kertaan (jälkimmäisellä kerralla toki Kajsaniemi ;) ). Melko pian uudemmankin vaunusarjan kohdalla siirryttiin yhden kerran kuulutuksiin.
 
Otaniemen korpikampuksessa (provosoitukaa) lienee se hyvä puoli, että asemassa kiinni ei ole semmoisia liiketiloja, jota opportunistinen kestokulutushyödykkeiden kauppias voisi hyödyntää.

Perun puheeni. Länsiväylän jutusta Aalto-yliopiston kampuskeskuksen rakentaminen Espoossa alkaa:

Muutenkaan Väreestä ei tule perinteistä yliopistorakennusta, sillä sen katutasoon, Aalto-yliopiston metroaseman yläpuolelle rakentuu Metrokeskus, johon tulee noin 6 000 neliötä liiketiloja. Ne omistaa yliopiston kiinteistöyhtiö.

Liikevuokrilla pystytään osaltaan pönkittämään yliopiston kiristyvää taloutta.

Yliopiston tilojen ja ostoskeskuksen väliin tehdään kaikille avoin ravintola. Rakennuksesta ja sen edustalle tulevasta aukiosta aiotaankin luoda kaikkien yhteinen olohuone ja kohtaamispaikka.

– Haluamme avata kunnolla yliopistomaailman ovet kaikille, Ahlava huomauttaa.

Metrokeskukseen siirtyy kesällä 2018 muun muassa Otaniemen vanhalla ostarilla nyt toimiva Alepa, jonka neliöt samalla tuplaantuvat. Lisäksi keskukseen tulee noin tuhat neliötä erikoistavarakauppaa ja 4 000 neliötä erilaisia palveluja, kuten ravintoloita ja kahviloita.

Eli juurikin edellä visioitu Aalto-Alepa tulee.
 
Takaisin
Ylös