Havaintoja ja uutisia Turun seudun liikenteestä - syksy 2015

Turkubussilla kanssa alkanut Vestejä näkymään täällä, tänään mm. 32/42 sekä 2/2A:lla. Onko noita ollut aikasemmin vai ovatko vasta nyt tulleet käyttöön? Ainakaan huomiota en ole kiinnittänyt.

On muuten palvelun laatu, kaluston kunto sekä aikataulussa pysyminen parantunut huomattavasti Anderssonin menetettyä 2/2A.


Juu on alkanut näkyä jo vähän pidempäänkin; syksystä 2012 alkaen erinäisiä yksilöitä.
 
Westendin väreissä oleva Scala oli tänään kakkosella, kyljissä Turkubussin tekstit.
 
Westendin väreissä oleva Scala oli tänään kakkosella, kyljissä Turkubussin tekstit.

Havainto eiliseltä torstailta samasta 2002 ensi rekisteröidystä Scalasta linjalla 2A. Kyseessä entinen westendiläinen nro 36, KAY-490. Turkubussilla tuo ajaapi kyljessään numero 21.

2/2A linjaparilla päivittäin Savonlinjojen 910, Iveco / Irisbus Crossway LE.
 
27.12. V-S Bussipalveluiden nro 13 laski hydrauliikkaöljyt alleen torin kulmalla. Pelastuslaitoksen T41 hoiti puhdistustyöt. Kuva
 
Bussien pysäkkinäytöissä on jonkin aikaa näkynyt linjanumeron sijasta linjanimi. Pysäkillä seistessä ei näytöllä siis lue "18 Runosmäki" vaan "Runosmäki-Harittu Runosmäki". Vika taisi ilmetä jo ennen joulua ja esiintyy muillakin linjoilla.
 
Olen miettinyt linjanäyttöjä torilla. Siellä on jokus 7 Kaarina 22:34 Voisiko tämä tarkoittanee sitä että se tulee myöhässä. Nimittäin aina kun näyttö päivittyi lisääntyi siinä minuutteja. Ensin oli 32 ja lopuksi taulussa oli tuo 34.

Pysäkkitauluista sen verran että jos se taulu ei saa yhteyttä bussiiin niin se näyttää koko ajan 206 15min esim ST1 pysäkillä Raisiossa kaupunkiin päin. Eli taulu tietää että lähtö on otettu rahastuslaitteelta mutta ei pysty laskemaan etäisyyttä. Nythän taulun pitäisi näyttää se ~ joka tarkoittaa arvioitua pysäkin ohitusaikaa. Eikä lähtöaikaa Kaanaasta esim. bussissa olevan GPS ongelman vuoksi.
 
Takaisin
Ylös