Havaintoja ja uutisia Turun seudun liikenteestä - syksy 2020

Waltsu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
778
Lauantai-iltana 17.10. oli Kårenilla tulipalo ja yksi Fölin tärkeimmistä kaduista, Hämeenkatu, oli suljettu liikenteeltä. Onko jollakulla havaintoa, millaisia poikkeusreittejä oli käytössä? Varissuon 32/42 kulki varmaankin Tuomiokirkkosillan kautta, mutta miten esim. kakkonen tai kutonen kulki? Itäinen Pitkäkatu lienee ainoa vaihtoehto oikean keskustapysäkin saavuttamiseksi.

Onni onnettomuudessa oli tulipalon ajankohta - ruuhka-aikana tilanne olisi ollut lähes katastrofaalinen.
 
Onko jollakulla havaintoa, millaisia poikkeusreittejä oli käytössä? Varissuon 32/42 kulki varmaankin Tuomiokirkkosillan kautta, mutta miten esim. kakkonen tai kutonen kulki? Itäinen Pitkäkatu lienee ainoa vaihtoehto oikean keskustapysäkin saavuttamiseksi.

Onni onnettomuudessa oli tulipalon ajankohta - ruuhka-aikana tilanne olisi ollut lähes katastrofaalinen.


Ainakin klo. 21:15 Keskustasta lähtenyt linja 6 Lietoon kiersi reittiä: Kaskenkatu-Sirkkalankatu-Uudenmaankatu ja palaten Hämeenkadulle.
 
Keskiviikkona 21.10. palaa Nosturinkadulla, ja linjat 12 ja 221 (ja työmatkalinjat 90-93) kulkevat Portsan ohi (Koulu/Puistokadun ja Patterinhaan väli) Ruissalontietä.
 
Torstaina 22.10. Pansiontie (vai onko se siinä kohtaa vielä Tukholmankatua) oli jo avattu liikenteelle, mutta Nosturinkatu oli yhä suljettuna. Poikkeusreitillä siis vain linja 221, joka ajoi linjan 12 reittiä palopaikan liepeillä.
 
Pari seudullista ELY-kilpailua ratkesi joulukuussa: 1.1.2021 Turku-Oripää-linjalla aloittaa Rautaveden Liikenne, ja 1.6.2021 Turku-Somero-linjalla TLO.

Ja sitten epähavainto: Koska joulurauha julistettiin tänä vuonna suljettujen aitojen takana, ei tarvetta perinteisille jouluaaton poikkeusreitelle ollut.
 
Turku-Somero on se nyt Vainion hoidossa oleva Härkätien linja. TLO:n voitto oli täpärä, kuten tuloksista voi todeta.

Oripään kisan tulokset tässä.
 
Takaisin
Ylös