Turku - Aura -liikenteen kilpailutus

kuukanko

Moderaattori
Tunnistettu jäsen
Liittynyt
24 Kesäkuu 2005
Viestit
7,559
Varsinais-Suomen ELY-keskus on aloittanut kilpailutuksen Turku - Aura -liikenteestä (linjat 403 ja 403K) sopimuskaudelle 1.7.2020 - 30.6.2023 + 2 vuoden optio. Ansaintamallina on bruttomalli ja ratkaisuperusteena pelkkä hinta.

Kohteessa on 2 autoa, joiden on oltava vähintään Euro4-päästötasoa ja joissa on oltava kylmäilmastointi. Bussien tulee olla valmistettu pääasiassa tai yksinomaan istuvien matkustajien kuljettamiseen ja niissä on oltava joko tavaratila tai lastenvaunupaikka.
 
Muuttuuko nykyinen malli, nythän tuossa on mukana Föli liikenne ja kohteessa on 4 autoa. Mikä idea tässä nyt on, minusta nykymalli on hyvä ja mahdollistaa aika hyvän tarjonnan Auraan asti.
 
Muuttuuko nykyinen malli, nythän tuossa on mukana Föli liikenne ja kohteessa on 4 autoa. Mikä idea tässä nyt on, minusta nykymalli on hyvä ja mahdollistaa aika hyvän tarjonnan Auraan asti.

Auran vuoroilla on ollut ilmeisesti todella vähän käyttäjiä. Linjan 403 vuoroja siis karsitaan pääosin. Veikkaisin, että pian alkaa myös kilpailutus linjoille 401 ja 402, jotka ovat Fölin sisäistä liikennettä ja näille vuoroille saattaa sitten tulla lisätarjontaa lakkautettujen 403:n vuorojen tilalle.
 
Auran linja täytyy kuitenkin ajaa vanhaa reittiä, muuten Auran kirkon seutu jää ilman liikennettä. Ja jos ei Föli korteilla voi kulkea Aurasta tulevalla autolla, tarkoittaa se vähempiä vuoroja tai päällekkäistä ajoa. Kuka tässä nyt sitten voittaa? Mikäli Liedon asemanseudulle tarjotaan nykyisen kaltainen vuoromäärä, on lopullinen hintalappu Vanhan Tampereentien liikenteestä iso. Nyt yksi auto hoitaa kahta huonoa linjaa samalla kertaa. Onko vaan niin, ettei osata neuvotella ja sopia?
 
Auran linja täytyy kuitenkin ajaa vanhaa reittiä, muuten Auran kirkon seutu jää ilman liikennettä. Ja jos ei Föli korteilla voi kulkea Aurasta tulevalla autolla, tarkoittaa se vähempiä vuoroja tai päällekkäistä ajoa.

Tarjouspyyntöasiakirjojen perusteella Föli-liput kelpaavat linjalla 403 jatkossakin.
 
Äkkiseltään ajatellen näin kaupunkilaismaallikkonäkökulmasta tähän olisi oivallinen ratkaisu se, että Auran kunta tulisi mukaan Föliin.
Taitaa kuitenkin olla sellaiseksi liian yksinkertainen...
 
Ei ole Auran kunnalla rahaa satsata joukkoliikenteeseen, turha toivo. Meteli nousee, jos ja kun vuoroja rajusti karsitaan. Kahdella autolla ei nykyisen kaltaista tarjontaa ajeta.
 
Varmaan Turkubus ajaa. Autoa sieltä on nytkin aika ajoin lainattu. Josko sitten jatkossa olisi vähemmän autojen vioista johtuvia ajamattomia vuoroja!
 
Takaisin
Ylös