Linjojen K1 - K6 kilpailutus

kuukanko

Moderaattori
Tunnistettu jäsen
Liittynyt
24 Kesäkuu 2005
Viestit
7,559
Otsikon linjojen kilpailuttaminen on lähtenyt käyntiin.

Sopimuskausi on 1.7.2022 - 30.6.2026 + 4 vuoden optio. Kohteessa on 2 normaalia bussia ja 4 pikkubussia.

Hinnasta saa 97 pistettä ja kalustosta 3 pistettä.

Kalustopisteitä saa seuraavasti:
Kokonaispainoltaan yli 5 tonnin bussit
  • Uusi direktiivin mukainen päästötön ajoneuvo 0,5 pistettä /linja-auto
  • Käytetty direktiivin mukainen päästötön ajoneuvo 0,25 pistettä / linja-auto
  • Uusi direktiivin mukainen puhdas ajoneuvo 0,2 pistettä / linja-auto
  • Käytetty direktiivin mukainen puhdas ajoneuvo 0,1 pistettä / linja-auto
Kokonaispainoltaan alle 5 tonnin bussit
  • Uusi direktiivin mukainen puhdas ajoneuvo 0,5 pistettä / linja-auto
  • Käytetty direktiivin mukainen puhdas ajoneuvo 0,25 pistettä / linja-auto
Päästötason vähimmäisvaatimus on Euro 5. Keski-ikävaatimus on 8 vuotta ja maksimi-ikä 15 vuotta. Busseista vähintään kolmen on oltava uusia.

Hankintailmoitus
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoinen voittaja. Vesma palaakin ensi kesänä 26 vuoden tauon jälkeen täyskokoisten bussien liikennöijäksi Turun seudun joukkoliikenteessä. Vuonna 1996 kaupunkiliikenteestä luovuttiin myymällä se KA:lle.

Kolme bussia oli vaadittu uusina, ainakin näin järkilogiikalla sen voisi kuvitella tarkoittavan yhtä isoa ja kahta pientä bussia. Lisäksi pikkubussit lienevät matalalattiaisia, sellaisilla kun nykyisinkin noita linjoja operoidaan.
 
Kolme bussia oli vaadittu uusina, ainakin näin järkilogiikalla sen voisi kuvitella tarkoittavan yhtä isoa ja kahta pientä bussia.

Kunhan hankintapäätös tulee julkiseksi, niin jos siitä selviää kalustopisteet, voi niistä päätellä jotain uusien määrästä. Jos kalustoa ei löydy valmiiksi omasta takaa ja jos osa tulee käytettyinä, niin hankkimalla kaikki uudet pikkubusseina saisi tehtyä paremman tarjouksen: uusi pikkubussi on halvempi kuin uusi iso bussi ja isoissa busseissa täysiin pisteisiin vaaditaan uusi sähköbussi, pikkubusseissa riittää uusi diesel (kunhan käyttää uusiutuvaa dieseliä).
 
Nyt tarjousvertailu on saatavilla. Melkein kaikki tarjoajat, mukaanlukien Vesma, saivat 0 kalustopistettä. Vaikka kohteeseen vaadittiinkin 3 uutta, niin kalustopisteiden saamiseksi niistä olisi pitänyt käyttää uusiutuvaa dieseliä. Nähtävästi siitä saatavat pisteet olivat nyt niin pienet, että ennemmin kannattaa ajaa fossiilisella dieselillä, vaikka kalustopisteet jäivätkin sitten saamatta.
 
Takaisin
Ylös