Bussikartta

401

Liittynyt
30 Elokuu 2014
Viestit
104
Turkulainen Miitre Timonen on rakennellut Fölin avoimen datan pohjalta Turun seudun busseja näyttävän kartan. Siinä näkyy myös auton liikennöijä ja numero, esim. Savonlinja 974. Useimmasta näkyy myös rekisteritunnus. Tästä palvelusta luulisi olevan iloa ja hyötyä harrastajille!

Osoite: http://miitre.net/bussit
 
GPS-viallisia autojakin löytyy, esim. Citybus 7 (CKC-376) jossa sijainti ei päivity joko lainkaan, tai sitten kuljettaja itse päivittää sitä käsin. Näin huomasin tehtävän aamun 99:ssä.
 
Bussit kartalla

Bussit kartalla Turku on ilmeisesti jollakintavoin out of order ?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vs: Bussit kartalla

Molemmat ovat rikki, jokin ongelma ilmeisesti Fölillä ja laitteiden data/tiedoissa.
 
Jossain välissä kartalla (linkki kerrotaan ketjun avausviestissä) on alkanut näkyä myös Nobinan uudet BYDit (heinäkuun ihan alkupäivinä eivät näkyneet). BYDien kohdalla ei vielä näy rekisteritunnusta, ja ajoneuvon numerokin esitetään muodossa 22XXXX eli järjestysnumeron edessä esiintyy 22. Mutta joka tapauksessa, hienoa että BYDitkin näkyvät tuolla bussikartalla.
 
Vs: Bussit kartalla

Missä osoitteessa legendaarinen BUSSITUTKA nykyään lymyää ?
 
Vs: Bussit kartalla

Ja selvyyden vuoksi todettakoon, että Bussitutka on HSL-liikenteen kalustoa seuraava sivusto. Turun paikallisliikenteessä taas toimii tässä ketjussa aikaisemmin mainittu sivu.
 
Vs: Bussit kartalla

Niinkin eksoottisessa osoitteessa kuin https://bussitutka.fi/

Nyt kun pienen tauon jälkeen taas poikkesin niin huomasin uuden (?) ominaisuuden, pysäkkitoiminnot. Eli linjatunnus:
  • Normaaliajo: 500
  • Pysäkillä (tulossa tai lähdössä): (500)
  • Ovet auki: [500]

Tai noin mä sen logiikan ainakin tulkitsin.
 
Ei ole linkki toiminut hetkeen. Harmi. Oli nopea ja kevyt sivu etenkin luurilla sijaintien tarkkailuun. Turusta puuttuu bussitutka.fi- tyyppinen saitti nyt täysin
 
Ei ole linkki toiminut hetkeen. Harmi. Oli nopea ja kevyt sivu etenkin luurilla sijaintien tarkkailuun. Turusta puuttuu bussitutka.fi- tyyppinen saitti nyt täysin
Sen puuttuessa ainakin minä katson palvelua https://busmap.vurpo.fi/

Bussitutkahan (HSL) on siitä mainio palvelu, että sen kautta pääsee selaamaan historiaakin. Ei kai niin laajaa palvelua ole ollut muun Suomen bussiliikennettä koskien?
 
Hyvä, että joku on viitsinyt tuon palvelun tehdä, sitä käytän minäkin nyt. Ei kuitenkaan niin hyvä kuin tämä puuttuva, jonka virallista nimeä en tiedä. Siinä oli paljon hyviä puolia, mm lähtöajat jne.... .HSL:n bussitutkan tapainen toivottava !
 
Miitren sivuston domain on näköjään tosiaan vanhentunut, eli hän ei ole enää päivittänyt sivua. En tiedä, kuinka paljon hänellä on vielä kiinnostusta asiaan. Voin kysyä häneltä suoraan.

"Vurpo" on kumppanini ja olen kysynyt häneltä, olisiko Turun datasta mahdollista kerätä samalla tavalla historiatietoa. Kuulemma on. Hän kertoi että voisi yrittää värkätä jotain :)

Hänellä on toinenkin bussiaiheinen sivusto, josta voi katsoa pysäkkiaikatauluja. Löytyy pääsivulta https://vurpo.fi/ !

---------- Viestit yhdistetty klo 20:09 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 16:38 ----------

Päivitys: Ei ole kuulemma Miitrellä enää kiinnostusta asiaan.
 
Takaisin
Ylös