Uudet bussit 2020

Liittynyt
24 Marraskuu 2019
Viestit
197
Savonlinjalle on tulossa 3x uusia Scania Citywide Suburban LE mallia.

Numerot ovat 67, 68, 69
 
Vs: Scania Suburban LE

Onko Lahdessa uusia Föli värisiä autoja tehtaan pihalla?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vs: Scania Suburban LE

Ovatko nämä tulossa joihinkin vanhoihin sopimuksiin? Ei Savonlinjalla näytä olevan alkamassa mitään uusia diilejä, joihin tarvisi upouutta kalustoa.
 
Vs: Scania Suburban LE

Ovatko nämä tulossa joihinkin vanhoihin sopimuksiin? Ei Savonlinjalla näytä olevan alkamassa mitään uusia diilejä, joihin tarvisi upouutta kalustoa.

Alkaahan Savonlinjalla 1.7. seitsemän auton sopimus palveluliikennettä, johon siirretään vanhempia Scaloja. Näiden Scalojen tilalle tulee sitten uudet Suburbanit vanhoihin sopimuksiin.
 
Vs: Scania Suburban LE

Varmaan on laskettu, että nuo uudet autot on kakkoslinjalla sen sopimuskauden loppupuolella. Yhdessä 2017 vuoden alussa käyttöönotettujen Volvojen kanssa täyttänee keski-ikävaatimuksen. Nyt alkuun täytyy laskea autojen keski-ikää 2012 alkaneissa sopimuksissa. Eli kyllä noilla paikkansa on.
 
Turun suunnalla onkin ollut viimeaikoina aika hiljaista... Mainitsematta on jäänyt Länsilinjain uudet Volvo 8900LE:t, jotka tulivat käyttöön 1.7. alkaneessa Naantalin-Raision linjaston sopimuksessa. Kesäliikenteessä on aloittanut kolme lyhyttä Volvoa numeroilla #161, #162 ja #163. Elokuuhun mennessä pitäisi ajoon tulla vielä kaksi lyhyttä ja yksi teli samasta sarjasta.



1.7. alkaneisiin Vahdon-Ruskon ja Liedon sopimuksiin pitäisi tulla syksyksi neljä uutta telibussia. Samalla tullee kaksi autoa vanhoihin sopimuksiin. Vahdolla oli vaadittu myös kahta uutta pikkubussia, joita odotetaan koulun alkuun.
 
Eikö 402 linjallekin pitänyt tulla kaksi uutta autoa? Ei ole vastaan tullut. Onko sopimuksissa joku siirtymäaika, jonka voi joka tapauksessa käyttää, ja ottaa uudet autot myöhemmin käyttöön? Silloin ne on myös tulevaisuutta ajatellen uudempia, kun lasketaan autojen keski-ikää jossain sopimuksen loppupäässä.
 
Eikö 402 linjallekin pitänyt tulla kaksi uutta autoa? Ei ole vastaan tullut. Onko sopimuksissa joku siirtymäaika, jonka voi joka tapauksessa käyttää, ja ottaa uudet autot myöhemmin käyttöön?

Tuon nimenomaisen kilpailutuksen tarjouspyynnössä on sanottu:
"Mikäli liikenteenharjoittajasta riippumattomasta syystä sopimuksen alkaessa tullaan käyttämään vanhempaa ja/tai ominaisuuksiltaan huonompaa linja-autokalustoa, on siirtymäkaudesta, sen arvioidusta pituudesta ja käytettävästä kalustosta ilmoitettava tarjouksessa. Siirtymäkauden enimmäispituudeksi hyväksytään kuusi (6) kuukautta."
ja
"Mikäli uusien autojen toimitus siirtyy liikennöinnin aloittamispäivän jälkeen, vähennetään sopimuksen perusteella kilpailukohteesta kuukausittain maksettavaa korvausta 5 %:lla näille linja-autoille suunnitellun liikenteen osalta. Mikäli uusien autojen toimittaminen viivästyy tarjouksessa ilmoitetun ja/tai sopimusneuvotteluissa sovitun siirtymäajan jälkeen, alennetaan korvausta näille autoille suunnitellun liikenteen osalta 10 %:lla."
 
Kuusi kappaletta tulossa kaikenkaikkiaan.

Tänään 10.8.2020 ilmestyivät nuo Savonlinjan hankkimat Suburbanit ajoon. Autot saivat kylkinumerot 67-70, 72 ja 73, rekisterikilvet MYT-387...393 kylkinumeron mukaan. Auto 71 on käsittääkseni mennyt johonkin toiseen yksikköön. Autot näyttivät näin ensimmäisenä päivänä pyörivän vähän missä sattuu, karttaen kakkoslinjaa.
 
Takaisin
Ylös